Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Gosiu,świąteczna atmosfera jest teraz ,pięknie też wygląda u nas rynek ,te światła jakoś się cudnie uwydatniają i przenoszą nas w inny świat,a jak był deszcz i było brudno to nie było żadnego efektu,na razie jest śnieg ,ale też może wszystko stopnieć i róże zostaną gołe,po prostu muszę to zrobić ,pozdrawiamObrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, śniegu zazdroszczę bardzo. Ja nawet mogę odśnieżaćZima musi mieć swój klimat, a śnieg to czyni. Iluminacje dodają też klimaciku, niech trwa jakiś czas, a potem szybciutko wiosna :D U mnie 0 stopni, podobno ma też popadać, ale na jutro widzę deszczowo w prognozach.
Mieliśmy skoczyć do Zakopca, wtedy bym się na zapas zimą objadła, ale niestety plany się pozmieniały i klops ;:174
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,śnieg jest piękny w zimie ,u mnie było -6 stopni ,teraz świeci słoneczko,lekki mrozik lśni się w promykach,jest cudnie ,taka prawdziwa górska zima ,Zakopane jest podobno bardzo zasypane ,ale też jest piękne ,może i tam świeci dzisiaj słoneczko,gdybyś kiedyś jechała do Zakopanego to zapraszam do mnie na herbatkę :uszy ,jestem prawie po drodze,już niedługo wiosna to będziemy tworzyć swoje ogrodowe dzieła,pozdrawiam ;:168

wczoraj zrobiłam do końca z czosnkiem i upiekłam pyszne bułeczki ,ale wszystkie zjedli ,parę wzięła Zuzia do Krakowa i chyba dzisiaj znowu upiekę ,teraz nie mam miejsca w kuchni bo kisimy kapustę .

Jedna z moich choinek domowych .
Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to surowy zmielony i ususzony czosnek
Obrazek

po ususzeniu znowu był zmielony na suchy pył i został zsypany do słoiczka i teraz jest dodawany do potraw ,aromat jest bardzo silny.
Obrazek

wczoraj upieczone bułeczki,były pyszne ,ale mało było i dzieciaki wszystko zjadły,nam zostało po jednej
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Bułeczki smakowite!Obrazek
Czosnek suszony ...podziwiam ;:111 Twoje chęci i zapał ;:333 do takiej aktywności kulinarnej Marto! ;:138
Miłego dnia! ;:168

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Marto,piję poranną kawę i mam wielką ochotę na Twoją bułeczkę.
Ciekawa jestem,czy ma nadzienie i jakie ? Jak "odgapiać" , to na całego :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bułeczkami narobiłaś apetytu, nie dziwię się, że tak szybko znikły.
Czosnku bardzo dużo używam w kuchni, dużo też go sadzę, choć w zeszłym roku miałam marne zbiory, nigdy nie suszyłam, nie znam tej metody, proszę napisz dokładnie co i jak.
Dekoracje domowe bardzo ładne ;:215 masz talent, gratuluję.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu Ty bułeczki a ja grahamki upiekłam...czyli zima i siedzimy w domach wymyślając różności :;230
W sprawie czosnku muszę zmobilizować się i telefonicznie Cię przepytać, bo mam go trochę i boje się że zaraz będzie wybiegać :wink: Jaki ładny Mikołajek ;:215 a choineczka prawdziwa? ;:333 Twoje stroiki są urocze ;:167 Trzymaj się zdrowo i pozdrawiam Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś,dokładnie taki powinien być ten czosnek,gratuluję mobilizacji także na bułeczki.W ogrodzie u mnie biało i dość mroźno nawet w dzień! Pozdrawiam ;:196 !
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martuś a to narobiłaś ochoty na bułeczki, a jaki zapach się zapewne roznosi przy ich pieczeniu ;:215 Przyznam, że nigdy nie przerabiałam tak czosnku... ale jak to mówią nigdy nie mów nigdy ;:173 i pewnie spróbuję zwłaszcza, że w mojej okolicy dużo się uprawia tego rarytasu .
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam zimową porą ,siedzę w domku i wymyślam ,co by dobrego ugotować i upiec ,dzisiaj nawet w mieście byłam ,w bankach i kupiłam przy okazji szynkę ,która już zapeklowana będzie przez 7 dni siedzieć w zaprawie ,nie mam wędzarni ,więc póki co kupiłam szynkowar do szynek gotowanych i taką właśnie zrobię ,już jestem ciekawa co mi wyjdzie ,ale myślę ,ze lepsza od wszystkich sklepowych z konserwantami ,a dzisiaj upiekłam focaccia z oliwkami , rozmarynem i czosnkiem mielonym ,wyszło przepyszne ,a wczoraj jeszcze raz upiekłam bułeczki a na obiad ugotowałam Bogusiowi kwaśnicę i mam spokój bo wtedy nie musi mieć drugiego dania ,bo je kwaśnicę do oporu ;:306 ,a jak chodzi o ogród to zamówiłam 32dalie ,teraz przeglądnę inne roślinki.

