Dobrze wiedzieć. Dzięki
Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
Uuuu Dorotko, to niedobrze, ja bym wolała liliputy same, z racji niewielkiego metrażu
Dobrze wiedzieć. Dzięki
Dobrze wiedzieć. Dzięki
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna ta rabata ci wyszła.
Lista róż imponująca. Kilka z nich mam.
Też robię listę do zakupu na jesieni. Ale chce ze 3 pracę I okrywowki.
Lista róż imponująca. Kilka z nich mam.
Też robię listę do zakupu na jesieni. Ale chce ze 3 pracę I okrywowki.
Z taką listą , to chyba miejsca ci Moniko braknie. Z chęcią obejrzę jak to wszystko poplanujesz.
- Carmelka00

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Monika tyle róż, to będzie u Ciebie pachnąć z daleka a w sumie to już tak pewnie masz?
Ja mam sporo miejsca ,ale jak wspomniałam coś o kupnie to mój M jakby zawału dostał
Ja mam sporo miejsca ,ale jak wspomniałam coś o kupnie to mój M jakby zawału dostał
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia jeśli nie masz miejsca - zagarnij trochę trawnika
Lista różana ciekawa, ja swoją dopiero zacząłem, końca nie widać
Gdzie chcesz kupić róże ?
Lista różana ciekawa, ja swoją dopiero zacząłem, końca nie widać
Gdzie chcesz kupić róże ?
- Shire

Seba, z trawnikiem już więcej nie przejdzie. Mam małe jeszcze dziecko, on też musi mieć trochę swobody, a i mąż już więcej trawnika nie odda. Nie ma szans, projekt już wyrysowany, więcej nie zaakceptuje
Byłam podlewać, po 4 dniach nieobecności rośliny całkiem nieźle sobie radziły, tylko skrzynkowy słonecznik przywiądł nieco..
Podlałam hortensje magiczną siłą. Pąki są już widoczne, ale późno bardzo kwiaty w tym roku będą..
Mały spacerek po moim ogrodzie.. Młody jest jeszcze, na wszystko trzeba czasu.. może za jakieś 3,4 lata będzie taki efekt, o jakim marzę.

Podlewałam i obmyślałam- to przesadzę, to wywalę, tamto wywalę, to wydam... Doszłam do etapu, że rośliny zaczynają się dzielić na cenniejsze i mniej cenne...
Najcenniejsze to ... różane panny i to na nie szukam miejsca.
Moje nowinki
Rose de Resht

Old Port

Lustige robi się coraz bardziej różowa

Znalazłam miejsce dla 4 nowych róż
Oczywiście oprócz tych na nową rabatę.A póki co kupiłam sobie taki kubeczek

Dobranoc jutro pospaceruję trochę po forum.
Byłam podlewać, po 4 dniach nieobecności rośliny całkiem nieźle sobie radziły, tylko skrzynkowy słonecznik przywiądł nieco..
Podlałam hortensje magiczną siłą. Pąki są już widoczne, ale późno bardzo kwiaty w tym roku będą..
Mały spacerek po moim ogrodzie.. Młody jest jeszcze, na wszystko trzeba czasu.. może za jakieś 3,4 lata będzie taki efekt, o jakim marzę.

Podlewałam i obmyślałam- to przesadzę, to wywalę, tamto wywalę, to wydam... Doszłam do etapu, że rośliny zaczynają się dzielić na cenniejsze i mniej cenne...
Najcenniejsze to ... różane panny i to na nie szukam miejsca.
Moje nowinki
Rose de Resht

Old Port

Lustige robi się coraz bardziej różowa

Znalazłam miejsce dla 4 nowych róż

Dobranoc jutro pospaceruję trochę po forum.
- Shire

Jak się uda dziś jadę na działeczkę sprawdzić czy nie rozkwitła lilia. Kilka ich takich w prawie otwartych pączkach..

Niektóre już cieszą, zdecydowana przewaga jeszcze nie

Tak ładnie kwitnie mi pełna petunia wysiana przez pewną ogrodniczkę o mega zielonych łapkach

Dzwonek karpacki- bardzo lubię, mam jeszcze biały. Są trwałe i nawet się rozsiewają, mam więc w kilku miejscach ogrodu. To kwiat rodem z rodzinnego ogródka.

Jeżówki takie, mam ok 10 odmian, dużo nowości, no nie mogę się doczekać....

Liliowce też zaczynają

Zobaczcie tego grubaska, tylko mu pupcia wystaje

A te ślicznoty rosną na obiadek, oby urosły, zanim wyjadę

Mam 4 krzaki i na każdym mnóstwo zawiązków.
Miłego dnia dla Was!

Niektóre już cieszą, zdecydowana przewaga jeszcze nie

Tak ładnie kwitnie mi pełna petunia wysiana przez pewną ogrodniczkę o mega zielonych łapkach

Dzwonek karpacki- bardzo lubię, mam jeszcze biały. Są trwałe i nawet się rozsiewają, mam więc w kilku miejscach ogrodu. To kwiat rodem z rodzinnego ogródka.

Jeżówki takie, mam ok 10 odmian, dużo nowości, no nie mogę się doczekać....

