Wiolu lilijki najpiękniej wyglądają w większych kępach, pojedyncze nie mają takiego efektu.Fakt, że one się rozrastają....ale z tym bywa bardzo różnie, moje niektóre nie powiększyły się ilościowo już od 3 lat...ale co roku są wyższe, bardziej ukwiecone i piękne. Ja myślę, ze najlepiej jest posadzić w po 3 ....większość lilii ma ogromne wspaniałe kwiaty i taka kępa będzie widowiskowa
Ogródek AGNESS cz.9
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.9
Moniś dziękuję
Wiolu lilijki najpiękniej wyglądają w większych kępach, pojedyncze nie mają takiego efektu.Fakt, że one się rozrastają....ale z tym bywa bardzo różnie, moje niektóre nie powiększyły się ilościowo już od 3 lat...ale co roku są wyższe, bardziej ukwiecone i piękne. Ja myślę, ze najlepiej jest posadzić w po 3 ....większość lilii ma ogromne wspaniałe kwiaty i taka kępa będzie widowiskowa
Tylko trzeba pilnować, zeby nie posadzić ich zbyt blisko siebie, ale około 25 a nawet 30cm.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Agniesiu, właśnie o taką konkretną odpowiedź mi chodziło.
Dzięki za informację co do rozstawy cebul. Ja pewnie bym je posadziła razem podobnie jak tulipany czy narcyzy.
Dzięki za informację co do rozstawy cebul. Ja pewnie bym je posadziła razem podobnie jak tulipany czy narcyzy.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aga ja też skorzystam z podpowiedzi jak sadzić lilie .
Zrobiłabym dokładnie tak samo jak Wiola ,
czyli posadziła razem
Fotki jak zwykle zabójcze
Zrobiłabym dokładnie tak samo jak Wiola ,
czyli posadziła razem
Fotki jak zwykle zabójcze
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Liliowce też masz piękne. I fajne kolory pysznogłówki. Ja muszę się postarać o nie - chyba przypadkiem wiosną je usunęłam 
Pozdrawiam Ida
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko nadal kolorowo u Ciebie .
Moje pysznogłówki tez kwitną , szkoda że niektóre mają mączniaka .
Moje pysznogłówki tez kwitną , szkoda że niektóre mają mączniaka .
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Wpadłam dokarmic duszę!!!Cudne kwiaty jak zawsze !!!Tak kolorowo i radosnie uwielbiam Twoje zdjęcia!!
Buziaki
Buziaki
marzenia się spełniają! Dana
-
x-d-a
Agnieszko, śliczne, lipcowe kwiaty pokazujesz :P
Jak Twoje liliowce reagują na mokrą pogodę? Ja zauważyłam dzisiaj, że u mnie niektóre jakby zamierały w pąkach - po prostu pąki gniją i się nie otwierają
Pozdrawiam serdecznie
Jak Twoje liliowce reagują na mokrą pogodę? Ja zauważyłam dzisiaj, że u mnie niektóre jakby zamierały w pąkach - po prostu pąki gniją i się nie otwierają
Pozdrawiam serdecznie
- AGNESS

Wiolu cieszę się, jeśli pomogłam
Ja pierwsze lilie sadziłam też około 15 cm od siebie, a później musiałam przesadzać, bo te z wielkimi kwiatami dosłownie na siebie wchodziły....mam jeszcze tak posadzoną Garden Affaire i też jesienią będę rozsadzała
Agus cieszę się, ze moja podpowiedź Ci sie przyda
Ido pysznogłówki mnie oczarowały....są niekłopotliwe, długo kwitną, ciekawie pachną....i są śliczne
Jedyna wada, ze potrafią łapać mączniaka, ale wtedy wystarczy po kwitnieniu wyciąć....tak same zresztą mają floksy i jeszcze inne kwiatuszki, z których trudno zrezygnować...
Geniu jak przekwitną to po prostu je wytnij i będzie wszystko ok. U mnie na razie na szczęście jest dobrze , ale podejrzewam, że mączniak też je dopadnie....
Danuś jesteś bardzo miła, dziękuję za takie cieplutkie słowa
Daluś u mnie na szczęście nie ma takiej sytuacji, wszystkie liliowce ładnie kwitną, jedynie przekwitłe kwiaty robią sie takie paskudne, rozłażą się w palcach przy obrywaniu....
Ja pierwsze lilie sadziłam też około 15 cm od siebie, a później musiałam przesadzać, bo te z wielkimi kwiatami dosłownie na siebie wchodziły....mam jeszcze tak posadzoną Garden Affaire i też jesienią będę rozsadzała
Agus cieszę się, ze moja podpowiedź Ci sie przyda
Ido pysznogłówki mnie oczarowały....są niekłopotliwe, długo kwitną, ciekawie pachną....i są śliczne
Geniu jak przekwitną to po prostu je wytnij i będzie wszystko ok. U mnie na razie na szczęście jest dobrze , ale podejrzewam, że mączniak też je dopadnie....
Danuś jesteś bardzo miła, dziękuję za takie cieplutkie słowa
Daluś u mnie na szczęście nie ma takiej sytuacji, wszystkie liliowce ładnie kwitną, jedynie przekwitłe kwiaty robią sie takie paskudne, rozłażą się w palcach przy obrywaniu....
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Pokazałaś same liliowe piękności.Bardzo podoba mi się Flore Pleno i Schecherezada.Jeszcze kwitną pysznogłówki?Liliowce też ładnie się wybarwiły,u moich niektóre kwiaty jakieś niewykształcone dokładnie.
- AGNESS

Zuziu to te ciągłe deszcze nie powalają im do końca się wybarwić, liliowce kochają słoneczko....
Pysznogłówki kwitną u mnie w najlepsze, juz naprawdę długo, bardzo je lubię są takie wdzięczne. Chciałabym dosadzić sobie jeszcze inne kolorki
Bo mam tylko 2, ale już umówiona jestem na wymiankę na czerwoną 
....ogrodowe kolorki....

Pysznogłówki kwitną u mnie w najlepsze, juz naprawdę długo, bardzo je lubię są takie wdzięczne. Chciałabym dosadzić sobie jeszcze inne kolorki
....ogrodowe kolorki....

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten fioletowy liliowiec piękny, wzdycham do takich kolorków.
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś bardzo się cieszę że było mi dane poznać ciebie i twoją wspaniałą rodzinkę.Bardzo miło dzięki tobie spędziłam dzisiaj tych kilka chwil.Aguś jeszcze raz dziękuję za roślinki 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mimo deszczy piękne kolory wciąż masz w ogrodzie. O liliowcach nawet nie będę wspominała, bo wszystko zostało powiedziane - są cudne i tyle! Moją uwagę zwróciły margarytki rosnące przy hortensji. Uwielbiam je! Czy one zawsze takie niskie? Czy wciąż kwitną u Ciebie? Dziwne...U mnie rosną bardzo wysokie i właściwie już przekwitły. Teraz będę je przycinać i część z nich powtórzy pewnie kwitnienie.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, dziękuję za informację
Twoje liliowce i pysznogłówki są nie mniej piękne od lilii, ze o zurawkach i powojniku nie wspomnę!
Twoje liliowce i pysznogłówki są nie mniej piękne od lilii, ze o zurawkach i powojniku nie wspomnę!
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agnieszko
ślicznie u Ciebie i tak kolorowo