Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Swój złotokap przesadzałam zeszłej jesieni, jeszcze nie kwitł. W nowym miejscu najpierw zmarzł w maju, a teraz zrobił się dwa razy większy niż wcześniej. Siedział w wilgotnym miejscu, więc marniał :oops: Może wreszcie doczekam się kwiatów.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Trawki są super, też się w tym roku nastawiłam, ale jedna od nadmiaru wilgoci zdechła, druga w ogóle nie wzeszła, jedynie moja olbrzymka dopisała. Precz z deszczem ;:108
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam kochani w kolejny dzień, który trudno nazwać letnim :(

Danuś, witam ;:196 . Mam nadzieję, ze się nie przepracowałaś. zaraz tam zajrzę.
Dziękuję za imię trawki. Wiem, że ją zapisałaś na opakowaniu, a moja pamięć zawiodła :oops: . Teraz już zanotowałam. Fajnie, ze ma skłonność do sadzoneczek.
Pisałam ci o moich planach związanych z dębolistną, ale koszty za duże odpuściłam. A tu niespodzianka. Oby się chciała ukorzenić.

Iwonko, o pogodzie nie wspominajmy ;:223 Trawek mam malutko i maleńkie, ale cieszę się, ze ci przypadły do gustu.

Ewo, skoro się przyjął i przyrósł znacznie, jest mu dobrze. Odwdzięczy się. Tego życzę.

Kasiu Trawki lubią sucho, stąd u mnie zamieszkały wśród kamyków. Może ta, co nie wzeszła pojawi się w kolejnym sezonie?
Ja też jedną uśmierciłam, taką żółtą od Dany. Nie wiem, co się jej nie spodobało.
Trawek ogrom, trudno wybrać coś dla siebie. Będę o tym myślała zimą.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na przekór pogodzie i nastrojom, kolor w ogrodzie.

Najpierw królowa ;:180 .

Obrazek Obrazek Obrazek

Damy dworu :D

Obrazek Obrazek Obrazek

A to już pozostali członkowie dworskiej świty :wink: , Niekoniecznie szlachetnie urodzeni. Ale urody nie można im odmówić ;:108
Przysadzista hortensja, to chyba jakaś bona ;:108 , smukła lilia - z damy została zdegradowana , gdy wyszło, ze pochodzi z nieprawego łoża :oops: ( wszak powinna być różowa), liliowiec - dworski fircyk w karmazynowym kubraczku czaruje panny z plebsu: miętę, szałwię i melisę, a także rudbekie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Cóż na dworze także prostaczkowie z okolicznych wsi :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

I wszyscy żyliby w szczęściu, gdyby w królestwie zaświeciło słońce.

Moi drodzy nie dziwcie się :oops: Jakie królestwo, taki dwór.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

To pospólstwo na ostatnim zdjęciu mi się podoba. Słoneczniki takie prawie brązowe? Tak miały być?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Mi tez sie podobają fotki Twojego dworu .

Właśnie sie zastanawiam co to za słoneczniki na ostatnim zdjęciu ,
czy to aby nie rudbekia ?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Justyno, dworska świta prezentuje się okazale ;) Mary Rose jest zachwycająca i bije pozostałe damy i parobków na głowę ;-) chociaż przyznaję, że z Anabelle bardzo dorodna dziewuszka ;)
dobrego dnia!
u mnie raniutko było słońce a teraz trochę zanosi się na deszcz... oby nie!
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Hi hi hi...Justynko powinnaś pisać opowiadania, nawet ilustracje potrafisz zrobić :wink:
Mnie podoba się cały dwór, bez względu na miejsce w hierarchii :D,
dlatego przesyłam mnóstwo ;:3
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Piękny dwór ;:63 :heja Królowa faktycznie pierwszej urody ;:224 Ale i prostaczkowie uroczy, lubię taki sielski misz-masz :D .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, dziękuję za miłe słowa i odwiedziny ;:196
Literat ze mnie żaden :oops: Historyjka powstała na potrzeby 4-letniej siostrzenicy, która uwielbia kwiaty. Chodzi po ogródku , przygląda się, wącha, , powtarza nazwy i pyta o zwyczaje tych roślin. Ostatnio ustalałyśmy, które najpiękniejsze. No i Tośka narysowała królestwo :;230 A ja wam to opisałam i pokazałam fotki ;:108

