A trendy- no cóż, każda z nas ma swoje
Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
A trendy- no cóż, każda z nas ma swoje
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Jak miło o poranku miłych Gości zastać! Bardzo dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna!
Iwonko to drugie kwitnienie u mnie jarzmianki po przycięciu .Ta posadzona w cieniu wśród host a ciemne odmiany posadziłam w słońcu i nie kwitną ponownie
Też nie masz gdzie przesadzić???
Dorotka witaj po wyjeździe !
Miło mi czytać,że mój wątek to jeden z Twoich ulubionych i za pochwałę zdjęć dziękuję
Miszczoskich zdjęć teraz na FO nie brakuje , wszyscy się staramy
Martuś cieszę się , że się pofatygowałaś na spacerek u mnie .Zawsze miło Ciebie widzieć
Anulko Droga
myślę,że jeszcze nie powiedziałaś ostatniego słowa w zakupach
i biała jarzmianka u Ciebie się pojawi ... Ja też jej nie mam , moja jest różowo-biała
Ciekawa jestem czy będą siewki bo zostawiłam na nasiona kwiatostan.
Słonecznika wierzbolistnego też nie posiadam... na fotce zwykły słonecznik jadalny , samosiejka ...
Brązowa trawa , polecam jak najbardziej jest kilka odmian ...przy czesaniu niewiele roboty..
lubi być rozczochrana :)Mojej tej przesadzonej musiałam podciąć włosy bo miały ponad metr długości i "łapała" mnie za nogi bo wyszła na ścieżkę , nadawała się na skarpę ale u mnie takowej brak!
Myślę, że fajnie się wpasowała w nowym miejscu ale go trochę zajmuje...
Do południa ma być ładna pogoda po południu deszczowo trzeba się pośpieszyć na działkę
... wczoraj odgruzowałam przy płocie dużo miałam przycinania i odchwaszczania no i dałam radę powoli ...przejrzało troszkę...
Niby jeszcze LATO...
u mnie zimowitów nie widać ale inne całkiem jesienne kwitnienia już się pojawiły...
chętnych zapraszam

I to byłoby na tyle na dzisiejszy dzień! Miłego dnia !

Iwonko to drugie kwitnienie u mnie jarzmianki po przycięciu .Ta posadzona w cieniu wśród host a ciemne odmiany posadziłam w słońcu i nie kwitną ponownie
Dorotka witaj po wyjeździe !
Martuś cieszę się , że się pofatygowałaś na spacerek u mnie .Zawsze miło Ciebie widzieć
Anulko Droga
Słonecznika wierzbolistnego też nie posiadam... na fotce zwykły słonecznik jadalny , samosiejka ...
Brązowa trawa , polecam jak najbardziej jest kilka odmian ...przy czesaniu niewiele roboty..
Myślę, że fajnie się wpasowała w nowym miejscu ale go trochę zajmuje...
Do południa ma być ładna pogoda po południu deszczowo trzeba się pośpieszyć na działkę
Niby jeszcze LATO...
u mnie zimowitów nie widać ale inne całkiem jesienne kwitnienia już się pojawiły...chętnych zapraszam

I to byłoby na tyle na dzisiejszy dzień! Miłego dnia !
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne zdjątka i kwiatuszki na nich
Trójsklepka śliczna,mojej gdzieś nie widzę
Funike pięknie kwitną i pięknie te pachną prawda ???
Jeżówki śliczne masz
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
To jarzmianki wolą cień ? znaczy, że też mam źle posadzone... ale moje są w donicy to przeprowadzka będzie łatwiejsza.Iw pisze:A moich jarzmianek już dawno nie ma, chyba im wystawa słoneczna nie odpowiada. Ale przesadzić nie ma gdzie
U mnie też cudowna pogoda............... do pracy w ogrodzie
"Ruch" tutaj mnie nie dziwi, bo jak się zapodaje TAKIE foty, to wszyscy lecą jak pszczoły do... kwiatka
- Iw

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Maryniu, ja bym miała gdzie przesadzić, ale ktoś by mi musiał skopać trochę "odłogu". A chętnych do tej roboty....nie ma
Więc kręcę się na tych samych rabatach
Twoje zdjęcie trójsklepki powala
. Dziwczyno czym Ty te zdjęcia robisz, że one takie piękne. Wiem, wiem to nie zależy od tego czym, lecz kto jest po drugiej stronie obiektywu
O ile nie przepadam za trójsklepkami, to po takim zdjęciu na pewno bym sobie jakąś kupiła.
Więc kręcę się na tych samych rabatach
Twoje zdjęcie trójsklepki powala
- marpa

anabuko1 Aniu jakże mi miło , że zauważyłaś moje zdjęcia
Jeżówki owszem i ja mam coś niecoś ...Plantaginea to pięknie kwitnąca i pachnąca hosta właściwie cała moja sympatia do tych roślin zaczęła się od niej, trochę się starać musiałam ,żeby ją zdobyć ale to było ok.7 at temu!
Dzisiaj o wiele łatwiej ją zdobyć! Jej zapach powala!
AveEwciu dziękuję za miły wpis!
Nie wiem czy jarzmianki wolą cień , moja jasna w cieniu radzi sobie świetnie ciemne przesadziłam z cienia na słońce bo jakieś słabowite są ..przekwitły i na razie drugi raz nie kwitną...Trzeba wypróbować!
Iwciu trójsklepki moim zdaniem najlepiej na zdjęciach wyglądają
... W realu takie niepokaźne kwiatuszki . Ciesze się , że Ci się podobają moje " foto -wypociny"
Dzisiaj pogoda była zmienna , ciepło ,chwilami się chmurzyło i mocno wiało ale mimo prognoz nie padało...Idealna pogoda do fotografowania ja nie lubię fotografować w słońcu ..poszalałam sobie i fotek natrzaskałam multum ...
Sucho , troszkę najpilniejszych roślin podlałam reszta czeka na zapowiadany deszcz..
W kolejce do kwitnienia i fotografowania - rozchodniki , kwiaty jesieni lub jak kto woli późnego lata...
troszkę i u mnie ich się znajdzie.

