Papryka do gruntu. Część 2
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 2
Może ktoś rozpozna tą odmianę? Zebrałem nasionka, bo bardzo smaczna, może nada się do gruntu o ile to nie jest F1.

- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Egon20041 wielkie dziękiegon20041 pisze: cantati super te Twoje papryczki kiedy je wsadzalas do gruntu?
Tez mam Sweet banna zobacze jakie beda owoce, tyle że moje papryki rosna wpojemnikach.
Już wiem ze za gesto posadziłem, ale na błedach sie czlowiek uczy.

Pozdrawiam, Dorota
- Luka85
- 100p
- Od: 8 lip 2012, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Patasko, mi Twoja papryka wygląda na Sweet Banana.
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53

Papryki robią postępy, od lewej: 1,2 - Roberta; 3 - prawdopodobnie Etiuda; 4 - Chilli z akcji; 5 - Peperoncino Picante.
Ostre Chilli z akcji chyba się pokrzyżowały u darczyńcy, bo każdy krzak jest inny. Tylko dwa dobrze wiążą, reszta wcale. Cyklon też nie chce zawiązywać.
Pozdrawiam, Maciek.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 mar 2012, o 15:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chyba przeciagacie tyczka słonce ze takie macie juz owoce
Ja sialem w ostatniej dekadzie lutego wszytsko, teraz wiem ze niektore za wczesnie
a wysadzalem w ostatniej dekadzie maja
owoce mam Sweet Bannana Serrano ze 2-3cm i Czekoladowa wielkosci orzecha laskowego,
ale tak jak pisałem wczesniej slonca u mnie jak na lekarstwo, juz zaczynam sie bac ze go bedzie naprawde za malo
Zaczynaja mi zolknąć liscie, malo bo malo ale jest juz pare zoltych chyba za zimno a podlewac trzeba

Ja sialem w ostatniej dekadzie lutego wszytsko, teraz wiem ze niektore za wczesnie
a wysadzalem w ostatniej dekadzie maja
owoce mam Sweet Bannana Serrano ze 2-3cm i Czekoladowa wielkosci orzecha laskowego,
ale tak jak pisałem wczesniej slonca u mnie jak na lekarstwo, juz zaczynam sie bac ze go bedzie naprawde za malo
Zaczynaja mi zolknąć liscie, malo bo malo ale jest juz pare zoltych chyba za zimno a podlewac trzeba
- krismiszcz
- 500p
- Od: 20 cze 2011, o 20:47
Suppa widać objawy suchej zgnilizny, podlej kredą i opryskaj saletrą wapniową.
Ja tam widzę zdrowe i czerwieniące się papryki
Na swoje jeszcze poczekam co najmniej tydzień. Myślę czy nie ogłowić, ale teraz zbiór wiśni i trochę mało czasu.

Moja papryka co prawda w foliaku traci już zawiązane malutkie owoce to znaczy taki mały owocek żółknie i opada ,krzaki wyglądają dobrze co z nią nie tak ,mam tak po raz pierwszy.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- wampir_wawelski
- 200p
- Od: 31 gru 2008, o 14:11
Witam,
pierwszy rok i pierwsza przygoda z uprawą papryki, moje pytania w związku z tym są na chwilą obecną dwa:
1. Mam jakąś odmianę z bazaru, owoce duże i zielone, jak rozpoznać, że są gotowe? zakładając, że to papryka zielona....
2. Na niektórych krzakach, te zielone owoce mają czarne przebarwienia, czy się tym martwić?
Pozdrawiam
pierwszy rok i pierwsza przygoda z uprawą papryki, moje pytania w związku z tym są na chwilą obecną dwa:
1. Mam jakąś odmianę z bazaru, owoce duże i zielone, jak rozpoznać, że są gotowe? zakładając, że to papryka zielona....
2. Na niektórych krzakach, te zielone owoce mają czarne przebarwienia, czy się tym martwić?
Pozdrawiam
Zielona wątpie że będzie zielona, najczęściej to niedojrzała czerwona. Te czarne przebarwienia to nic, powoli zaczyna dojrzewać.
- aska73
- 100p
- Od: 2 lip 2011, o 19:32
Brzoskwinka śliczna ta fioletowa Oda. A jaki ma smak?
A niżej to wielka niespodzianka. Całe szczęście, że najpierw spróbowałam zanim dałam dziecku. Otóż Grecka miała być słodka a jest
OSTRA!!!! Myśłałam, że mnie wypali.

A niżej to wielka niespodzianka. Całe szczęście, że najpierw spróbowałam zanim dałam dziecku. Otóż Grecka miała być słodka a jest

Pozdrawiam
Asia
Asia
-
- 100p
- Od: 9 cze 2012, o 08:46
To ja mam teraz dylemat, bo papryka to jakaś wielobarwna mieszanka. Jak stwierdzić, że zielona papryka to niedojrzała czerwona a nie że dojrzała zielona?Adrian89 pisze:Zielona wątpie że będzie zielona, najczęściej to niedojrzała czerwona. Te czarne przebarwienia to nic, powoli zaczyna dojrzewać.
Mam nadzieję ze nie zamieszałem
Pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam, Dorota
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'