Jagusiu, to tegoroczny zakup - rudbekia. Nazwy odmianowej nie było na oznaczniku. W miarę rozkwitu kwiaty ciemnieją. Bardzo mi się podobają. Na tej fotce widać jak zmienia się kwiat. Niestety już powoli przekwitają. Celowo nie obrywam kwiatostanów po przekwitnięciu. Chcę zobaczyć, czy będą miały skłonności do rozsiewania i powtarzania cech matecznych. Ale to dopiero za rok :wink:

Obrazek

Agatko, dziękuję ;:196
Potwierdzam, ze rudbekia.

Aguś dziękuję ;:196 , słoneczko to ja niedługo będę znała tylko z fotografii. U mnie ponuro i deszczowo ;:223 . Weekend podobno ma być pogodniejszy. Oby.
Mary, urodziwa. Nie mogę się oprzeć jej urodzie. Ależ ma zdjęć :;230. Kwiaty na każdym etapie piękne.
Annabella u mnie 2 rok. Fajnie przyrasta i na razie rośnie i kwitnie bezproblemowo. Będę kupowała kolejne z tego typu.

Iwonko, dziękuję za komplementy i miłe słowa. Bajki na dobranoc to moja specjalność :wink: Szkoda, ze w tym królestwie nadal panuje deszcz ;:223

Francesco ja też lubię takie poplątanie z pomieszaniem i nie brakuje u mnie "intrygujących' zestawień (czytaj: jarmarcznych) :;230
Trochę pozamieniałam i uporządkowałam kolorystycznie, a reszta czeka na lepszy czas lub wiosnę.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Opowiadanie piekne ;:167 Krolowa urodziwa ale Anabelka - nieobiektywnie oczywiscie mowie :twisted: Bije wszystko na glowe 8-)
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule Anabelka, to moje ubiegłoroczne chciejstwo. Kupiłam taka biedę z 4 wybujałymi pędami i pąkami. W przeliczeniu 10 zł za pęd :;230. Dzisiaj wiem, ze to sporo, ale czego się nie robi...
Na wiosnę obcięłam i tak się odwdzięczyła.
Trochę przysadzista.
Teraz szukam dla niej innych kuzynek :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Justynko, o asperze napisałam u siebie :)
Dwa razy czytałam post o cenie anabelki, bo nie byłam pewna, czy dobrze do mnie dotarło :lol: :lol: Jeśli chcesz się bawić w ukorzenianie, wiosną mogę podesłac badylki moich hortensji :) Nie mam żadnej dębolistnej, bo podobno wymarza.
Trawki śliczne!! Dostałam trzy w prezencie, z czego dwie mi padły :cry: Teraz poważnie zastanawiam się nad ich sadzeniem- w ogrodniczym wybór duży, ale nie chce się znowu rozczarować...
Moje dziecię jedzie w sobotę na Kaszuby :lol:
Miłego dnia ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie sporo - ja tyle dawalam za swoje Lemonki ale one byly ogromniaste. I tylko dlatego za nie tyle dalam ale do donic musialy byc juz duze chabazie, bo jakby to wygladalo - wielka donica i cos malutkiego. No ale co zrobic jak ma sie przeogromne chciejstwo na cos a taniej w okolicy nie ma.
Za 2 Anabele na poczatku sezonu dawalam 25zl - nastepne 3 dokupilam juz po 15 i taka cena mi sie podobala :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Justyno :wit , oglądam Twoj ogród i szczęka mi opada coraz niżej-strasznie mi się podoba takie zagęszczenie. Sama staram się uzyskać podobny efekt (tajemnieczych zakamarków)w moim ogródku, ale trochę się boję, że przedobrzę.
Z miłą chęcią będę podglądać co się u ciebie dzieje (jeśli pozwolisz), a być może w krótce sama będę mogła pochwalić się swoimi poczynaniami i wtedy zaproszę z rewizytą :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”