W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Iwonko z tych małych irysków cebulowych mam tylko żółte i niebieskie.
Ubiegłą zimę ze zdziwieniem stwierdziłam, że nie zmarzły, może dlatego, że były wyściółkowane korą.
Te Twoje błękitne bardzo ładne, może w tym roku zakwitną.
Widzę, że lilie cudownie Ci kwitły, a na tą ciemno bordową nie mogę się napatrzeć. ;:138
Tam jest ich kilka, czy jedna taka obsypana kwiatami? :)
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko piękne masz te lilie. Zwłaszcza ta pierwsza, tyle kwiatów!
A jak sadzisz wiosną to mniej-więcej kiedy? Pytam bo coś mi się wydaje, że poszukam cebulek :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Tajeczko u mnie w tamtym roku kwitły tylko niebieskie iryski, żółtych w ogóle nie mam a te pokazane powyżej to tylko liście pokazały mam nadzieję że w tym roku zakwitną, a jesienią jeszcze dokupiłam tych jaśniutkich i mieszankę to może trafi mi się wkońcu żółty. Ta ciemna lilia to ma tam chyba ze cztery łodygi z kwiatami, to jedyna lilia której z roku na rok przybywa, bardzo ją lubię.
Olga mi też się ta najbardziej podoba. Lilie wiosną sadzę tak gdzieś w kwietniu jak już ziemia dobrze rozmarznie, a jak kupisz wcześniej to możesz np posadzić do doniczek i trzymać w chłodnym miejscu i potem wysadzić do ogrodu.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj :wit przychodzę z rewizytą. Zapisuję się bo na pewno będę wracać a jeszcze sporo mam do przejrzenia :wink: , bardzo podoba mi się zeszłoroczna rabata żwirowa z klonem palmowym ;:108
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu
Bardzo miło mi Cię gościć, mi ta rabata też się podoba ale w tym roku na pewno coś się na niej zmieni bo nie do końca jestem zadowolona z nasadzeń, co do klonika palmowego to mam nadzieję że przetrwa zimę
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Dziękuję za odpowiedź Iwonko ;:168
Czyli do kwietnia mam czas, żeby znaleźć jakieś fajne odmiany i doczytać o wymaganiach.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Hej Iwonko a może jakieś zdjęcie z ostatnich chwil zimy bo u mnie zaczyna śnieg znikać ;:oj oj już sobie wyobrażam tą breję :roll: kurcze żeby to był kwiecień ewentualnie marzec to snuła bym nadzieję o bliskiej wiośnie ale przed nami luty więc może i on coś pokazać :roll:
Iwonko czy dostałaś odp od Reni?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olgo nie ma za co, na pewno wiosną znajdziesz jakieś ciekawe cebulki lili, a potem będziemy czekać do lata aż zakwitną, bo ja wiosną pewnie znowu coś dokupię.

Kasiu u mnie śnieg już się zaczyna pomalutku topić ale na pewno szybko nie zniknie gdyż są spore zaspy plus to co jeszcze dorzuciłam z odśnieżania. Śniegowych zdjęć to nie mam za bardzo bo jakoś tak nic na nich praktycznie nie widać oprócz śniegu ;:224 zresztą zobacz sama
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nawet dzis byłam z mały na dworze ale zdjęć nie robiłam bo już mi się śnieg znudził oby szybko stopniał, luty szybko minął i wiosna przyszła jak najprędzej.
Wiadomość od Reni dostałam,(ups trzeba jej odpisać) ale ona coś się miga i nie spieszy się do rejestracji na forum, musisz ją tam przycisnąć troszkę
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko, klonik w naszych stronach jest chyba ciężki do utrzymania...trzeba go dobrze zabezpieczać na zimę. Też miałam ochotę posadzić ale w końcu zrezygnowałam.
Irysy kiedyś miałam ale chyba gryzonie się z nimi rozprawiły, raz tylko kwitły.
Okrywa ze śniegu jest na tyle gruba że szybko nie stopnieje...zdjęcie z trawką świetne ;:333
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko jaki tam śnieg widać :roll: ja widzę pod nim rabatki i korniaczki a w nich skalniaczki i maluszki ;:215
Renię cisnę ale sama cóż mogę ;:224 Może uda nam się dotrzeć na spotkanie to siłą argumentów i ilością osób może da się nakłonić :wink: Zobaczymy czy będziemy miały czym pojechać.
Iwonko mam kilka odmian irysów i wszystkie u mnie bez problemu rosną i ładnie kwitną....tylko czy w tym sezonie zdążyłam choć jednego uwiecznić -konieczny przegląd zdjęć :)
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu z tym klonikiem to wiem ale może się uda u moich sąsiadów rośnie już kilka lat, tylko że oni mają zaciszniej, a u mnie to istny wygwizdów. Nie był drogi więc zaryzykowałam jak przetrwa zimę to w tym roku kupię sobie drugi tylko inną odmianę.
Kasiu błagam Cię jaki śnieg? Czy Ty nie widzisz ile go tam leży? Skalniak ledwo spod niego wystaje, korniaczki przysypane i żadnych roślinek nie widać a ja czekam aż wkońcu przyjdzie wiosna. Mam nadzieję że uda Wam się dotrzeć na spotkanie ja będę.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko! Śnieg śniegiem ale tam są cudaśne rabatki -dobrze pamiętam...piękne wijące i korniaczki wspaniale wkomponowane ;:108 Nie pamiętasz?! I te miniaturki które zauroczyły i mnie i Renię! A śnieg to tylko płaszczyk :wink:
Też czekam na wiosnę i pierwsze niewinnie wystające kwiatuchy.
Renia jeszcze nie odebrała sosny od p.Zbyszka ale mamy nadzieję że na wiosnę będzie już zagospodarowana u Reni :)
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu te rabatki to pamiętam jak wyglądają, bo co rusz oglądam zdjęcia i zastanawiam się co tam zmienić żeby było ładniej.A śniegu to dobrze że jest po przy tych mrozach które były to robił moim roślinkom za cieplutką kołderkę i może dzięki niemu uda się przezimować moim hehe które Wam się tak podobały. Do tego Waszego pana Zbyszka to i ja bym się z chęcią wybrała tylko kaski trzeba nazbierać...
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko pan Zbyszek zasypany po kolana i u nas zima trzyma najdłużej w okolicy.Masz więc czas na zbieranie kaski, a potem w ciągu jednej wizyty będzie ci lzej / w kieszeni/ , ale ciężej w bagażniku. :;230
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie też śnieg leży dłużej niż wszędzie, a nie daj Boże jeszcze niech teraz mocniej mróz chwyci to kaplica porobią się takie zmarzliny że do kwietnia będą leżeć tam gdzie jest cień, albo bedę musiała kuć i wyrzucać na pole :( Mam nadzieję że do tego czasu uda mi się coś odłożyć...i pojechać do tej szkółki

Przed południem byłam z moim Bartulkiem na spacerku a później tak na szybko ulepiłam mu malutkiego bałwanka żeby dziecko zobaczyło jak bałwan wygląda...
Obrazek
a teraz leje gęsty deszcz, będzie okropna ciapa i ślisko na drodze, nienawidzę takiej pogody ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”