dzisiejsze niebo chwilami było takie

no i trójsklepka jeszcze dla tych, którym się spodobała w nagrodę za wytrwałość w oglądaniu mojego foto-pokazu

AveEwciu dziękuję za miły wpis!
Iwciu trójsklepki moim zdaniem najlepiej na zdjęciach wyglądają
Dzisiaj pogoda była zmienna , ciepło ,chwilami się chmurzyło i mocno wiało ale mimo prognoz nie padało...Idealna pogoda do fotografowania ja nie lubię fotografować w słońcu ..poszalałam sobie i fotek natrzaskałam multum ...
W kolejce do kwitnienia i fotografowania - rozchodniki , kwiaty jesieni lub jak kto woli późnego lata...

dzisiejsze niebo chwilami było takie

no i trójsklepka jeszcze dla tych, którym się spodobała w nagrodę za wytrwałość w oglądaniu mojego foto-pokazu

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Maryniu, nie da się ukryć, jesień przed nami, a kwiaty późnego lata, tak lepiej brzmi, ślicznie kwitną, Maryniu co to za trawka pasiasta z tymi niebieskimi kwiatkami?
- marpa

Iwonko oby jak najdłużej te kwiaty późnego lata nam towarzyszyły w ogrodach.
A trawka to hakonechloa zakwitła .Kłoski takie ma trochę niepokaźne trzeba sie dobrze przyjrzeć by je zauważyć w gęstwinie liści. Dziękuję za odwiedziny !

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Maryniu
tyle piękności pokazujesz i jak tu nie przyjść i nie pochwalić. Szczególnie sadziec masz dorodny i gdzieś na poprzednich zdjęciach tytoń leśny widziałam
Co tu dużo pisać u Ciebie wszystko takie dorodne az miło popatrzeć 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,to lato jakieś dziwne ,zakwitają rozchodniki,marcinki ale też sasanki ,u mnie cała kępa będzie kwitnąć,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Zdjęcie z 18-go - żółte kwiaty rudbekii, a za nią po lewej stronie zdjęcia, takie 'piórka' - o tym myślałam, że to słonecznik wierzbolistny,ale to pewnie jakaś trawa
.
Widzę, że kwitną Ci już chryzantemy
. Ja swoje oglądam, ale nic nie chcą przyspieszyć
. Dziękuję za zdjęcia trójsklepki. Z uporem maniaka powtarzam, że mnie się bardzo podobają te kwiatki
. Moja jedna ma pąki, ale nie pamiętam, jaka to odmiana. Jeszcze troszkę i się dowiem
. Na niektórych Twoich zdjęciach, w ogrodzie przebija kolor srebrzysty, jakbyś miała sporo roślin z białym kolorem
. Super to wygląda
.
Kolorowych snów
Widzę, że kwitną Ci już chryzantemy
Kolorowych snów
Pozdrawiam Ania
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nie wiem dlaczego u mnie jeszcze żadna chryzantema nie kwitnie.
Nawet paków nie widzę
Czy pokazana jasna jeżówka z ciemniejszymi płatkami tak ma, czy ona już przekwita?
W sumie ciekawie to wygląda
Jarzmianki tak Ci kwitną?
Zostawiłam swoim trochę więcej miejsca, więcej słoneczka, może w końcu i u mnie będą takie piękne
Nawet paków nie widzę
Czy pokazana jasna jeżówka z ciemniejszymi płatkami tak ma, czy ona już przekwita?
W sumie ciekawie to wygląda
Jarzmianki tak Ci kwitną?
Zostawiłam swoim trochę więcej miejsca, więcej słoneczka, może w końcu i u mnie będą takie piękne
Maryniu
nie wiem jak Ty to robisz ale ostatnia seria fotek jest cudowna szczególnie ta

- marpa

ale to wciąż lato! Aniu anym , Martusiu za odwiedziny i miłe słowa dziękuję bardzo!
Anusiu
fajna trawka .Chryzantemy powoli startują ..w ogrodzie jak zwykle jedne rośliny przekwitają,żeby inne mogły pokazać swoje piękno...
Gosiu Chyba masz późniejsze odmiany u mnie też zaledwie początki i czekam na inne i nie wszystkie mają jeszcze pączki
Jeżówka przekwita i jest taka piękna ,że nie mam sumienia ściąć tych kwiatów ... Jarzmianka kwitnie mi jedna z trzech jakie posiadam . Rośnie pod rozłożystą jabłonką w głębokim cieniu w towarzystwie host i dobrze jej tam ...
Anna11 bardzo się cieszę ,że Ci się spodobały moje zdjęcia i zechciałaś wyrazić swoją opinię
- marpa