Ogródek AGNESS
Re: Ogródek AGNESS
Witaj Agnieszko
pooglądałam sobie iryski u Ciebie bo u nas ani śladu po nich. Pozdrawiamy serdecznie A i D. 
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irysowo u Ciebie Agusiu ...przepiękne kwitnienia ...to są irysy pumila , bo chyba jeszcze nie bródkowe ...mój żółty liliowiec pachnący cały w pąkach ...zieloniutkich
.
Pozdrawiam serdecznie
i słonecznie
...z bolącym łbem
.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu witaj kochana
Po iryski koniecznie musicie się do mnie wybrać, chętnie się podzielę
Ja również bardzo Was pozdrawiam
Jagódko wysokie iryski jeszcze mi nie kwitną, to są te niskie
Właśnie te lubię najbardziej
Twój liliowiec lada chwila zacznie czarować i widokiem i zapachem.... wspaniałe są te pachnące odmiany
Bardzo współczuję Ci bólu głowy, mam nadzieję, że niebawem przejdzie..... ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Zaczyna się czas różaneczników i azalii....pomalutku wyłaniają się z pąków

Ja również bardzo Was pozdrawiam
Jagódko wysokie iryski jeszcze mi nie kwitną, to są te niskie
Twój liliowiec lada chwila zacznie czarować i widokiem i zapachem.... wspaniałe są te pachnące odmiany
Bardzo współczuję Ci bólu głowy, mam nadzieję, że niebawem przejdzie..... ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Zaczyna się czas różaneczników i azalii....pomalutku wyłaniają się z pąków

-
Yoannak
- 500p

- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Aga,
U nas różaneczniki powoli wchodzą w okres swojej pełni, a azalie je gonią. Deszcze i zimno spowodowały, że nawet bez konewki wszystko pięknie i szybko się rozwija. Jak zawsze u Ciebie widoki piękne, ale najbardziej podoba mi się liliowa poducha floksików
.
U nas różaneczniki powoli wchodzą w okres swojej pełni, a azalie je gonią. Deszcze i zimno spowodowały, że nawet bez konewki wszystko pięknie i szybko się rozwija. Jak zawsze u Ciebie widoki piękne, ale najbardziej podoba mi się liliowa poducha floksików
Joasia
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Widoczki śliczne szczególnie te z kwitnącymi poduchami i azaliami
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W tym roku i ja doczekam się kwitnienia kilku Rh i azalii, ale nie będzie tego tyle, co u Ciebie. Na razie kwitnie tylko Biedronkowy Cunnighams White, reszta jeszcze w pąkach, nawet koloru nie pokazują.
Agnes wspaniale kontrasty barw
Po lagodnych "ogrodnikach" u mnie cieplo ale burzowo.
Po lagodnych "ogrodnikach" u mnie cieplo ale burzowo.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Agniesiu ,czy twoje japonki zimowały pod przykryciem ? ,bo są bardzo ladne .
- AGNESS

