Bardzo pyszna, zdrowa i odżywcza.Każdy jej składnik polecany dla osób dbających o zdrowie i linię.
Podawana w różnych postaciach - od samego bulionu, poprzez bulion z wieloma dodatkami. Bardzo popularna w sushi barach.
Wszystkie składniki do kupienia w Kuchniach Świata lub w sklepach z orientalną żywnością.
Moja wersja miso
1 litr wody
2 łyżki pasty miso
saszetka bulionu dashi
cztery grzyby shitake - świeże lub suszone
garść suszonych wodorostów
dymka /użyłam pora pokrojonego w cieniutkie plasterki/
kolendra świeża lub pasta z kolendry
papryczka chilli zielona/bez pestek,pokrojona w plasterki/
Wodorosty- 5 min i grzyby- 10 min namaczam we wrzątku.W garnek wlewam wodę, dodaję pastę miso,bulion dashi,papryczkę, pokrojone grzyby i por.Zagotowuję i trzymam na wolnym ogniu 10 minut.Dodaję wodorosty i kolendrę.Rozlewam do miseczek