Maryniu,bułeczki pyszniutkie wyszły,dzisiaj focaccia też pyszniutkie a czosnek suszony już się przydał ,nie zawsze tak mi się chce ,ale żeby nie zanudzić się w domu samej to wymyślam ,nie umiem nic nie robić ,chociaż mam sprzątanie ,ale wolę gotować,pozdrawiam ;:168

Lodziu,moje bułeczki są zwyczajne ,nie słodkie ,chociaż można je posłodzić ,ale ja nie chciałam ,za to z białym ekologicznym serkiem i własnej roboty dżemikiem wyśmienite ,jedną połowę zjadłam z dżemikiem wiśniowym ,drugą z brzoskwiniowym ,pozdrawiam ;:168

Dorota,już drugi raz piekłam te bułeczki i znowu zniknęły ,dzieciaki je uwielbiają ,czosnek już wykorzystuję w kuchni ,surowy czosnek mielisz ,suszysz,ja suszę nad piecem w brytfance i potem suchutki jeszcze raz mielisz na mąkę i idzie do słoiczka i to cała filozofia ,a pożytku dużo ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,oj tak wymyślamy ogromnie ,w lecie na nic takiego nie mamy czasu ,bo jest tylko ogród ,kwiaty i pomidory ,no i oczywiście owocowe i warzywne przetwory ,zadzwoń jak będziesz mieć chwilę czasu,miło,że stroiki się podobają ,ta choineczka sztuczna ,w domu są 3 choinki ,i jedna z nich jest żywa ,każda inna w swoim stylu ,pozdrawiam ;:196

Bożenko,czosnek już się przydaje i jest na szybko,nawet focaccia z nim zrobiłam ,bułeczki też pyszne ,dzieciaki uwielbiają i ważne ,że mi wychodzą ,bo u mnie raczej wszystko co pieczone to zakalcowe ,a tu nie da się zrobić zakalca ,zima nam nie odpuszcza ,u mnie wczoraj były wielkie zawieje i zamiecie śnieżne ,dzisiaj trochę było lepiej ,ale jutro tez ma sypać ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,zapach codziennie sie u mnie inny roznosi i wszystkim robię wielkie apetyty i niespodzianki,aż nie nadążają ,a mąż dzisiaj powiedział,że dobry pomysł był z tą kwaśnicą ,a kapustę kiszoną mamy taką pyszną własnej roboty,czosnek warto tak ususzyć ,bo potem późniejszą wiosną jest tylko importowany i bardzo śmierdzący chemią ,pozdrawiam ;:168

-
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja zima .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pyszne focaccio
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś pojętna uczennica jesteś, a jeszcze do niedawna twardo stałaś na swoim że piec to Ty nic nie umiesz :D
Za oknem zima, ale przynajmniej u mnie łagodna, bo mrozu tylko -3. U Was przed domem łopaty w pogotowiu, to teraz podstawy sprzęt ;:306 Ale widzę że słonko przedzierało się wczoraj, bo u mnie niestety szaroburo :wink:
Dzisiaj jadę po ziemię do Krakowa i będę się przymierzać do nowego sezonu. Pozdrawiam i dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Marto, dziękuję za informację ...dzisiaj zrobię bułeczki z działkowego dżemiku/pigwa,brzoskwinie/.
Śniegu,takiego jak u Ciebie, u nas nie było od lat.Dzisiaj lecą pojedyncze płatki , które po opadnięciu zamieniają się w wodę.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś,ja mam to samo co Ty. Z racji tego ,że otrzymałam planetarniaka to piekę sobie chlebki nan ,moskole,i prawdziwe chleby: cud miód! Czosnek to nie zastąpiony w tej postaci ,choć zajadam też gnieciony na masełku z prawdziwym chlebkiem. To dzięki piecom jakie obie posiadamy!
Ogród mój i ja jesteśmy zasypani po uszy śniegiem a mrozy 7 stopniowe nawet w dzień się utrzymują.Muzę szuflować śnieg na 50 metrowym wjeździe do mego domu. Życzę pogody i nie tylko! ;:196
Widzę, że nie takie Ci straszne i pieczenie jak opisywałaś!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”