BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.2
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.2
Sporo zajmuje mi poszukiwanie na zagranicznych forach, grupach, aukcjach czy wymianach poszukiwanie nasion gigantów ale cały trud rekompensują przychodzące nasionka, które dają kopa do dalszej pracy.
Dziś dotała oczekiwana z wielką niecierpliwością oraz strachem paczka, z nasionami arbuzów gigantów, a w niej ponad 200nasion.

- Marconi_exe
- 1000p

- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czyli szykujesz ofertę w dziale sprzedaży
bo tak mi się wydaję, że chyba nie masz miejsca na 200 krzaków
, a wiesz ja z takiej oferty z chęcią skorzystam. 
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- BobejGS

- Kontakt:
To nasionka dla naszego stowarzyszenia. Myśle, że trochę ich zostanie ale do końca naszej wewnętrznej akcji jeszcze trochę czasu i jeszcze trochę nasionek różnych warzyw gigantów przybędzie, a wtedy oferta w wątku sprzedażowym się powiększy. 
- BobejGS

- Kontakt:
Kolejne nasiona ziemniaków.

Już zaplanowałem dla nich miejsce i każda odmiana będzie w innym kopcu. Plan zacny, oby czasu na wszystko starczyło, bo to bardziej pracochłonne, niż z bulwy.
Myśle też nad towarzyszami dla nich, co by można posadzić między kopcami.

Już zaplanowałem dla nich miejsce i każda odmiana będzie w innym kopcu. Plan zacny, oby czasu na wszystko starczyło, bo to bardziej pracochłonne, niż z bulwy.
Myśle też nad towarzyszami dla nich, co by można posadzić między kopcami.
- Floro - Fob
- 200p

- Od: 5 sty 2015, o 21:08
Jak prawdziwy Polak pod okupacją fasolkę z orzełkiem 
- BobejGS

- Kontakt:
Pierwsza moja myśl właśnie taka była. 
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Widzę, że dopadł Cię ziemniakoholizm
Ziemniaki z siewu to dość niecodzienny widok, dopiero dowiedziałem się, że można ta robić w tym roku.
Ilość nasiona dla stowarzyszenia powalająca, bardzo mnie to cieszy
Pozdrawiam,
Seba
- BobejGS

- Kontakt:
Chce spróbować tych ziemniaków.
Wyglądają ciekawie, a i zjeść je można. Zawsze jakieś sadzeniaki powinny być, to będzie na kolejny sezon.
Zajmą mi one poletko dla ogórków i musze wykombinować, by je po sznurkach puścić, bo mało już miejsca.
Giganty zawszw będą pewnikiem ale raczej będe się starał zmniejszać ilość i się w jakichś specjalizować.
Zobaczymy co jeszcze się uda dla stowarzyszenia zdobyć obecnie robię dwa tygodnie przerwy w poszukiwaniach nasion, bo chce domknąć już sprawy, które dogadałem bo święta niedługo i mam remont w domu do zakończenia.
Podobają mi się kolorowe warzywka. To fajnie urozmaica ogródek.
Zajmą mi one poletko dla ogórków i musze wykombinować, by je po sznurkach puścić, bo mało już miejsca.
Giganty zawszw będą pewnikiem ale raczej będe się starał zmniejszać ilość i się w jakichś specjalizować.
Zobaczymy co jeszcze się uda dla stowarzyszenia zdobyć obecnie robię dwa tygodnie przerwy w poszukiwaniach nasion, bo chce domknąć już sprawy, które dogadałem bo święta niedługo i mam remont w domu do zakończenia.
Podobają mi się kolorowe warzywka. To fajnie urozmaica ogródek.
- BobejGS

- Kontakt:
Ciekawe kolorystycznie są nasiona arbuzów gigantów.
Fajne te z odmiany Black diamond.

- BobejGS

- Kontakt:
Dziś byłem na działce i zrobiłem ogólny przegląd. Poplon nie usósł tak dobrze jak myślałem, mimo sprzyjającej pogody. Widać, gdzie było kopane w różnych terminach. Robie ogólne odwrócenie warzywniaka.
Zobaczymy czy to jest dobry pomysł ale mam spore wątpliwości. 

