Och, wielkie brawa za tego posta.muchazezlotym pisze:Mieciu, tu jest parę fotek Joli, na niektórych widać znaczniki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p1464161
Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia. Cz.1
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia.
-
muchazezlotym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak to dobrze móc skorzystać z pomysłów kolegów.
Po to jest to forum. 
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 25 maja 2008, o 14:42
Pidżama, Twoje hosty robią ogromne wrażenie
Piękny zakątek stworzyłaś 
Pidżama pod jakim drzewem posadzone są hosty że tak ładnie rosną 
Gardeniaa- dzięki za miłe słowa 
Aniu, to ogromne orzechy, stare a chorujące jabłonki, brzozy, wierzby i okapy z winogron....zgodnie z ogólnie panującymi poglądami powinno im to przeszkadzać...szczęśliwie moje hostasy mają to w nosie
Aniu, to ogromne orzechy, stare a chorujące jabłonki, brzozy, wierzby i okapy z winogron....zgodnie z ogólnie panującymi poglądami powinno im to przeszkadzać...szczęśliwie moje hostasy mają to w nosie
Beata
Dziękuję Pidżamo
Patrząc na tę rabatę to aż się oczy śmieją jak pięknie wygląda...jak czytam że ktoś usuwa stare jabłonie to strasznie mi szkoda...brakuje i takich drzew w ogrodzie. Nowo posadzone drzewka rosną tak wolno
Dziękuje że podałaś te informacje o drzewach...każdy różnie pisze. Myślę że dużo zależy też od ziemi...pod drzewem z ziemią piaszczystą na sto procent hosta nie będzie rosła...u mnie siedzi wszystko w glinie i daje sobie radę nawet jak jest sucho...nieraz musiałam podlać ale zazwyczaj wystarczają opady deszczu.
Poupychałam hosty pod krzewami i wierzbą mandżurską...cienia jest jak na lekarstwo ale nie zrezygnuję z tych roślin...niech sobie rosną w różnych zakątkach jak drzewa urosną i będzie cień to posadzę na właściwej rabacie...o winogronie nie pomyślałam, mam posadzoną sadzonkę winogronu w sadzie...intensywnie myślę gdzie ją przenieść
Nie mam dużo odmian ale co roku coś przybywa
Na fotce ta odmiana z dużymi żółtymi liśćmi jest śliczna, wielkością też jest wszystko starannie dobrane...czy na tej rabacie nie ma ślimaków, liście są nienaruszone 
Patrząc na tę rabatę to aż się oczy śmieją jak pięknie wygląda...jak czytam że ktoś usuwa stare jabłonie to strasznie mi szkoda...brakuje i takich drzew w ogrodzie. Nowo posadzone drzewka rosną tak wolno
Dziękuje że podałaś te informacje o drzewach...każdy różnie pisze. Myślę że dużo zależy też od ziemi...pod drzewem z ziemią piaszczystą na sto procent hosta nie będzie rosła...u mnie siedzi wszystko w glinie i daje sobie radę nawet jak jest sucho...nieraz musiałam podlać ale zazwyczaj wystarczają opady deszczu.
Poupychałam hosty pod krzewami i wierzbą mandżurską...cienia jest jak na lekarstwo ale nie zrezygnuję z tych roślin...niech sobie rosną w różnych zakątkach jak drzewa urosną i będzie cień to posadzę na właściwej rabacie...o winogronie nie pomyślałam, mam posadzoną sadzonkę winogronu w sadzie...intensywnie myślę gdzie ją przenieść
Nie mam dużo odmian ale co roku coś przybywa
Beatko, piękne imponujące hostowisko. Od dawna chciałam zobaczyć twoje włości.
Dawaj więcej.
Dawaj więcej.
O rany jak ja zazdroszczę oczywiście pozytywnie Waszych hostowisk. Ja pewnie znowu nic nie zrobię w ogródku ale chociaz u Was mogę podziwiać. Gratuluję takich pięknych okazów.
- gosia79z
- 200p

- Od: 19 sty 2011, o 18:36
No tak piękne te rabaty hostowe, że napatrzeć się nie mogłam. Moje dopiero co posadzone w zeszłym roku, kiedy ja się takich pięknych doczekam 
- igielka78

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Gosiu, bardzo szybko. Za 2 lata będziesz się zastanawiać czemu tak gęsto posadziłaś. Moja rabata z hostami ma 3 sezony i na wiosnę szykuje się do przerzedzenia jej, bo zrobił się prawdziwy busz.
- gosia79z
- 200p

- Od: 19 sty 2011, o 18:36
Tak szybko
3 lata i już musisz przesadzać
To super.Mam odmianę, nie pamiętam nazwy, ale widziałam w innym ogrodzie, rośnie ogromna, dosłownie jak krzew, z pewnością ma więcej niż 1 m wysokości.Bardzo mi się podobała i mimo, że była dość droga, to sprawiłam ją sobie, jeśli rozrośnie się tak szybko, to baaaardzo się cieszę
Będę mogła zasadzić ją również w innych miejscach mojego ogrodu.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne przypomnienie 
- Iw

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
O jejku jak ja chcę wiosny, lata, ciepła
I takich widoków.