dobry pomysł a widzę, że miejsca u Ciebie dostatek na nowe rabatyiga23 pisze:Aniu, owocówka ma bardzo twarde drewno, może wykorzystać na te podniesione rabaty
Między blokami
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Między blokami
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iguś i Ewo, pewnie macie rację, ale już kazałam je pociąć jak do naszego małego kominka. Ale może jeszcze da się coś zrobić. Następnym razem muszę pomyśleć o tym wcześniej. Bo i kiedyś rolbordery dokonają żywota.
Póki co ostrożnie z Ewą planujemy. Na pewno to jest na razie tylko jedna grządka warzywna, z której trzeba najpierw pousuwać co ciekawsze egzemplarze kwiatków, które będą kolejno wyłazić z ziemi.

Reszta czeka na pomysły. Mam kłopoty z moją częścią, a co dopiero "u sąsiadów". W tym roku pewnie część trzeba byłoby to obsiać jakimiś pożytkami dla pszczół (facelia i gorczyca już kupione) i czekać na natchnienie.
Na razie, od południa, wywleczone zostały z ziemi wszystkie złotoliny. Ale i tak odrosną.
Ale wygospodarowałam miejsce na nowe funkie (już wybrałam odmianu tych wielkich.
Póki co ostrożnie z Ewą planujemy. Na pewno to jest na razie tylko jedna grządka warzywna, z której trzeba najpierw pousuwać co ciekawsze egzemplarze kwiatków, które będą kolejno wyłazić z ziemi.

Reszta czeka na pomysły. Mam kłopoty z moją częścią, a co dopiero "u sąsiadów". W tym roku pewnie część trzeba byłoby to obsiać jakimiś pożytkami dla pszczół (facelia i gorczyca już kupione) i czekać na natchnienie.
Na razie, od południa, wywleczone zostały z ziemi wszystkie złotoliny. Ale i tak odrosną.
Ale wygospodarowałam miejsce na nowe funkie (już wybrałam odmianu tych wielkich.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu palenie w kominku drewnem z owocowych nie bardzo jest wskazane, bo to bardzo smoliste drewno. Najlepiej nadaje się do wędzenia. My palimy głównie w ogrodzie pod kociołkiem albo jak pieczemy kiełbaski, a do kominka jeden pieniek na cały wieczór.
A pełnego przebiśniega zazdroszczę, bo są duże i piękne
A pełnego przebiśniega zazdroszczę, bo są duże i piękne
-
akl62

Nie palimy w ogrodzie. Z uwagi na sąsiadów. Nawet jak miałam coś do spalenia, czego nie dało się przekompostować lub zezrąbkować, to czekałam na ostry mróz, brałam urlop, żeby palić, jak ludzie są w pracy. A przy nowej ustawie, to chyba nawet nie wolno. Jest nawet kłopot z liśćmi kasztanowców, które przy obecnej epidemii muszą być palone.
W kominku palimy głównie bukiem, ale drzewa z poprzedniej wycinki zeszły i pan kominiarz nas pochwalił, że nie palimy dziadostwem. Ale fakt, to było bardzo wysuszone drewno. Właściwie to nie wiem jak to jest z tym drewnem do kominka.
W kominku palimy głównie bukiem, ale drzewa z poprzedniej wycinki zeszły i pan kominiarz nas pochwalił, że nie palimy dziadostwem. Ale fakt, to było bardzo wysuszone drewno. Właściwie to nie wiem jak to jest z tym drewnem do kominka.
- Maska

- Kontakt:
Nie wiem Aniu taką opinie słyszałam od wielu ludzi i przez te smoły które osiadają na kominie nie palimy. Na wsi można palić ogniska w ogrodzie, a nawet widzę jak ludzie palą śmieci już nie takie śmierdzące a jednak.
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
I mnie się to drewno spodobało, a właściwie jego kolor
....tym bardziej, że jutro eMek jedzie na działkę wędzić domową kiełbasę
.
Ależ u Ciebie mnóstwo miejsca na rabatki
. Posadziłabyś pomidorów, ogórów, papryków i dyniów to by nawet kosić nie trzeba było... 
Ależ u Ciebie mnóstwo miejsca na rabatki
-
akl62

oxalis, nie wiem co lepiej, bo plewię ja, a kosi, zazwyczaj, M.
Ale już naokienne szklarenki kupione i czekają na rozsadzenie papryk i posadzenie bakłażanów i innych takich. Ale jeszcze czakają na jakieś 2 dni pracy ekipy karczującej. Na szczęście, po wizycie u Teściowej, okazało się, że częściowo nasze projekty są zgodne. A rewolucja odbywa się na ich terenie.
Ale już naokienne szklarenki kupione i czekają na rozsadzenie papryk i posadzenie bakłażanów i innych takich. Ale jeszcze czakają na jakieś 2 dni pracy ekipy karczującej. Na szczęście, po wizycie u Teściowej, okazało się, że częściowo nasze projekty są zgodne. A rewolucja odbywa się na ich terenie.
- Maska

- Kontakt:
Aniu pokaż szklarenki 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Super ta szklarenka - czy może kupiłaś ją w Sz.? Jeśli tak, to nie zauważyłaś przypadkiem, czy mają już bratki? 
- Maska

- Kontakt:
Zgrabna szklarenka! ale z tą butelką to pierwszy raz widzę
świetny pomysł. Bo te pojemniczki po prawej to trochę nie ustawne (na parapecie) chyba, że układają się jak puzzle.
-
akl62

Marysiu, te pojemniczki to jest ziołownik, któty ustawia się w piramidkę, ale na ja ją rozebrałam na części. Każda część ma dno do odciekania.
Milenko, szklarenka z "Sz", ale kupiona dawno. Bratki są chyba na Sempołowskiej.
Milenko, szklarenka z "Sz", ale kupiona dawno. Bratki są chyba na Sempołowskiej.
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
A co tam wszędzie kiełkuje-oprócz rumianku?
Tyle miejsca do zagospodarowania. Będzie co robić.
Tyle miejsca do zagospodarowania. Będzie co robić.
-
akl62

juni, zoła, w tym majeranek kiełkuje. Ale rumianek na łąkę kwiatową też kupiłam.
Pierwiosnki nie wychodzą.
Pierwiosnki nie wychodzą.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Wszędzie wschody rewelacyjne....wiosna na całego w ogrodzie i na parapetach