Dostępne nowe nasiona warzyw gigantów.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p5720228

Dostępne nowe nasiona warzyw gigantów.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p5720228
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Błażej a co to za odmiana Black Diamond ?
Jakiś nowy gigant ?
Mi poplon nie urósł taki duży jak Tobie, chociaż dobry taki niż żaden
Pozdrawiam,
Seba
Mi poplon nie urósł taki duży jak Tobie, chociaż dobry taki niż żaden
Pozdrawiam,
Seba
- BobejGS

- Kontakt:
Tak, to jest drugi gatunek arbuza giganta, coś jak w dyniach AG i Squash. 
Ja myślałem, że urośnie podobnie jak przy domu ake widać na piasku lepiej rośnie niż na zimnej gliniastej glebie.
Oby się utrzymał do wiosny, bo obawiam się że taki mały zmarznie. 
Ja myślałem, że urośnie podobnie jak przy domu ake widać na piasku lepiej rośnie niż na zimnej gliniastej glebie.
- BobejGS

- Kontakt:
U mnie jeden mikołaj już był.

Wreszcie trochę wolnego, bo i remont powiedzmy zakończony, no i święta. Przyjdzie mi jeszcze przed świętami uporządkować nasionka, które przyszły, no i przyjrzeć się bliżej odmianom, bo wiele jest nowości.
Pory i cebule nadal rosną, buraki na konkurs też. Jest także jedna malutka papryka.

Wreszcie trochę wolnego, bo i remont powiedzmy zakończony, no i święta. Przyjdzie mi jeszcze przed świętami uporządkować nasionka, które przyszły, no i przyjrzeć się bliżej odmianom, bo wiele jest nowości.
Pory i cebule nadal rosną, buraki na konkurs też. Jest także jedna malutka papryka.
- dorota514
- 200p

- Od: 23 lut 2014, o 18:55
No i fajnie, jest co testować. Ja jeszcze w tym kierunku nic nie działałam. Ciekawe co z tych zimowych cebulek wyjdzie, ja się ciągle ociągam z ich wysianiem. Co tam za paprykę posiałeś ?
PS. Dziś już na 100% wiem, że Krapkowice w tym roku odwiedzę :P Choćby nic nie wyrosło, a jak wyrośnie to i przyczepka dogadana :P
PS. Dziś już na 100% wiem, że Krapkowice w tym roku odwiedzę :P Choćby nic nie wyrosło, a jak wyrośnie to i przyczepka dogadana :P
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
- BobejGS

- Kontakt:
Musze jeszcze rozczytać co i jak i z czego oraz na co z tymi nawozami. 
Też jestem ciekaw tych cebul i porów. Jestem ciekaw czy jest sens przyśpieszać wysiew. Może i dobrze się złożyło, że jest konkurs na tego buraka, bo bym pewnie mase papryk nasiał, a tak to one mi sporo miejsca zajmują, więc się hamuje.
Ta jedna papryka to Habanero white giant. W sumie wysiałem po trzy nasiona Habanero giant white, White fantasy oraz Thunrem mountain longhorn. Przed moim wyjazdem w poniedziałek zdążyła wzejść ta wspomniana wcześniej. Po moim powrocie w środe wieczorem, okazało się że ktoś zrzucił pudełka i zrobił z tego mix. Jedna wzeszła wczoraj. Co to jest, okaż się jak będą owoce.
Co do knkursu, to nie ważne czy to Krapkowice, czy Grzybno, czy z warzywami czy bez, ważne by gdzieś się pojawić, zobaczyć jak to jest, poznać osobiście innych hodowców, porozmawiać itp.
Też jestem ciekaw tych cebul i porów. Jestem ciekaw czy jest sens przyśpieszać wysiew. Może i dobrze się złożyło, że jest konkurs na tego buraka, bo bym pewnie mase papryk nasiał, a tak to one mi sporo miejsca zajmują, więc się hamuje.
Ta jedna papryka to Habanero white giant. W sumie wysiałem po trzy nasiona Habanero giant white, White fantasy oraz Thunrem mountain longhorn. Przed moim wyjazdem w poniedziałek zdążyła wzejść ta wspomniana wcześniej. Po moim powrocie w środe wieczorem, okazało się że ktoś zrzucił pudełka i zrobił z tego mix. Jedna wzeszła wczoraj. Co to jest, okaż się jak będą owoce.
Co do knkursu, to nie ważne czy to Krapkowice, czy Grzybno, czy z warzywami czy bez, ważne by gdzieś się pojawić, zobaczyć jak to jest, poznać osobiście innych hodowców, porozmawiać itp.