Witaj Krysiu
Kurcze wszędzie dziś kwitnące sasanki i drzewa owocowe , a u mnie jeszcze wszystko w pączusiach , ale co tam będę się dłużej cieszyła ,jak już mi zakwitną .
Twoje sasanki pięknie kwitną i drzewa cudo
Witam w moich skromnych progach. Grzesiu. Oczywiście, że w Botaniku - bardzo uroczo tam wyglądała. Nie wiem tylko czy dobrze, że ją posadziłam na słońcu. Halinko. Ułudkę kupiłam w Kwiatonie - to taki duży sklep ogrodniczy we Wrocławiu.
Jak mi się rozrośnie to w następnym roku chętnie się podzielę. Jadzieńko. Sasanki to takie urokliwe kwiatki, dla mnie chyba z wiosennych najładniejsze, a w tym roku jest taki wybór kolorów, to wszyscy szalejemy z zakupami.
Aduś Twoje sasanki są naprawdę urocze,ułudka też śliczna a najbardziej bym chciała mieć takie kwitnące drzewa jak u Ciebie
U mnie pączki dopiero pękają
Ado, dzisiaj byłam W szkółce przy O.B. i było mnóstwo bylinek na skalniaki, m.in. ułudka, gęsiówka, różne odmiany gożdzików i wiele, wiele innych.
Ja kupiłam sporo bylinek i jednego żarnowca, który za chwilę będzie kwitł na czerwono...
Piękna wiosna w Twoim ogródku
Cyntuś, ale u mnie będą zaraz przekwitnięte, a u Ciebie dopiero rozkwitną. Już forsycję mają zielone liście, a więc już przekwitają. Za to na skwerach przepięknie wyglądają białe tawuły. Jak jedzie się przez miasto to tylko widać żólte forsycje, białe tawuły, białe kwiaty na drzewach owocowych, i masę magnolii we wszystkich możliwych kolorach od bieli do ciemno różowych, prawie buraczkowych. No i cudowna jasna zieleń rozwijających się liści. Ale to jest co najmniej dwu tygodniowe przyspieszenie we Wrocławiu.
Moniś. Dzięki za radę. Właśnie miałam z nią dylemat, zaraz pojadę na działkę i przesadzę jednak. Halinko. Ułudka chyba wytwarza korzenie kłączowe, więc liczę, że w następnym roku będzie już się nadawała do podziału. Dalu nie kuś bo ja znów pojadę i nakupię różności, a miałam już w tym roku nic nie kupować. Jadzieńko. Ona wyszła taka krwista w słoneczku albo przekłamanie aparatu - jest piękna burgundowa.