Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Post »

Wandeczko :D chwasty wyłażą też u mnie. :lol:
Ale teraz można sobie co nieco przeziębić podczas takiego pielenia.
Niech już sobie rosną. :lol:
A jak już ziemia się ociepli, to pokażemy im, gdzie raki zimują. ;:134
:wit
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu jak u Ciebie kwieciście, storczyki i fiołeczki super, mi najlepiej wychodzi podziwianie tych roslin u innych osób, w moim ogródeczku jest pełno zielonych nosków krokusy,narcyzy,psie zęby, liście ziemowitów,mmm no nie chce krakać, ale czarno to widzę ,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu pieknie u Ciebie ;:196
i mam nadzieje,ze juz zupelnie wyleczona jestes ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ignis05, ja nie pielę chwastów, bo liczę, że móz je załatwi. Dzisiaj ano było u mnie na dworzu biało od szronu, to pewnie te chwasty przestały być zielone.

JSZFRED, no a u mnie Asiu wyobraź sobie, że ani jeden krokus nie wylazł. Wczoraj specjalne sprawdzałam. A narcyzy to może by wyszły, ale ich nie mam, bo u mnie marnie rosną i na drugi rok nie kwitną, lecz pozostaje tylko zielony szczypiorek.

Doromichu, ano już dawno jestem zdrowa, bo to było chilowe. Podejrzewam, że zaszkodził mi tort, który zjadłam w Tchibo wraz z kawą. Mam taki ulubiony (bezowy) i zawsze było w porządku, no a teraz jednak... nie. :( Tym sposobem przestał być ulubiony.

Ech, dzień na dworrzu jest tak wiosenny, że na pożegnanie Starego Roku wiosenne zdjęcia się należą :D

Niecierpek z lobelią.
Obrazek

Naparstnice, irysy i orliki.
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dobrze, że już Ci niedyspozycja przeszła ;:196
Jednak zdecydowałam się i 27 XII zakopcowałam resztę róż i clematisów. Teraz spokojnie mogę patrzeć na prognozy, bo choć nie mam pewności, czy mróz czegoś nie zniszczy - mam poczucie, że zrobiłam wszystko, co mogłam. Jeżówki u mnie nigdy nie wymarzł i mam nadzieję, ze to się nie zmieni ;:224 Co do wychylających swe główki spod ziemi cebulowych u mnie niestety część krokusów i parę tulipanów okazało się być wyrywnymi . Przysypałam je jednak ziemią i mam nadzieję, że będzie ok. W zeszłym roku podziałało...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No właśnie Aniu podejrzewałam, że u ciebie cieplej i już wszystko zaczęło wyłazić i patrzyć, czy już można. Dobrze, że przysypałaś ziemią, to może wyżej nie pójdą. Choć kto wie? Jak anomalia to anomalia -- trudna do przewidzenia.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Wandziu wypatrzyłam cudownego irysa dziękuję za takie wspomnienia tym bardziej że za oknem szaro i ponuro. ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Od kilku dni temperatura wróciła w okolice normy- w dzień lekko na plusie (maksymalnie 2 stopnie), a w nocy lekki przymrozek. To mam nadzieje zahamuje entuzjazm cebulowych. Ale wcześniej w nocy bywało nawet plus 8, a w dzień - nawet 15 stopni ;:oj To niby jak one biedne miały się zachować? Na szczęście krokusom nie powinno zaszkodzić, a tulipanków wychyliło się może parę...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

...a ja myślalam, że grypsko Cię zmogło...ale skoro to tylko sprawa jelitowa to szybko przechodzi.....o ile sallmonelii nie połknęłaś :;230

wiosenno-letni nastrój bardzo odpowiadajacy istniejącej pogodzie...dzisiaj w nocy przymrozeklekki a teraz niebo rozświetlone słoneczkiem i piękne pożegnanie starego roku.....

Wandziu...na Nowy Rok życzę zdrówka, radości, pomyślności i rozciąnięcia ogrodu....... ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witaj Wandziu, kurczę dawno nie zaglądałam u siebie...i nie wiem czy coś wyłazi czy nie....Ale szczęśliwie zbyt wiele nie okrywałam, tylko kopczyki różom zrobiłam! O azaliach kompletnie zapomniałam, ale mam nadzieję, że w tej temperaturze jast ok ! Do siego!!!
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

:wit Wandziu. Często Cię spotykam w innych wątkach i stale też zaglądam do Twojego. Postanowiłam dzisiaj w końcu się wpisać (jeszcze w tym roku). Jestem bardzo oczarowana Twoim ogrodem. Liliowce, trawy, jeżówki (moje ukochane), rudbekie, , floksy, żurawki (moje marzenie na przyszły rok), funkie, róże, hortensje, naparstnice........ nawet dziesiątej części nie da się wymienić, tak masz różnorodny, romantyczny ogród. Wszystkie rośliny duże, zdrowe, przepiękne. Twój ogród nadawałby się jako plener do "Tajemniczego ogrodu". Naprawdę cudny, taki pełny, bardzo mi się podoba. ;:215 ;:215 ;:215 Dokładnie taki chciałabym mieć. Mój, niestety, na razie pustawy. ;:145

Wandziu, życzę Ci Szczęśliwego Nowego Roku, zero problemów, samych sukcesów, odważnych marzeń, dużo zdrowia i wszelkiej pomyślności. ;:196
Szampańskiego Sylwestra. :tan ;:136
Pozdrawiam. Iga
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Wandziu,Twój ogród pełen kwiatów robi pozytywne wrażenie,bardzo lubię takie dopakowane ogrody we wszystkich kolorach tęczy,ślicznie ,z okazji Nowego Roku dużo zdrowia i siły do realizacji marzeń,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Wandziu- wszystkiego dobrego w Nowym roku- aby był rokiem zadowolenia i zrealizowanych planów, zdrowia i radości. Niech ogród cieszy Twoje oko, Rodzina zaznaje spokoju, a każdy dzień przynosił cos miłego.
Ściskam serdecznie!
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Wandziu, wszystkiego najlepszego w Nowym 2014 Roku!
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Wandziu Wszystkiego Najleszego w Nowym RokuObrazek
Zablokowany