Białe kępy piwonii skradły moje serce i te maki kwitnące pomiędzy masą zieleni. Masz rację Twój ogród jest pełen kwiatów i nawet smok się w nim znalazł
Ogród Marty cz. VII
-
DTJ_1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. VII
Martuś, jeszcze Twoich Rh nie strawiłam, a tu takie piękności zaserwowałaś
, kolejna to piękniejsza.
Białe kępy piwonii skradły moje serce i te maki kwitnące pomiędzy masą zieleni. Masz rację Twój ogród jest pełen kwiatów i nawet smok się w nim znalazł
.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie jestem już zmęczona ,byłam dzisiaj w pięknym i ciekawym ogrodzie znajomych forumowiczów,ponieważ jest późno więc jutro do was napiszę a dzisiaj szybciutko,wstawię kolejne zdjęcia ,bo mam ich trochę i nie mogę zdążyć pokazać,więc zapraszam do ogrodu pełnego kwiatów

żółta Goldmine i ostatnia Coral Charm

Shirley Temple

Sarah Bernhardt

Festiva Maxima w innym miejscu

Róża Bajazzo

Alexander Mackenzie

Mme Plantier

Do Tell

Sally Holmes

Zakwitły pierwsze róże w przedogródku sadzone w marcu i kwietniu tego roku

piękny i duży klematis od Stasi

żółta Goldmine i ostatnia Coral Charm

Shirley Temple

Sarah Bernhardt

Festiva Maxima w innym miejscu

Róża Bajazzo

Alexander Mackenzie

Mme Plantier

Do Tell

Sally Holmes

Zakwitły pierwsze róże w przedogródku sadzone w marcu i kwietniu tego roku

piękny i duży klematis od Stasi

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu myślałam, ze pokażesz Semiplenę, bo pewnie już rozkwita ! moja mimo deszczu rozwinęła prawie wszystkie kwiatki.
A Twój ogród kipi kwieciem
Nowe róże ciekawe, a pierwsze kwiaty nie oddają całego uroku. Słoneczko wróciło
ale je niestety dzisiaj znowu do Krakowa więc Tobie życzę pięknego dnia w ogrodzie i buziaki zostawiam 
A Twój ogród kipi kwieciem
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
U Ciebie Martusiu nie wiadomo co najpierw podziwiać, cudnie wszystko kwitnie 
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Jak zwykle masz co pokazać kremowa piwonia i Queen of sweden 

- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marto!
Twój ogród jak zwykle piękny! Jak nazywa się żółta róża z ostatniego zdjęcia?
Twój ogród jak zwykle piękny! Jak nazywa się żółta róża z ostatniego zdjęcia?
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Martuniu ogród cudowny, królestwo piwonii na przemian z różami.
Wspaniałe widoki.
Miłego wieczoru.
Miłego wieczoru.
-
koziorozec

