Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

U mnie już wiosna od wczoraj!!!Melduję ,że wszystkie kwiatki i cebule wsadzone,bratki na klombach ,misach i w kompozycjach wiszących,wszystkie tuje wczoraj wsadzone,trawa wygrabiona,10-cio letni dąbek,który rósł u mnie na ogrodzie wykopany i wywieziony do lasu w dębinę,krzewy przycięte,balkony i tarasy wyszorowane,skrzynki na pelargonię uszykowane do jutrzejszego wywozu,miejsce na domek grillowy przyszykowane,trawnik przed płotem wyczesany,nawet okna wypucowane.To wszystko wczoraj zrobione,a dziś słodkie spacerki po ogrodzie w słoneczku i przy 16 st,ciepełka.Nawet moje kociaste cieszą się na taką cudną aurę.To ich pierwsze,,brykańsko,,po zimie Tosia i Leoś;polowanie na szpaki :wink: .jpg[/IMG][/URL]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03a ... aca7b.html][IMG]http://images34.fotosik.pl/620/03abb6211e6aca7bmed
Drabina była w pogotowiu w razie ,,W,, :wink:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytałam ile zrobiłaś wczoraj i dziś....u mnie właśnie wyszło słonko-wyturlałam się na taras ....ale zimno...brrrr
Nie mogę się nadziwić Twoim pracom...u mnie strasznie dużo roboty będzie....brudno niemożebnie mam w ogrodzie....a trawa ;:202 coś okropnego....przeraża mnie myśl o jej regeneracji.....a jeszcze bardziej o ściągnięciu darni i założeniu od nowa.....sianiu trawy.... ;:202
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Alduś kociaki cudne ;:167 A ta pogoda ;:oj Raj !! ;:oj
Idę ,bo .... ;:145
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko mnie też to czeka.Nie wiem czy już przerabiałaś taką sytuację,ja już jestem po takiej jednej totalnej rozp....i szczerze Ci powiem,że mało na serce nie zeszłam jak mi M przejechał takim ustrojstwem przez trawnik i wyrył pierwsza bruzdę.Mało się nie poryczałam,bo jak to potem wszystko ogarnąć?Powiem tak...nie jest łatwo.Niby wszystko jest zmielone i po starej trawie niewiele zostaje,ale to grabienie,wyrównywanie ,wybieranie bałaganu,wałowanie; to niekończąca się opowieść.Dobór i kupno nowej trawy też nie jest tanie i łatwe w dzisiejszych czasach(tyle tego w sklepach)Kiedy już trawa zasiana i zaczyna wschodzić to jest to miód na serce zbolałe.Jest to wszystko do pRZejścia ,ale LETKO NIE JEST zwłaszcza ,ze czeka mnie dodatkowo rozrzucenie dwóch przyczep ziemi nowo kupionej.Potem tylko lać wodę i płacić(u mnie za prąd ,bo pompa głębinowa) ;:173
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moja praca wykonana w południe;trawnik zniknoł pod ziemią wykopaną dla tui :? Obrazekteraz tylko przerycie odpowiednim sprzętem,nowa ziemia i wysiew trawki.
A tak wyglądają prace popołudniowe.21wiek,a nasza rodzinka rozłożyła parce iście po starodawnemu.Panowie szykują miejsce na domek grillowy(ujęcia z okna żeby nie płoszyć męskiej części) Obrazek Obrazek Obrazek
a piękniejsza część w tym czasie czyli ja i córex upiekłyśmy chlebki i chałki Obrazek Obrazek Obrazek
Chlebek jeszcze gorący,Jak ostygnie rozkroję i pokaże jak wyszedł w środku.To nasz najbardziej ulubiony ze wszystkich wypiekanych chlebków.Potrafi być zjadliwy przez 2 tygodnie,ale u nas przetrwa tylko do jutra :wink: Prac budowlanych CDN.....
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana po staremu najlepiej ;:215 Ale Wam się robota w rękach pali ...a ja własnie odśnieżyłam chodniki w ogródku ,bo normalnie mnie roznosi .
Będziecie robić fundament ?
Teraz tylko glebogryzarka ,ziemia, grabie ,trawa i woda ;:108 I będziesz miała nowy cudny trawnik ;:138
Jejku wreszcie poczułam ,że idzie wiosna ;:173
;:196
Proszę o przepis na ten pyszny chlebek ;:180
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przepisik wstawiłam u Ciebie :wink:
Fundamentu nie będzie ,bo musiała by być zgoda starostwa.Będą tylko wylewki betonowe tam gdzie będą stały belkiPrzez te tuje i rozwałki ogrodowe oberwało się trawnikowi,kwiatom,winogonom i mojej ukochanej tytułowejWIŚNI Z PESTKI@. Musiała stracić kilka gałęzi :roll:
Jadę zaraz zawieżć skrzynki do ogrodnika.Dopiero się tam napatrzę na cuda......
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Aldonko, zajrzałam do Ciebie i w zachwyt istny popadłam :roll: . Nie dość, że cudne zdjęcia z ogrodu, to i parapety swoje pokazujesz, przecudne ozdoby - osłonki, świeczniki, figurki, no po prostu raj dla oczu ;:138 . Na dodatek wspaniałe wytwory kulinarne. Krótko mówiąc wszystko co uwielbiam znajduję u Ciebie :heja .
Nie tłumaczy Cię to wszystko jednak z zaniedbań w wątku storczykowym :wink: .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu ;:196 Dziekuje za tak miłe słowa :oops: Fakt...zaniedbałam watek storczykowy,bo musiałą bym otworzyć nowy sezon,a chwalić się nie ma czym jak na razie..
Tym czasem zapraszam na kromkę chlebka z własnego wypieku.Rozkroiłam na śniadanko :wink:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Chlebek wygląda przepysznie ;:oj . Czy on jest pieczony w piekarniku czy w maszynie do chleba, wygląda jak z formy keksowej ?Kurcze, w dzisiejszych czasach taki chleb z domowego wypieku to skarb...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu pieczony w piekarniku w keksówce.Najprostszy chlebek na świecie na drożdżach.Szybko rośnie i nie trzeba długo wyrabiać.To chlebuś na płatkach owsianych ,mące i drożdżach.Z racji ,że ma płatki,smakuje jak grachamek :wink: Nie mogę się doczekać pieca chlebowego na pewno będzie smaczniejszy..
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O jakie piękne wypieki,jaki chlebuś, ;:215
Al ja chlebek piekę sama taki z ziarnami ,na zakwasie, bardziej żytni może :wink: najpierw raz w tygodniu piekłam ,ale tak mojej rodzince smakowało,że teraz dwa razy w tygodniu ;:108Ja jutro będę piekła swój to też zrobię fotkę i wkleję u siebie ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aldonko u Ciebie w ogródku praca wre ;:oj ależ wiosenne widoki, ani grama śniegu, u mnie jeszcze miejscami zaspy po uda, a na większości ogródka powyżej łydek :roll: Prace ogrodowe nadal muszą czekać.... później trzeba będzie robić wszystko na raz....
Chlebuś aż pachnie.....pychotka ;:138
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapowiadają na następny weekend 17 st.a za dwa tygodnie lato :shock: Mam nadzieję ,ze wszyscy zdążą ,a roślinki nadrobią stracony czas.Dziś na rynku były już rozsady warzyw i pelargonię,ale zainteresowania żadnego...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupiłam na ryneczku cebule lilii różne ,różniste,nawet o pełnych kwiatach.Zobaczcie jakie cudne cebule.Jeszcze tak wielkich nie widziałam.Objętość cebuli 10 cm.i to tylko za 2 zł Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”