Moje marzenia -maniusika część III
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Janusz ,pracy mnóstwo ale na wiosnę i jesieni gdy wsadzam i wysadzam kwiaty które nie zimują w gruncie , mam gdzie przechowywać więc mam ich sporo .. Jestem na emeryturze ,ogród mam pod oknem więc co dziennie go pilnuję z dziabką aby nie rosło zielsko ,chyba że pada wtedy szybko się zieleni ale razem ze słonkiem szybko się z nim uporamy ..
Coś mi nawaliło z aparatem bo nie mogę wgrać zdjęć . Noce są zimne ale w dzień słonko ładnie świeci więc pewnie i moje chryzantemy pięknie zakwitną ..
Coś mi nawaliło z aparatem bo nie mogę wgrać zdjęć . Noce są zimne ale w dzień słonko ładnie świeci więc pewnie i moje chryzantemy pięknie zakwitną ..
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
JANKO- ŚLICZNY ogródeczek,podoba mi się tem mini murek z cegieł.
Czekam na fotki chryzek

Czekam na fotki chryzek

- maniusika
Trochę cegieł leżało i postanowiłam zrobić z nich oblamówkę , resztę mam z kamienia , teraz jeszcze chciałam dokończyć ją dalej ale zaczęło padać i chyba poczekam do wiosny ..
Zdjęcia mam a aparacie ale coś nie mogę wgrać do komputera ,czekam na któregoś wnusia ,może coś zaradzi ..
Zdjęcia mam a aparacie ale coś nie mogę wgrać do komputera ,czekam na któregoś wnusia ,może coś zaradzi ..
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko pięknie i kolorowo u ciebie, poczekam na zdjęcia twoich chryzantem

- maniusika
Aparat w naprawie ale zdjęcia jeszcze zrobiłam aby później mieć co pokazywać .
Dzisiaj wiosennie nawet pracowałam z krótkim rękawem tak było gorąco .. Posadziłam na nowe rabatki stokrotki , niezapominajki i drobniutkie bratki ,które u mnie mocno się rozsiewają . Niektóre mają pąki więc przy takiej pogodzie mogą jeszcze zakwitnąć .. Na wiosnę rabatki nie będą tak puste dopiero jak zakwitną cebulowe i jednoroczne będzie co podziwiać .. Sama jestem ciekawa jak to wszystko będzie wyglądać ..
Dzisiaj wiosennie nawet pracowałam z krótkim rękawem tak było gorąco .. Posadziłam na nowe rabatki stokrotki , niezapominajki i drobniutkie bratki ,które u mnie mocno się rozsiewają . Niektóre mają pąki więc przy takiej pogodzie mogą jeszcze zakwitnąć .. Na wiosnę rabatki nie będą tak puste dopiero jak zakwitną cebulowe i jednoroczne będzie co podziwiać .. Sama jestem ciekawa jak to wszystko będzie wyglądać ..
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko nawet nie wiedziałam,że masz tyle ziemi obok domu
Na ogród faktycznie za dużo, toż by sobie ręce urobił. Co innego nająć ekipę jak czasami widzę w TV - zaplanują, zrobią i pojadą a właścicielowi zostaje tylko zapłacić i korzystać ... to nie dla mnie.
Wolę powoli ale sama i chyba Ty też.
Na ogród faktycznie za dużo, toż by sobie ręce urobił. Co innego nająć ekipę jak czasami widzę w TV - zaplanują, zrobią i pojadą a właścicielowi zostaje tylko zapłacić i korzystać ... to nie dla mnie.
Wolę powoli ale sama i chyba Ty też.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Janeczko hortensji niebieskiej przysypałam 2 gałązki.
Dla Bożenki i druga może być dla Ciebie.
Rozchodnikami mogę się podzielić wiosną. Przypomnij.

Dla Bożenki i druga może być dla Ciebie.
Rozchodnikami mogę się podzielić wiosną. Przypomnij.