Aniu kolor azalki faktycznie żarówiasty
uwielbiam takie kolory wiosną, kiedy człowiek tylko śniegu i szarości naoglądał się zimą
Joasiu u mnie dla odmiany cały czas upał i susza niesamowita
obawiam się, ze azalie i różaneczniki tak samo szybko przeminą w tym roku jak i tulipanki...
Teraz floksiki szaleją..... to ich czas
Jadziu już za chwilę azalie i rh zamienią ogrody w kolorowe raje
Obawiam się tylko tego, że upały spowodują błyskawiczne ich przekwitanie.....
Ewuniu podziwiałam Twój Cunnighams White
jestem pewna że będziesz z niego zadowolona. Moi sąsiedzi mają sporo biedronkowych rh i są to naprawdę piękne zdrowe krzewy, co roku wspaniale im kwitną
Januszu i u nas przydałoby sie troszkę deszczyku..... u mnie okropna susza...... a ogrodnicy w tym roku okazali się bardzo łagodni....oby tak zawsze było..... Bardzo martwiłam się o lilie, bo są już ogromne, a w zeszłym roku w wielu ogrodach majowe przymrozki je zniszczyły.....
Ewuniu ja już od kilku sezonów nie przykrywam japonek..... stwierdziłam, że czy przykryte, czy nie przykryte to podobnie przemarzają..... a nawet pod włókniną jeszcze gorzej, bo po prostu się zaparzają...... W tym roku dzięki łagodnej zimie i dużej ilości śniegu przetrwały we wspaniałej kondycji i całe są obsypane pąkami..... piękny będzie widok, gdy zakwitną.....
Ja w ogóle zdecydowanie wolę azalie wielkokwiatowe.... te to są mocarki, nic im nie straszne...... japonki to delikacizny.....
Joasiu u mnie dla odmiany cały czas upał i susza niesamowita
Teraz floksiki szaleją..... to ich czas
Jadziu już za chwilę azalie i rh zamienią ogrody w kolorowe raje
Ewuniu podziwiałam Twój Cunnighams White
Januszu i u nas przydałoby sie troszkę deszczyku..... u mnie okropna susza...... a ogrodnicy w tym roku okazali się bardzo łagodni....oby tak zawsze było..... Bardzo martwiłam się o lilie, bo są już ogromne, a w zeszłym roku w wielu ogrodach majowe przymrozki je zniszczyły.....
Ewuniu ja już od kilku sezonów nie przykrywam japonek..... stwierdziłam, że czy przykryte, czy nie przykryte to podobnie przemarzają..... a nawet pod włókniną jeszcze gorzej, bo po prostu się zaparzają...... W tym roku dzięki łagodnej zimie i dużej ilości śniegu przetrwały we wspaniałej kondycji i całe są obsypane pąkami..... piękny będzie widok, gdy zakwitną.....
Ja w ogóle zdecydowanie wolę azalie wielkokwiatowe.... te to są mocarki, nic im nie straszne...... japonki to delikacizny.....
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
U mnie też azalia japońska zaczyna kwitnienie. Jest mizerna i nie ma tyle listków ale w tym roku ma sporo pączków. W zeszłym roku zakwitła trzema kwiatkami
Ciągle zapominam że ją mam bo bardzo niepozorna.
Twoje są natomiast bardzo wypasione.
Twoje są natomiast bardzo wypasione.
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Witaj Aguś
No to za chwileczkę będziesz miała nowe, ukwiecone, metry kwadratowe na azaliach i Rh
Ty lepiej mów jak noga, lepiej?
No to za chwileczkę będziesz miała nowe, ukwiecone, metry kwadratowe na azaliach i Rh
Ty lepiej mów jak noga, lepiej?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Aga
zachwycam się każdym kwiatuszkiem z osobna i pięknymi kompozycjami.
Upragniona wiosna tym razem bez zimnych ogrodników, to mnie cieszy....

zachwycam się każdym kwiatuszkiem z osobna i pięknymi kompozycjami.
Upragniona wiosna tym razem bez zimnych ogrodników, to mnie cieszy....
- AGNESS

Jolu moje azalie japońskie mają już kilka lat więc i się rozrosły, ale z kwitnieniem jest różnie..... bardzo przemarzają i często wiosną to prawdziwe drapaki..... obecna zima była bardzo dla nich korzystna, więc teraz mają morze kwiecia...ale więcej krzaczków już nie posadzę...... azalie wielkokwiatowe to już zupełnie inna bajka....całkowicie bezproblemowe, niekłopotliwe i piękne i każdemu z pełną odpowiedzialnością je polecę
Ilonko oj tak..... za chwilę zacznie się piękny różanecznikowy pokaz....już lada chwila
Z nogą....cóż......kuśtykam
ale mam nadzieję, że szybko przejdzie .....dziękuję za troskę
Majeczko witaj kochana , dziękuję Ci za miłe słowa
Dziś znów szukałam Twojego nowego wątku..... otwieraj, nie każ czekać, już na pewno masz co pokazać w Twoim ślicznym ogrodzie
Ja również bardzo się cieszę, że majowi ogrodnicy okazali się łaskawi..... bardzo bałam się o lilie, bo już ogromne porosły..... byłoby źle, gdyby teraz przyszły silne spadki temperatur..... na szczęście jest ok
Ilonko oj tak..... za chwilę zacznie się piękny różanecznikowy pokaz....już lada chwila
Z nogą....cóż......kuśtykam
Majeczko witaj kochana , dziękuję Ci za miłe słowa
Dziś znów szukałam Twojego nowego wątku..... otwieraj, nie każ czekać, już na pewno masz co pokazać w Twoim ślicznym ogrodzie
Ja również bardzo się cieszę, że majowi ogrodnicy okazali się łaskawi..... bardzo bałam się o lilie, bo już ogromne porosły..... byłoby źle, gdyby teraz przyszły silne spadki temperatur..... na szczęście jest ok
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Irysy bajeczne ...moje w tym roku kwitną bardzo marnie ,ale kwitną
Uwielbiam Twój kolorowy ogród
Jak pędzlem malowany
Miłego dnia
Uwielbiam Twój kolorowy ogród
Miłego dnia