Nowe życie w starej chatce cz.III
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowe życie w starej chatce cz.III
Witaj Kasiu
. Dzieje się u Ciebie, oj dzieje
. Zazdroszczę placu na takie wielkie drzewa jak buki
. To na prawdę piękne i majestatyczne drzewa
. Tunel na pewno Ci się przyda i będziesz mogła siać różne pyszności . Piękny kolor hiacynta , taki fioletowy
. Moje jak większość cebulowych z roku na rok giną w paszczach nornic
. Coś tam zostało ale akurat same różowe i niebieskie. Pozdrawiam serdecznie i pięknej pogody życzę
.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo do lasu to jeszcze długa droga
Ewelinko za dużo hiacyntów nie mam, gdzieś tam powtykane pojedyńcze sztuki, jak na wiosnę kupuję do domu.
Nie mogę się doczekać tej folii, w przyszłym tygodniu posadzimy pomidory.
Dzisiaj w końcu wzięłam się za przycięcie róż i powojników. Iskry się sypały
Róże, czarne, przycięłam przy samej du... Powojników też nie oszczędzałam. Wyrzuciłam pergole, nigdy więcej metalowych, zielonych łuków (wiecie o jakich pisze), powojniki owinięte, co się z nimi naszarpałam to moje, cierpliwość na odwijanie się skończyła, więc ciachałam jak leci, ech.. 4 taczki eM wywiózł na kompostownik. Posadziliśmy buki, wraz znikły w czeluściach ogrodu.. Suchy wiekowy świerk trafił również pod piłę, więc jutro trzeba ogarnąć leżące gałęzie. Czekam na dostawę doniczek, wtedy będą robić rewolucje na rabatach, te przed domem wołają o pomstę do nieba, poprzerastały trawą, wszystko do wymiany. Myślę co tam posadzić, żeby było w miarę bezproblemowo.
Jutro zaczynamy tunel, pewnie zejdzie nam cały dzień
Ewelinko za dużo hiacyntów nie mam, gdzieś tam powtykane pojedyńcze sztuki, jak na wiosnę kupuję do domu.
Nie mogę się doczekać tej folii, w przyszłym tygodniu posadzimy pomidory.
Dzisiaj w końcu wzięłam się za przycięcie róż i powojników. Iskry się sypały
Jutro zaczynamy tunel, pewnie zejdzie nam cały dzień
-
Anielanna
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 17 cze 2019, o 12:46
Dzień dobry,
przyszłam, rozejrzałam się i pozachwycałam metamorfozą i ...zostaję, by obserwować dalej. Pięknie tu, domowo i sielsko. Widać, że praca własna, nie żadni projektanci, co ich twory to jeden do drugiego podobny. Podziwiam za trud we włożonej pracy, wiem, że z dzieckiem u boku to niełatwe zadanie
przyszłam, rozejrzałam się i pozachwycałam metamorfozą i ...zostaję, by obserwować dalej. Pięknie tu, domowo i sielsko. Widać, że praca własna, nie żadni projektanci, co ich twory to jeden do drugiego podobny. Podziwiam za trud we włożonej pracy, wiem, że z dzieckiem u boku to niełatwe zadanie
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Kasiu prace u Ciebie całą parą dużo już porobiłaś. U mnie nie dawno dopiero śnieg zeszedł więc mało zrobione. Pozdrawiam życzę zdrówka i słoneczka 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu u Ciebie jak zwykle wzór do naśladowania! Skrzynie obsiane, kwiateczki kwitną, a i zagajnik będzie. Z czasem własne grzybki urosną. Powodzenia i obfitych zbiorów życzę 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Fajne skrzynie! Ja dopiero od tego roku zaczynam skrzyniową uprawę i mam w związku z tym wielkie nadzieje, bo podobno takie plony są spore.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kasiu, niezwykle pracowici i pomysłowi jesteście oboje!
Pięknie zaplanowane i wykonane wszystkie detale, nie mówiąc o większych budowlach.
Kotki dostały takie wypasione pomieszczenie na wolnym powietrzu, że tylko im pozazdrościć.
Chociaż wiem, że moja kota zapłakałaby się za kratami.
Ona musi mieć wolność i tylko w domu zgadza się na ograniczenia, a i to często miauczy przy drzwiach wejściowych.
Wiosenne kwiatki już pięknie kwitną w ogrodzie, skrzynie nie tylko wypełnione ziemią, ale i obsiane, no i młody zagajnik powstaje.
Tylko ładniejsza pogoda pilnie potrzebna, niech więc słoneczna wiosna wraca jak najszybciej.