Liliowce też zaczynają

Zobaczcie tego grubaska, tylko mu pupcia wystaje

A te ślicznoty rosną na obiadek, oby urosły, zanim wyjadę

Mam 4 krzaki i na każdym mnóstwo zawiązków.
Miłego dnia dla Was!
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Moniko - a ja poczytałam sobie całość Twojego wątku
, zmiany ogromne, ogrod pięknieje i rozrasta się roślinnie. Nie będę dobrym doradcą, zresztą go nie potrzebujesz, ale ja bym w byliny wkomponowała róże i problem : gdzie je zmieścić? miałabyś z głowy! Zdanie : "Takiego męża na forum to jeszcze nie było" spowodowało , że spadłam z fotela, ale ból brzucha spowodowanego gromkim śmiechem już przeszedł. Może kiedyś razem zrobimy zakupy w Rozarium? Pani Ewa to jednak porządna kobieta i naprawdę zna się na rożach! Warto ją zapytać, gdy będziesz kupowała kolejne rózyczki, w co nie wątpię, które są mniejszych gabarytów i to tak faktycznie, a nie marketingowo.
Kilka róż z Twojej listy chciejstw u mnie rośnie, jeśli będziesz miała ochotę zobaczyć je w realu, zapraszam, o czym piszę w swoim wątku do Ciebie.
Kilka róż z Twojej listy chciejstw u mnie rośnie, jeśli będziesz miała ochotę zobaczyć je w realu, zapraszam, o czym piszę w swoim wątku do Ciebie.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No popatrz, a ja wywaliłam moje krwawniki, bo jakoś tak kojarzyły mi się... ruderalnie
Pamiętam z czasów dzieciństwa takie zapuszczone budynki i tam pełno było krwawników. Pewnie dlatego. Gdzieś tam wychodzą jeszcze jakieś samosiewki, może nie będę ich tak rygorystycznie tępić?
- Shire

Ewo, ja właśnie tak zamierzam zrobić, wkomponować róże w byliny
Z wątkiem przepraszam, może kiedyś nadrobię, ale mam mało czasu i wymagającego synusia. Pomimo wakacji latam biegiem, jak zawsze zresztą.
Co do odwiedzin, to na razie nie mam jak, bo jutro przyjeżdża chrześniak, potem wyjeżdżam do rodziców, ale dziękuję za zaproszenie. Może kiedyś się uda
Ewa z Rozarium zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, więc pewnie zajrzę tam niejeden raz. Wszystkie moje róże mam od niej. Jak na początek kolekcji 12 krzaczków to niemało, co?
Mariolu, krwawniki są ładne, zwłaszcza w otoczeniu traw. Nie skreślaj ich tak łatwo.
Z wątkiem przepraszam, może kiedyś nadrobię, ale mam mało czasu i wymagającego synusia. Pomimo wakacji latam biegiem, jak zawsze zresztą.
Co do odwiedzin, to na razie nie mam jak, bo jutro przyjeżdża chrześniak, potem wyjeżdżam do rodziców, ale dziękuję za zaproszenie. Może kiedyś się uda
Ewa z Rozarium zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, więc pewnie zajrzę tam niejeden raz. Wszystkie moje róże mam od niej. Jak na początek kolekcji 12 krzaczków to niemało, co?
Mariolu, krwawniki są ładne, zwłaszcza w otoczeniu traw. Nie skreślaj ich tak łatwo.
- Shire

Takie sobie zestawienie zrobiłam, prawie to samo ujęcie. Przy lepszej pogodzie, jak będę miała laptopa na działce żeby porównać, zrobię dokładnie te same ujęcia co w 2014. Mam ich chyba 4 czy 5.

Dziś pada, na działkę nie jadę, ale już zamarynowałam na jutro karkówkę w coli dla gości, to jutro ma być ładnie!

Dziś pada, na działkę nie jadę, ale już zamarynowałam na jutro karkówkę w coli dla gości, to jutro ma być ładnie!
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Efekt super, a będzie jeszcze piękniej 
U mnie dzwonek karpacki nie chce rosnąć, próbowałam już dwa razy
Zapowiada się pysznie, karkówka w coli, miłego wypoczynku
U mnie dzwonek karpacki nie chce rosnąć, próbowałam już dwa razy
Zapowiada się pysznie, karkówka w coli, miłego wypoczynku
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Wiem, że to nie ten wątek, ale nie mogę się oprzeć: Karkówkę w coli?
Takie poglądowe zdjęcia, porównanie tego co kiedyś a co dziś są najbardziej motywujące.
14 róż , i to takich róż!, to na początek w sam raz.
Takie poglądowe zdjęcia, porównanie tego co kiedyś a co dziś są najbardziej motywujące.
14 róż , i to takich róż!, to na początek w sam raz.
- Shire

Karkówka w coli była pyszna
Niestety po entej burzy i ulewie z rzędu, co najmniej dwukrotnym pakowaniu się i rozpakowywaniu, gdy mieliśmy juz mokre buty i bluzy poddaliśmy się i w deszczu wracaliśmy do domu. Teraz oczywiście nie pada i piękne słońce
Co za pogoda
Nie zrobiłam nawet fotki liliom, ogórki pomimo miliona kwiatów stoją w miejscu, ogród fest podlany, ale co z tego jak nie ma jak się nim cieszyć.
Jutro chcemy jechać znowu, ale czy pogoda pozwoli, zobaczymy.
Niestety po entej burzy i ulewie z rzędu, co najmniej dwukrotnym pakowaniu się i rozpakowywaniu, gdy mieliśmy juz mokre buty i bluzy poddaliśmy się i w deszczu wracaliśmy do domu. Teraz oczywiście nie pada i piękne słońce
Nie zrobiłam nawet fotki liliom, ogórki pomimo miliona kwiatów stoją w miejscu, ogród fest podlany, ale co z tego jak nie ma jak się nim cieszyć.
Jutro chcemy jechać znowu, ale czy pogoda pozwoli, zobaczymy.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Mi też deszcz pokrzyżował plany, miałam pielić, zdążyłam tylko przed domem.
Jak robisz tą karkówkę w coli?
Jak robisz tą karkówkę w coli?