Prawie Wiosna w Familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Prawie Wiosna w Familokowym

Post »

Jadziu u mnie odętki wszystkie odmiany prócz variegata ( wolno przyrasta) rosną w cylindrach i wykopuję je co 3 lata.
Stoja porządnie na baczność i nie rozłażą się a to ważne.
Hortensja Pinky Winky ślicznie się przebarwiła.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU chyba kawałek kłączy też ujarzmię w donicy ,bo mi sie podoba. Dzisiaj znów walczyłam z jej kłączami ,i to syzyfowa praca ,bo większość roślin muszę wykopywać wyczyścić podłoże z korzeni i znów wsadzać .Deszcz zaraz mi to podlał a przy okazji roznoszę kompost pod rośliny .Czyli u mnie jesienne porządki już się zaczynają
DANUSIU oczywiście Magenta powtarza kwitnienie . Musisz ja ujarzmić tak jak pisze Krysia i ja to też już wiem . Krysia ma takie szerokie plastikowe obejmki do ekspansywnych roślin
TOSIA no właśnie to Królowa Elżbieta czyli Queen Elisabeth.
GRAŻYNKO u nas też to samo dziennie deszcze .Nawet dzisiaj deszcz wygonił mnie do domu, a tak fajnie mi się pracowało.Teraz znów pokazuje się słonko, ale nie warto się już wybierać .Różyczki fajnie powtarzają kwitnienie .
MARYSIU no cóż nie mamy wpływu na opady ,ale są u mnie takie róże ,które po mimo tego nie mają ani jednego chorego listka a inne prawie łyse
ANIU jestem zadowolona z Magenty ma tam w miarę dosyć miejsca .Casanova szaleje ma mnóstwo paków .Jeżówka to dopiero nowy zakup wiec jestem ciekawa jak przezimuje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Ja też dziś robiłam porządki.
Ta królowa Elżunia pięknie wygląda. Rośnie w siłę. Będzie z niej ładny krzaczek.
Zlikwidowałam pienność Ch. Austina. To samo zrobię z Chopinem.
Hastaty pakuję do doniczek. Dużo wywaliłam na kompost.
Do jutra ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu dawno nie zaglądałam do Ciebie, a tak szczerze mówiąc ta pogoda mnie dołuje totalnie, że nawet nie mam ochoty na spacery po pięknych ogrodach. Dzisiaj u nas było ładnie ale ja z kolei nie mogłam pójść na działkę, by chociaż powycinać przemoczone pąki róż i nie tylko. Supreme Cantaloupe jest bardzo ładna, mnie bardzo podoba się jej kolor.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Elżbieta Węgierska ;:oj niesamowita ,Jadziu okaz przecudny ;:138
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ... hibiskus bylinowy tuż tuż ... będę wpadać aby nie przegapić tej chwili :D
U nas susza więc o porządkach jesiennych mowy nie ma .
Myślałam, że wczoraj popada ... czarne chmury i wiatr pod wieczór ale 5 minut deszczu a potem piękna tęcza .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU dzisiaj też pracowałam uczciwie w ogródku do wieczora .Niestety pracy mnóstwo,bo deszcze zrobiły swoje .Chwasty rosną jak szalone, a na dodatek w każdym kącie widzę siewki klonu,topoli i trzeba się z tym uporać, a także z wszędobylskim szczawikiem :evil: Cudnie zaczyna kwitnąć nawłoć Laurin ;:196 Clarę Curtis podżarły mi ślimaki i biedna wygląda jak drapak .Do miodunek też mi sie dobrały jest ich zatrzęsienie przez te deszcze .Jednak rośliny nie narzekają na nadmiar wody
JADZIU jak sama nazwa wskazuje jest węgierską różyczką .Wyrosła na potężny krzaczor, a jest u mnie 3 sezon ;:167 Ma cudnie pachnące kwiaty
DANUSIU Supreme jest śliczna ma cudna koronę i oranżowy kwiat .Wczoraj i dzisiaj cudna pogoda ,wiec trzeba to wykorzystać do maximum
TOSIA na razie żadnych pienności nie likwiduję .Trochę poczytałam o Austinie i zobaczymy w przyszłym sezonie czy też tak wyląduje do góry .Mam nadzieję ,ze ukorzeni Ci się Elusia .Barcarole wylądowała na anladze,a w tym miejscu jest na razie pusto i ziemia na 0,5 wybrana dodany kompost i nowa ziemia .Czeka na nową lokatorkę kto nią będzie na razie nie umiem się zdecydować :;230 Po co Hastaty ładować do doniczek przecież nie idą rozłogami tylko sie wysiewają