Pięknie zaplanowane i wykonane wszystkie detale, nie mówiąc o większych budowlach.
Kotki dostały takie wypasione pomieszczenie na wolnym powietrzu, że tylko im pozazdrościć.
Wiosenne kwiatki już pięknie kwitną w ogrodzie, skrzynie nie tylko wypełnione ziemią, ale i obsiane, no i młody zagajnik powstaje.
Tylko ładniejsza pogoda pilnie potrzebna, niech więc słoneczna wiosna wraca jak najszybciej.
- kasia100780

Anielanna dziękuję bardzo
Witaj w moich skromnych progach
Własna praca bardziej satysfakcjonuje, choć nieraz też i frustruje
Alicjo praca w ogrodzie jest non stop, jeszcze nie mieliśmy w ciągu tych 5 lat momentu, żę wszystko było zrobione. nie wiem czy kiedykolwiek to nastąpi..
Marysiu oj nie, gdzie nie spojrzysz tam coś do roboty
Połowę drzewek pewnie tradycyjnie zjedzą sarny, ale swoje grzybki fajnie było by mieć
Wandziu skrzynie zrobiliśmy, bo dostaliśmy deski za darmo, gdybym miała kupić, to by ich nie było
Powodzenia i obfitych plonów życzę 
Lucynko moje kotki też z chęcią by szalały po całym ogrodzie, ale niestety po zaginięciu Elizy i potrąceniu Kalwina przez samochód, nie chcę tego znowu przeżywać. Poza tym pchły, możliwość zawiśnięcia na płocie, zabijanie ptaków itp., niech siedzą w wolierze dla swojego i innych dobra. Teraz chociaż są bezpieczne, choć nie raz wyprysną między nogami, jak np. kurier przyjedzie i odbiera się paczkę
Dopiero dzisiaj zaczęliśmy tunel, nie skończyliśmy.. Zmarzliśmy jak psy, ale stoi szkielet
Jutro cały dzień ma padać, a byśmy naciągnęli folię, zobaczymy, może się uda, wiem, że niedziela, ale muszę korzystać kiedy eM jest w domu.. W tygodniu byśmy zrobili w środku (darń, ziemia, deski, itp.)
A dla odwiedzających dzisiejsze kwiatuszki:

Alicjo praca w ogrodzie jest non stop, jeszcze nie mieliśmy w ciągu tych 5 lat momentu, żę wszystko było zrobione. nie wiem czy kiedykolwiek to nastąpi..
Marysiu oj nie, gdzie nie spojrzysz tam coś do roboty
Wandziu skrzynie zrobiliśmy, bo dostaliśmy deski za darmo, gdybym miała kupić, to by ich nie było
Lucynko moje kotki też z chęcią by szalały po całym ogrodzie, ale niestety po zaginięciu Elizy i potrąceniu Kalwina przez samochód, nie chcę tego znowu przeżywać. Poza tym pchły, możliwość zawiśnięcia na płocie, zabijanie ptaków itp., niech siedzą w wolierze dla swojego i innych dobra. Teraz chociaż są bezpieczne, choć nie raz wyprysną między nogami, jak np. kurier przyjedzie i odbiera się paczkę
Dopiero dzisiaj zaczęliśmy tunel, nie skończyliśmy.. Zmarzliśmy jak psy, ale stoi szkielet
A dla odwiedzających dzisiejsze kwiatuszki:

- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Kasiu witaj serdecznie na działce nigdy pracy nie braknie zawsze coś, ale przez to staje się ładniejsza i bardziej nas cieszy. Praca na działce to tez przyjemność odprężenie po całym dniu czy tygodniu. Piękna sasanka i te niebieściutkie kwiatuszki. Pozdrawiam Miłej niedzieli 
Pozdrawiam Alicja
- kasia100780

To prawda Alicjo. Wolę robić coś na działce, niż w domu.
Skończyliśmy tunel
Jutro będziemy solidnie zabezpieczać boki. Powstaną skrzynie, a w nich będą rosły bataty. Już się moczą w słoikach, pod koniec maja powinny być gotowe sadzonki. Poobcinam też nadmiar folii. Zimno dzisiaj znowu było i po obiedzie już nie wróciliśmy na działkę. Od jutra lekkie ocieplenie, to może z przyjemnością będzie się pracowało

Jak Wam się podoba?
Skończyliśmy tunel

Jak Wam się podoba?
- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie obcinaj nadmiaru folii - aż tak dużo jej nie ma, zakop głęboko tak na "chochelkę" .
Świetny tunel i jaki duży! Na pewno pomidory i inne warzywa odwdzięczą się obfitymi plonami za cieplarniane warunki. Ja jeszcze przed przygotowaniem szklarni. Przez te chłody nie mam nawet ochoty na grzebanie w warzywniaku. Ale od jutra się też za to chcę zabrać. Pozdrawiam i pozwolę sobie zaglądać do Twojego ogrodu.
U mnie... Sylwia
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kasiu
Mi bardzo podoba się wasz tunelik.
Już coś tam sadzisz ?
Hiacynty prześliczne.
Pózna, chłodna wiosna ale i tak swoimi kwitnieniami i kolorami bardzo cieszy
pozdrawiam cieplutko
Mi bardzo podoba się wasz tunelik.
Już coś tam sadzisz ?
Hiacynty prześliczne.
Pózna, chłodna wiosna ale i tak swoimi kwitnieniami i kolorami bardzo cieszy
pozdrawiam cieplutko
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu świetna ta woliera dla miziastych
Właśnie u siebie pisałam ci, że w tym roku próbujemy z tunelem, wchodzę do ciebie i widzę taką samą informację. Fajnie, będziemy mogły porównać uprawy
Sami robiliście, czy gotowy kupiony?
Cudne wiosenne kwitnienia zaprezentowałaś
Cudne wiosenne kwitnienia zaprezentowałaś
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- kasia100780

Ola ale nie przy ziemi
tylko na tym łuku koło drzwi, wisi takie niepotrzebne i fiurga na wietrze.
Clio witaj i rozgość się
Od dzisiaj ocieplenie to więcej się porobi, masz rację, że w taką zimnicę to nic się nie chce. Tunel ma 3/6 m.
Aniu jeszcze nic nie sadzę, trzeba przygotować w środku. Może za tydzień, dwa posadzimy pomidory. Będą też ogórki wężowe, arbuzy, melony, zobaczymy na ile miejsca starczy.
Małgosiu tunel kupiony, tak było szybciej, taniej i wygodniej
Zobaczymy jak się sprawdzi, jak nie, to kiedyś postawimy sami.
Zaraz eM wróci z pracy, robimy kawkę i lecimy na działeczkę robić skrzynie przy folii
Miłego dnia i słoneczka Wam życzę

Clio witaj i rozgość się
Aniu jeszcze nic nie sadzę, trzeba przygotować w środku. Może za tydzień, dwa posadzimy pomidory. Będą też ogórki wężowe, arbuzy, melony, zobaczymy na ile miejsca starczy.
Małgosiu tunel kupiony, tak było szybciej, taniej i wygodniej
Zaraz eM wróci z pracy, robimy kawkę i lecimy na działeczkę robić skrzynie przy folii
Miłego dnia i słoneczka Wam życzę