Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

sweetdaisy pisze:Olu, fajne zakupy Ci się trafiły i te suche i te żywe ;:333
Ja prymulek jeszcze nie widziałam, ale może to i dobrze, bo jak kupuję tak wcześnie to nigdy nie udaje mi się ich do wiosny, do wysadzenia w ogrodzie przetrzymać ;:185
to wypróbuj mój patent opisalam u mnie
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ładne roślinki z nasionek będą.
Tylko czekać aż pięknie zakwitną.
Ja też cały czas wertuję co mam jeszcze od zeszłego roku. Na razie tylko smagliczkę dokupiłam, bo się sprawdziła bardzo.
Ładniusia ta prymula.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochani... dziś nie mam co pokazywać, ale przydałoby się odpowiedzieć miłym gościom...
Wszystkim wam przesyłam niedzielne buziaki. Ja miałam dzisiaj w pracy remanent, potem padnięta umysłowo zostałam zaatakowana przez moją córcię , aby pokazać jej podstawowe ściegi(lewy, prawy)na drutach, teraz kazała mi ćwiczyć z Chodakowską, przy czym była kupa śmiechu.... w końcu dorwałam się do FO. ;:219
Siedzę chwilę i się nie ruszam, niech nikt nic ode mnie nie chce... ;:131
U mnie mroźno i lekko posypuje śnieżek. Roślinki przykryte białym puchem, w końcu chyba śpią.

Dorcia u mnie w Re..u było pełno prymulek , w większości takie podstawowe kolory. Ta jedna jedyna była taka oryginalna... :tan Kupiłam jeszcze trzy, ale na razie schowane...Ciiiiii!

Mati właśnie co tam ciuchy. Tak samo myślę. Bluzki nie kupię a roślinki muszą być... ;:306

Annes tylko w jednym markecie na razie tylko nasiona widziałam . W pozostałych zdarzały się ,ale jakieś pojedyncze z zeszłego roku. A dziś w Biedrze to jeszcze cebulki tulipanów i szafirków widziałam... ;:333

Zuzka no właśnie, musimy iść za przykładem Dorci. Ona jakiś patent wynalazła na przetrzymanie ich do wiosny. Czytałam , ale muszę jeszcze raz dla przypomnienia przestudiować. Na razie kwiatuszek zdobi stolik w kuchni... ;:333

Dorciu tak też zrobię. Buziaczki... ;:196

Bea dziś dokładnie wszystkie nasionka przejrzałam i już nic więcej nie kupuję bo gdzie to wysiewać...
Pełno jeszcze mam swoich. Ale już się cieszę bo może jutro zacznę sianie - dalia i kobea pójdzie w ruch... ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ola czytam, że chcesz siać kobee :wink:
Miałam ją w ubiegłam roku... i nigdy już nie posadzę.... to jest potwór zarówno górą jak i
pod ziemią.... Ta roślina może jest i fajna, ale potwornie agresywna i żarłoczna....
Zdemoluje wszystko co będzie rosło w pobliżu. Zasięg korzeni, to kilka m2 ... przemyśl to,
chyba, że masz bardzo dużo miejsca ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maju ta roślinka już u mnie gościła. W prawdzie wysiałam dość późno i marnie zakwitła. Tak samo nieznacznie urosła, doszła do wysokości siatki...W tym roku chcę ją wysiać na ogrodzeniu, aby zasłoniła nie za fajne widoki...Tylko czytałam żeby nasion nie wkładać w ziemię na płasko tylko na sztorc... Wie ktoś coś na ten temat? :roll:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu prymulka będzie cieszyć w domu, ;:215 a potem na rabatkę. U mnie z dwu tylko jedna przeżyła, ale kwitła na rabacie już dwa lata z rzędu. Od kolorów na torebkach, aż w głowie się kręci, gdzie ty to wysiejesz. ;:oj Trawy sieję końcem lutego lub początkiem marca.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu tak też myślałam żeby troszkę dnia przybyło zanim zacznie się wysiewać trawy.
One chyba szybko wschodzą... A to gdzie ja te nasionka wszystkie posieję to już gorzej... Trzeba dobrze pogłówkować to i miejsce się znajdzie...Najwyżej rabaty teściowej przyozdobię.... ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Niedługo dzień będzie dłuższy i słońce wyżej, to poszalejemy. :tan
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tak, Olu - jak dałam nasionka kobei na sztorc to mi ładnie wyrosła.
Czas na nią - to fakt, mnie nawet dość szybko zakwitła - ale też dość wcześnie ją siałam w zeszłym roku.
Miałam ją w duzej donicy - nie przeszkadzało jej to.
Ja też czekam na dłuższe dni, pocieszam się, że to już niedługo....
Miłego siania, Olu i pięknych wschodów siewek ;:3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

O tej porze roku kwitnących kwiatków nie odmówię ;:108 Ja muszę mieć na stole świeże kwiaty w wazonie przez cały rok, to już takie małe zwichnięcie, ale moja rodzina to szanuje i sami nawet zmieniają codziennie wodę.
Ładne zakupy. No no zaczęło się ;:224
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Olu nasiona przygotowane do siewu ,i czekamy na odpowiedni czas,ja też czekam ,chociaż niewiele sieję ,ale są takie ,że muszę je mieć i muszę wysiać ,tylko uważam ,ze jeszcze mam czas ,potem wszystko bardzo wyciągnięte ,bo mało światła ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ola2310 pisze:Maju ta roślinka już u mnie gościła. W prawdzie wysiałam dość późno i marnie zakwitła. Tak samo nieznacznie urosła, doszła do wysokości siatki...W tym roku chcę ją wysiać na ogrodzeniu, aby zasłoniła nie za fajne widoki...Tylko czytałam żeby nasion nie wkładać w ziemię na płasko tylko na sztorc... Wie ktoś coś na ten temat? :roll:

Nasionka wsadzałam pod kątem... tak mi doradziła Ania Annes.... ;:196 musi być wilgotna ziemia pod przykryciem i wietrzenie,
żeby nasionka nie zapleśniały.
To jest raczej trudna roślinka do wysiewania, z 9 nasionek posadzanych wzeszły mi tylko 3.
Jak wysiejesz ją zbyt wcześnie, to będzie Ci trudno poprowadzić jej szybko rosnące pędy.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, jak ja cię rozumiem ;:168 Moje wypady po buty czy kurtkę również kończyły się zakupami w ogrodniczych działach marketów ;:306
Teraz coś we mnie przeskoczyło i nie mam ani jednej paczki nasion.. Wybieram się oczywiście na ogrodnicze zakupy i jakoś wybrać się nie mogę ;:222 A chociażby kobeę muszę wysiać - tworzy idealny parawan ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu dziewczyny dobrze piszą,a Majeczka ma rację,ona zarasta wszystko,ja posadzę swoją w donicy i dopiero przy pergoli.
Moje nasiona wysiewam lekko na skos czubkiem węższym do góry ;:333
Jeśli nasiono wypuści kiełka to potem idzie z górki,rośnie silnie ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”