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Co jedna to piękniejsza ...ale Św. Elżbieta ..wymiata ...cudnie ułożone płatki i ten kolor ...Charli też cudnej urody ...
Jadzieńko ...czy Twoja/moja św. Jadwiga ma malutkie kwiatki - bo u mnie takowe są ...5-6 cm średnicy - czy to jest róża parkowa , rabatowa ?
Pozdrawiam serdecznie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Elżbieta cudności i jak ona kwitnie!!!U Gagi po przesadzeniu troszkę przystopowala ale teraz ma dobre miejsce więc pokaże swoją dobrą stronę.Hibiskus podobny w pąku do Danusinowego błotnego.Portrety róż ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANUSIU Elusia jest cudna i cieszę sie ,że ją mam .Ciekawe jak tam sie ma Twój jej patyczek ;:224 .Hibiskus za chwilkę pokaże swoje cudne kwiaty .Jednak u mnie nie ma tyle słonka ile powinien mieć ;:174 To samo z różami o ile lepiej by kwitły ,gdyby miały więcej słonka
JAGÓDKO to na prawdę cudna różyczka ;:167 pachnąca i wigorna .Ma być pnącą ,ale jak na razie po 3 sezonach na to sie nie zanosi ;:224 Jadwisia nie ma większych kwiatów u mnie też są malutkie .To bardziej rabatowa
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Jadziu Ty masz deszcz na zawołanie, a ja łopaty wbić nie mogę, wiele roślin straciłam dzięki suszy.
Różyczki piękne, szykujesz wolne miejsca, jedno zarezerwuj na Warszawę.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszy mnie,że roślinki ode mnie rosna ale przez te ślimaki nie możesz uzyskać pełni ich uroku.
Pokaż jak nawłoć Laurin Ci zakwitła - moja w pąkach i też niedługo .
U mnie na łąkach Nawłoć kanadyjska już kwitnie ( ona wysoka 150 cm i więcej) ale widzę, że i ta niższa ( ok 100 cm) czyli odmiana pospolita lada chwila zakwitnie.
Lubię je i nawet już ususzyłam troszkę na mikstury ale jeszcze mało. Rośnie nawłoć późna wiec na zbiory i cieszenie się jej kwiatami z oddali ... :D jest czas.
Ta karłowa LAURIN siedzi w kępkach i to najważniejsze. Dostałym karłowa odmiana variegata ale lichota i może trzeba zmienić stanowisko.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu a myślałam, że tylko u mnie róże chorują, jedne nawet ładne i ładnie kwitną a inne gołe bez lisci. Barcarole ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU Barcarole już zmieniła miejsce i opuściła mój ogródek .Zawsze ja tolerowałam ze względu na piękne kwiaty ,ale w tym roku przelała czarę goryczy ,bo od samej wiosny marudziła .SZKODA NASZYCH STARAŃ JEŚLI ROŚLINY TEGO NIE DOCENIAJĄ
KRYSIU jeśli jutro nie będzie lało,bo dzisiaj mamy burzę z a burzą to na pewno zrobię jej fotkę.U mnie za siatką też kwitnie już Nawłoć nawet za ogródkiem i nie usuwam jej ,bo świetnie komponuje sie z floksami .Po kwitnieniu też ją przesadzę w inne miejsce będzie towarzyszyła klonikowi Garnet
ZOSIU dzisiejsze popołudnie i do nadal pod znakiem burz .Jedna odchodzi za chwilkę następna fala się zjawia :evil: Oczywiście miejsce dla Warszawy się znajdzie jakżeby inaczej mogło być .Czy już sobie coś u mnie wypatrzyłaś .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ;:196 U mnie tez dzisiaj burza za burzą ;:223 wygoniła mnie z działki .
Róże cudne ;:333 A ta Obiedka to trawka ???? bardzo ciekawa ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”