Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oto co dziś mogłam zobaczyć w ogródku :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo się cieszę Izo , że już jesteś zdrowa i mogłaś wyjść do ogrodu.
Mogę teraz podziwiać Twoją wiosnę.
Piękne pierwiosnki, miodunka... po prostu wszystkie urocze kwiaty.
Wiosna to jest to...co lubię najbardziej
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Izuniu , czy Twoja Pysia ma w rzeczywistości takie miodowe oczy???Jest prześliczna!Rudzielcowi też nic nie brakuje.Podrap swoje wszystkie koteczki za uszkiem ode mnie!

Ja mam w domu 2 dachowce .Jeden podobny jest do tego ,którego dupeczkę sfotografowałaś koło Pysi :lol: :lol: :lol:

U Ciebie widzę pada deszcz,bo kwiatki mokre.Jest tak paskudnie na dworze,że ja mam wrażenie ,że nawet te nasze kwiatki są takie "skurczone w sobie" :lol: :lol: :lol: .Ładne,ale dużo ładniej wyglądają ,jak się wygrzewają w promieniach słoneczka.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Koteczko, piękne kwiatuszki! I ani źdźbła chwaścika!!! Ani się nie obejrzysz, jak mnie dogonisz... ;:333 A co to za kwiatek, ten po krokusikach, z pstrymi listkami? Albo nie znam, albo nie rozpoznaję... :oops:
A z tą miłością do zwierząt, roślin, ludzi... chyba to wszystko to samo... Albo się ;:97 albo się nie ;:97 ... I się wyrywa komuś zielone ciemierniki, truje kota, zatruwa życie sąsiadowi... :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Halinko, bardzo dla mnie jestes łaskawa :D Zaledwie dwa pierwiosnki sie obudziły i nareszcie krokusy, tylko przez deszcz nie mogę się nimi cieszyć. Reszta jak widać bardzo powoli się rozbudza. Jeszcze musimy czekać. Ja muszę... Ale dziękuję za ciepłe słowa ;:168

Małgosiu, krokuski wszystkie zamknięte, bo jak zauważyłaś padało, kiedy robiłam zdjęcia.
Cyknęłam kilka i uciekałam do domu.
Pysia ma takie oczy jak na zdjęciu. Moim zdaniem jest najpiękniejsza z moich kotów, a mąż uważa, że Gabrylek :? Wszystkie pogłaszczę, niektóre mogę poskrobać lekko za uszkiem, ale nie Gabrylka, on nie lubi :lol:

Alutka, przyjrzyj się dobrze: na pierwszym zdjęciu widać chwasty :lol:
Po krokusach jest miodunka plamista, tylko jakaś taka mizerna po zimie :oops:
Co do kochania, to masz rację, jest dokładnie tak jak powiedziałaś ;:228

Dziękuję za odwiedzinki ;:79
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Izo - a u mnie pierwiosnki jeszcze w ogóle nie kwitną :(
A miodunkę to poznałam jak znalazłam to Forum i już nawet jedną sobie kupiłam :P , ale chyba jakaś późniejsza i też jeszcze nie kwitnie.
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Izuniu, to zaraz pójdę poszukać lupę... :;230 :;230 :;230
Ulinko, a moje pierwiosnki jak zaczęły kwitnąć jesienią, to cały czas jeszcze kwitną... podobnie jest z bratkami i paroma innymi drobiazgami, ale najgorsze, że podobnie jest z wieloma chwastami... I już się licha wysiewają... :evil: ... Wyrwać się nie da, bo dużo malutkich chwascików a ziemia mokra, więc wyrywając chwascik wielkości fiołka, wyrywa się bryłę ziemi wielkości piłeczki pingpongowej... , gracować się nie da, bo po minutce, graca jest cala oblepiona ziemią... Zostaje tylko czekać... a te licha nie czekają, tylko rosną i się rozsiewają... :twisted: :twisted: :twisted: ;:135 ;:161 ;:145
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Halinko, moje pierwiosnki i miodunka rosną w tej chwili w osłoniętym od wiatrów miejscu, moze dlatego szybciej sie obudziły. Może też być, że miodunka zakwitnie u Ciebie trochę później, bo niedawno była sadzona. U mnie krokusy, które od kilku lat rosną w jednym miejcu zakwitły szybciej, niż te, które przesadzałam jesienią.

Alutka, ja jeszcze w tym roku nie pieliłam :P I nie mogę zacząć za wcześnie, ale nie z takich powodów jak Ty, tylko dlatego, że byle gdzie posiałam, albo same się wysiały różne roslinki i muszą trochę podrosnąć, żebym mogła je odróżnić od chwastów :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To masz Izo tak samo jak ja. Też czekam gdzie co wyjdzie, żeby nieopatrznie nie wyplewić. Tylko tyle, że ja sama sieję i sadzę a potem szukam gdzie to było - najczęściej jest w innym miejscu niż się spodziewałam. :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, ja też nigdy nie pamiętam gdzie co wysiałam lub wysadziłam. Jesienią chciałam okryć cesarską koronę i okryłam, ale ona wyszła jakieś 20cm od tego okrycia :;230
Teraz bezskutecznie poszukuję cebulicy hiszpańskiej, sadzonej jesienią. Chyba jeszcze nie wyszła z ziemi :? Ech, ta skleroza ;)
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Widzę Izo że u Ciebie wiosna też cała parą. Co do znaczenia to w tym roku postanowiłem znaczyć tabliczkami ponieważ mam ten sam problem co Wy i nie wiem gdzie co rośnie i co okrywać. Kilka lat temu przemarzły mi wszystkie korony trochę płytko posadziłem i okryłem nie to miejsce. :D :D :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To pocieszające, ze nie jestem sama, która okrywa ziemię, w której nic nie rośnie :;230
Grzesiu, w porównaniu z Twoją, moja wiosna jest bardzo "zacofana". To co widać na tych zdjęciach, to właściwie wszystko, co teraz można u mnie znaleźć :(
Muszę tez wymyslić jakiś system oznaczania, bo to szukanie zaczyna byc męczące :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O tak Izo - to bardzo męczące, nie mówiąc już o tym, że mój M puka się w czoło i mówi : - a czego ty tam szukasz w gołej ziemi, chyba glizdy....... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja mojego M staram się nie wpuszczać wiosna do ogródka, bo się boję, że stanie na jakichś roslinkach wychodzących z ziemi :? Ich nie widac jeszcze, a ja przeciez nie mam pewności gdzie rosną...sama ledwo znajduję bezpieczne miejsca dla stóp :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To tak jak u mnie. Też wąsko wszędzie i ledwo jest gdzie oprzeć się na nodze.Dlatego porządki wiosenne robię sama a mimo to zdarza mi się tu i ówdzie wyrwać jakąś roślinkę albo wygrabić cebulkę. Widać tak mamy obie. ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”