Miłej soboty
Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
Krsysiu- piekne masz baletnice,aż miło patrzeć .Widzę ,że i cos kiełkujeu Ciebie,ja mam tylko jeżówki.
Miłej soboty
Miłej soboty
- kaja_krys
- 200p

- Od: 17 lip 2012, o 10:22
witam,
ale u Ciebie kolorowo, Twój ogród ślicznie kipi barwami. Fuksje super, kiedyś ładnych lat parę pozwoliłam sobie na sporo fuksji. W lecie cudne - tylko ta zima. Podziwiać Cię za te fuksje, bo wszystkie trzeba schować na zimę. Zapytam Cię, czy niepokalanek wyhodowałaś z sadzonki czy nasionka? Jeśli z nasionka to jaką werwę wzrostową?
Zaciekawił mnie na Twoim wątku i widzę, że nie dość że b.ładny to jeszcze pachnie i można go wykorzystać.
ale u Ciebie kolorowo, Twój ogród ślicznie kipi barwami. Fuksje super, kiedyś ładnych lat parę pozwoliłam sobie na sporo fuksji. W lecie cudne - tylko ta zima. Podziwiać Cię za te fuksje, bo wszystkie trzeba schować na zimę. Zapytam Cię, czy niepokalanek wyhodowałaś z sadzonki czy nasionka? Jeśli z nasionka to jaką werwę wzrostową?
Zaciekawił mnie na Twoim wątku i widzę, że nie dość że b.ładny to jeszcze pachnie i można go wykorzystać.
Pozdrawiam Krystyna
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje fuksje na razie stoją jeszcze w piwnicy bo w szklarni mam stłuczone drzwi a w domu jest dla nich za gorąco . Cieszę się na tego niepokalanka ,słyszałam o nim ale nie wiedziałam że jest taki piękny . ukorzeniam tez swoje hortensje , kilka przyniosłam do wazonu a jak będzie ciepło to przycięte gałązki też spróbuję ukorzenić Chciałabym mieć cały rząd w nowym ogrodzie , już mam posadzone Anabell.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To zdjęcie z niepokalankiem rewelacyjne. Wszystko do siebie pasuje jak ulał
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Cudowne i piękne fuksje... 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krwawnica pięknie wygląda, obiecała mi jedna forumka nasionka, mam nadzieję że je dostanę.
Krysiu ja jeszcze kilka lat temu namiętnie ukorzeniałam badylki, dziś stosuję metodę przysypania gałązek, metoda prostsza, nie muszę wokół patyków latać. Przysypię i zapominam, a wiosną następnego sezonu sprawdzam czy się udało.
Krysiu ja jeszcze kilka lat temu namiętnie ukorzeniałam badylki, dziś stosuję metodę przysypania gałązek, metoda prostsza, nie muszę wokół patyków latać. Przysypię i zapominam, a wiosną następnego sezonu sprawdzam czy się udało.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Krysiu
jakie piękne kwiatuszki pokazujesz z zapachem lata
ja swoje fuksje też już wyciągnęłam z piwnicy i wywiozłam na działkę do altany, tam postawiłam w słonecznym miejscu , bo w mieszkaniu pokazały się takie białe meszki
pryskałam na nie , ale one ciągle sie pojawiały.
Na działce chłodniej więc może ich nie będzie .
Pozdrawiam cię serdecznie papa
jakie piękne kwiatuszki pokazujesz z zapachem lata
ja swoje fuksje też już wyciągnęłam z piwnicy i wywiozłam na działkę do altany, tam postawiłam w słonecznym miejscu , bo w mieszkaniu pokazały się takie białe meszki
Na działce chłodniej więc może ich nie będzie .
Pozdrawiam cię serdecznie papa
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sposób w jaki przedstawiasz swoją działkę bardzo bardzo bardzo mnie urzekł..."czy mogę i ja cichutko zadomowić się przy stawiku?"
Tyle wiedzy i satysfakcji znalazłam nad Drwęcą
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- kesza
- 100p

- Od: 16 lip 2010, o 08:47
Witaj Krysiu
Ogród cudny, roślinki cudne, gospodyni miła i z ogromną wiedzą. Nic tylko czytać i uczyć się
Kiedy wysiewać nasiona sorga i prosa?
Musiałam się odezwać, bo roślinki od Ciebie wołają, żeby się pochwalić: złoty wąs puszcza wąsy, fuksje rozmnożyłam już czterokrotnie, fiołek ma pączki, aloes już się przydał, a grzybki rosną jak szalone (mrożone i rozdawane)
Ogród cudny, roślinki cudne, gospodyni miła i z ogromną wiedzą. Nic tylko czytać i uczyć się
Kiedy wysiewać nasiona sorga i prosa?
Musiałam się odezwać, bo roślinki od Ciebie wołają, żeby się pochwalić: złoty wąs puszcza wąsy, fuksje rozmnożyłam już czterokrotnie, fiołek ma pączki, aloes już się przydał, a grzybki rosną jak szalone (mrożone i rozdawane)
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
Witaj Krysiu.
Nadrobiłam zaległości w Twoim ogrodzie bo mam wolne chwile gdy wnuczęta śpią
Cieszę się na nasze umówione spotkanie 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje patyczki od ciebie mają już ładne listki , myślę że i korzonki wypuszczą jak na razie wszystkie rosną .. Przesłałam ci przekaz za patyczki i już na zamówione inne kwiaty ..abym później nie zapomniała .
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Krysiu, pięknie rosną Twoje kwiatuchy, ale co się dziwić, taką opiekę mają, ja swoich fuksji jeszcze nie widziałam, ale mówiła koleżanka że już też kwitną, jeszcze są na zimowaniu, ale we wtorek po nie jadę 
Krysiu dziękuje za taką ilość nasionek 
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Krysieńko ja powoli budzę się z zimowego marazmu tak jak mój ogródeczek
Podglądam cały czas co się u ciebie dzieje i widzę że hodowla fuksji i hortensji prezentuje sie wybornie. Podziwiam twoją białą fuksyjkę. Ja od lat jestem ich miłośniczką ale u nie warunki na tarasie nie są dla nich zbyt dobre bo słońce ich pali ale jak wybudujemy nowy domek to będą mieć świetne miejsce bo nie tak bardzo nasłonecznione.Pozdrawiam