Iwonko,Czaruś jest świetny
Kasiu,mam dużo goździków,może nie wszystkie pokazuje,bo już gubię się w tych kwiatach,róże zaczynają kwitnąć i myślę ,że pokażą się z dobrej strony,miło ,że się nie nudzisz w moim ogrodzie,może zakątki takie same ,ale ciągle coś w nich kwitnie innego,pozdrawiam
Madziu,ten kotek jest bardzo samodzielny ,doskonale sobie radzi wszystko robi jak potrzeba i jest zupełnie bezobsługowy ,ma w miseczkach co potrzeba ,doskonale sobie sam dozuje ,wie gdzie się załatwić i troszkę sie pobawi ,potem prześpi i jak by kotka nie było,nie płacze ,jest bardzo pogodny,u mnie też popadało i tak roślinki odżyły,piwonie dalej kwitną ,i dochodzą następne ,późniejsze kwitnienia następnych odmian
Marysiu,,u mnie wczoraj w nocy podlało z nieba ,była burza,ale nie zrobiła szkód,ja też padam wieczorem ,mimo ,że nie robię w ogrodzie ,ale tyle jest innych rzeczy do zrobienia ,to syzyfowa praca,u mnie też niektóre piwonie przekwitły ,ale dokwitają nowe odmiany,pozdrawiam
Ala,ogród oszalał ,tak kwitnie ,w którą stronę głowę odwrócisz to kwiaty,kotek bardzo samodzielny ,może i myszy będzie tłukł ,miałam dwie babcie ,ale te piwonie jak pisałam wcześniej są od znajomych babć ,moja ta babcia Waleria i Marysia,dzięki za życzenia zdrowia ,bo bez niego nic nie ma,pozdrawiam
Marysiu,ogród odżył po deszczu i ja też ,bo nie muszę podlewać po 5-6 godzin,ale dzisiaj już dosuszyło i jak nie popada to znowu ogród uschnie na wiór ,buziaczki
Aguś dziękuję ,piszesz tak miło ,że mnie jest weselej ,że mogę sie z Wami podzielić tym ogrodem i jeszcze się podoba ,piwonie moje najulubieńsze kwiaty cieszą swoimi cudnymi płatkami i zapachem,będą kwitły jeszcze następne odmiany,więc zapraszam,pozdrawiam
Beatko,warto robić te kompoty ,bo są pyszne ,ja już zrobiłam z truskawek ,teraz będą robione z agrestu i porzeczek,oczywiście jak owoce będą miały dojrzałość konsumpcyjną ,jeszcze troszkę trzeba zaczekać,miło Cię widzieć w moim ogrodzie,i serdecznie zapraszam znowu ,bo ogród dopiero zaczyna kwitnąć ,wiec będzie ciąg dalszy,pozdrawiam
Sabinko,będą inne zdjęcia Sarah Bernhardt,bo dopiero zaczęły u mnie kwitnienie,niektóre odmiany są tak do siebie podobne,że trudno je odróżnić ,a jeszcze niektóre piwonie na jednym krzaku mają różne kwiaty,tak podobnie jest u dalii,zakwitają jeszcze nastepne odmiany ,wiec zapraszam
Helenko,miło,że podobają sie piwonie ,ja jestem nimi zauroczona,i chociaż jedna powinna być w ogródku
,u mnie też padało i była burza,ogród bardzo się odświeżył ,pozdrawiam
Dorotko,smok w ogrodzie najważniejszy
,a kwiatów codziennie przybywa ,wiec zapraszam znowu
Marysiu,semiplena jeszcze nie rozkwitła cała ,u mnie trochę później wszystko jak u Ciebie,pokażę ,ale jeszcze mało kwiatów,te wszystkie sprawy ,które musimy załatwiać to taka zmora dla nas,myślę,że będzie sporo ciekawych nowych róż,będę je pokazywać ,wiadomo ,że tych kwiatów nie będzie może dużo ,chociaż na niektórych pączków jest bardzo dużo,ale już się zorientujemy jak będzie wszystko wyglądać ,pozdrawiam i buziaczki
Iwonko,miła jesteś z pochwałami dziękuję
Kasiu,mam dużo goździków,może nie wszystkie pokazuje,bo już gubię się w tych kwiatach,róże zaczynają kwitnąć i myślę ,że pokażą się z dobrej strony,miło ,że się nie nudzisz w moim ogrodzie,może zakątki takie same ,ale ciągle coś w nich kwitnie innego,pozdrawiam
Madziu,ten kotek jest bardzo samodzielny ,doskonale sobie radzi wszystko robi jak potrzeba i jest zupełnie bezobsługowy ,ma w miseczkach co potrzeba ,doskonale sobie sam dozuje ,wie gdzie się załatwić i troszkę sie pobawi ,potem prześpi i jak by kotka nie było,nie płacze ,jest bardzo pogodny,u mnie też popadało i tak roślinki odżyły,piwonie dalej kwitną ,i dochodzą następne ,późniejsze kwitnienia następnych odmian
Marysiu,,u mnie wczoraj w nocy podlało z nieba ,była burza,ale nie zrobiła szkód,ja też padam wieczorem ,mimo ,że nie robię w ogrodzie ,ale tyle jest innych rzeczy do zrobienia ,to syzyfowa praca,u mnie też niektóre piwonie przekwitły ,ale dokwitają nowe odmiany,pozdrawiam
Ala,ogród oszalał ,tak kwitnie ,w którą stronę głowę odwrócisz to kwiaty,kotek bardzo samodzielny ,może i myszy będzie tłukł ,miałam dwie babcie ,ale te piwonie jak pisałam wcześniej są od znajomych babć ,moja ta babcia Waleria i Marysia,dzięki za życzenia zdrowia ,bo bez niego nic nie ma,pozdrawiam
Marysiu,ogród odżył po deszczu i ja też ,bo nie muszę podlewać po 5-6 godzin,ale dzisiaj już dosuszyło i jak nie popada to znowu ogród uschnie na wiór ,buziaczki
Aguś dziękuję ,piszesz tak miło ,że mnie jest weselej ,że mogę sie z Wami podzielić tym ogrodem i jeszcze się podoba ,piwonie moje najulubieńsze kwiaty cieszą swoimi cudnymi płatkami i zapachem,będą kwitły jeszcze następne odmiany,więc zapraszam,pozdrawiam
Beatko,warto robić te kompoty ,bo są pyszne ,ja już zrobiłam z truskawek ,teraz będą robione z agrestu i porzeczek,oczywiście jak owoce będą miały dojrzałość konsumpcyjną ,jeszcze troszkę trzeba zaczekać,miło Cię widzieć w moim ogrodzie,i serdecznie zapraszam znowu ,bo ogród dopiero zaczyna kwitnąć ,wiec będzie ciąg dalszy,pozdrawiam
Sabinko,będą inne zdjęcia Sarah Bernhardt,bo dopiero zaczęły u mnie kwitnienie,niektóre odmiany są tak do siebie podobne,że trudno je odróżnić ,a jeszcze niektóre piwonie na jednym krzaku mają różne kwiaty,tak podobnie jest u dalii,zakwitają jeszcze nastepne odmiany ,wiec zapraszam
Helenko,miło,że podobają sie piwonie ,ja jestem nimi zauroczona,i chociaż jedna powinna być w ogródku
Dorotko,smok w ogrodzie najważniejszy
Marysiu,semiplena jeszcze nie rozkwitła cała ,u mnie trochę później wszystko jak u Ciebie,pokażę ,ale jeszcze mało kwiatów,te wszystkie sprawy ,które musimy załatwiać to taka zmora dla nas,myślę,że będzie sporo ciekawych nowych róż,będę je pokazywać ,wiadomo ,że tych kwiatów nie będzie może dużo ,chociaż na niektórych pączków jest bardzo dużo,ale już się zorientujemy jak będzie wszystko wyglądać ,pozdrawiam i buziaczki
Iwonko,miła jesteś z pochwałami dziękuję
-
koziorozec