- maniusika
Marylko zapisałam bo z pamięcią to u mnie słabo .. Krysiu tez wolę sama grzebać w ziemi , może i ładnie zrobiła by ekipa ale to już nie było by moje a ile kwiatów miała bym za taka forsę co trzeba by było im dać ..
Za oknem pięknie słoneczko świeci więc znowu praca w ogrodzie będzie przyjemnością , może to już ostatnie tak piękne dni .. Nadchodzi listopad a z nim szarugi i zimno i trzeba będzie czekać wiosny w domu ..Dobrze że przynajmniej moje chińskie róże maja sporo pąków to i w mieszkaniu mam trochę kwitnących kwiatów ..
Za oknem pięknie słoneczko świeci więc znowu praca w ogrodzie będzie przyjemnością , może to już ostatnie tak piękne dni .. Nadchodzi listopad a z nim szarugi i zimno i trzeba będzie czekać wiosny w domu ..Dobrze że przynajmniej moje chińskie róże maja sporo pąków to i w mieszkaniu mam trochę kwitnących kwiatów ..
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
A który projektant pozwoliłby mi naćkać tyle roślin różnych które swoje naturalne siedliska mają od Chin poczynając poprzez Syberię,Turcję,Alpy,Tatry na
pobliskich łąkach kończąc.Żaden.Ja też jestem Zosia-Samosia i sam wiem jak najlepiej wszystko zrobić.
pobliskich łąkach kończąc.Żaden.Ja też jestem Zosia-Samosia i sam wiem jak najlepiej wszystko zrobić.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- maniusika
Janku ja też sama sadzę swoje zdobycze a nawet część kwiatów i krzewów mam z własnego siewu lub sama ich ukorzeniłam.. Na wiosnę spróbuję z świerkiem konicą , już trzeci raz a nuż teraz się uda .. Dzisiaj posadziłam kiścień,wierzbę babilońską i dostałam malutka karłowatą bez nazwy , ciekawe jak będą u mnie rosły ..
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Janko dzielna jesteś ,ja już potrzebuje pomocnika ,nie wszystko sama dam rade,Czekam na fotki 

- maniusika
Jadziu u mnie najgorzej z kopaniem grządek , dobrze że mam tylko warzywniak bo reszta to wszędzie rosną jakieś cebulowe ,więc tylko lekko poruszam ziemię aby zielsko nie rosło .. W tym roku jednak mam sporo kopania na nowym ogrodzie ale przez całe lato pomalutku jakoś dałam jeszcze radę ..
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Maniusika zdolniacha jesteś z tym ukorzenianiem, zaglądam do ciebie ale się nie wpisuję, ja nie mam tyle roślinek co ty jeszcze masz wszystko na widoku możesz w każdej chwili wyjść popracować to jest zaleta się mówi. napiszę ci na pw co wypatrzyłam u ciebie,
dzięki że się polecasz za to
ode mnie ja dopiero w piątek chcę się wybrać na działkę.
dzięki że się polecasz za to

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podpisuję się pod Twa wypowiedzą obiema rękami...magry pisze:A który projektant pozwoliłby mi naćkać tyle roślin różnych które swoje naturalne siedliska mają od Chin poczynając poprzez Syberię,Turcję,Alpy,Tatry na

No właśnie fachowiec to zaraz wstawi gadkę i zbije nas z tropu ,a my jak zachorujemy na daną roślinę to nieważne skąd jest i czy pasuje do nas - kupujemy i sadzimy , czasami wciskamy z braku miejsca mając nadzieję, że da sobie radę.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Janko, podziwiam Cię za ogrom pracy, jaką wykonujesz i że wciąż powiększasz ogród
Ja już nie wyrabiam z moim obszarem, a u Ciebie jeszcze więcej
Ładnie przyjęły się truskawki powtarzające od Ciebie. Dzięki temu mogłem zlikwidować grządkę z moimi starymi i mam miejsce pod dalie na przyszły rok

Ładnie przyjęły się truskawki powtarzające od Ciebie. Dzięki temu mogłem zlikwidować grządkę z moimi starymi i mam miejsce pod dalie na przyszły rok