Anitko,ogród kwitnie ogromną ilością kwiatów,coraz to nowe odmiany piwonii i róż zakwitają ,więc zapraszam znowu na spacerek ścieżkami wśród kwiatów
Beatko,nie znam nazwy tej róży ,bo nie mam tam karteczki,jutro jeszcze sprawdzę ,dziękuję za miłe słowa
Tereniu,cieszę sie ,że mogę podzielić się tym ogrodem z Wami,i że podobają sie moje roślinki,to tak bardzo miło się czyta,pozdrawiam
Beatko,nie znam nazwy tej róży ,bo nie mam tam karteczki,jutro jeszcze sprawdzę ,dziękuję za miłe słowa
Tereniu,cieszę sie ,że mogę podzielić się tym ogrodem z Wami,i że podobają sie moje roślinki,to tak bardzo miło się czyta,pozdrawiam
-
koziorozec

- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Martuś wszystkie kwiaty u Ciebie takie piękne
i tak pięknie ze sobą zestawione
A te ścieżki lubię takie
Zdróweczka 
A te ścieżki lubię takie
Pozdrawiam Alicja
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Martuś, dużo jeszcze piwonii ma Ci zakwitnąć, bo zawału dostanę
. Dochodzę do wniosku, że białe piwonie nabardziej mi się podobają, trzeba kupić i znowu będę pare lat czekała na pierwszy kwiat
. Cudne te Twoje ścieżki, a kąpiel w basenie wśród piwonii musiała być bardzo relaksująca. 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś wszystko popodziwiałam.
Alejka z białymi piwoniami po obu stronach cudnie skomponowana.
Bu-Te z liliowcem i ostróżką przepiękna, podobnie Feather Top z bodziszkiem. Róże z przedogródka będę specjalnie podglądać.
Deszczu życzę Tobie i sobie. 
-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Piękne piwonie szczególnie ta Sarah Bernhardt.Fajnie masz tak dużo miejsca na piwonie ,róże aż nie chce się wychodzić z ogrodu 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Rano chciałam napisać, ale mi prąd wyłączyli. Stale mamy takie mikrowyłączenia i nie wiem dlaczego
Śliczne ale i dziwaczne niektóre piwonie np. ta pierwsza a ta druga przypomina sadzone jajko
Teraz to nie wiadomo co chwalić piwonie czy róże bo razem kwitną
Pozdrowienia dla Zuzi , coś chyba ją wyciągnęło
Martusiu dzień spędzony w ogrodzie to dobry dzień
a pracy stale jest pełno! Życzę dobrego wieczoru i całusy zostawiam 
Śliczne ale i dziwaczne niektóre piwonie np. ta pierwsza a ta druga przypomina sadzone jajko
Martusiu dzień spędzony w ogrodzie to dobry dzień