Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pewnie ze nie musisz ale nie zwracaj uwagi osobam ktore takie okreslenie uzywaja bo nie robia zadnych bledow i rowniez nikogo w blad nie wprowadzaja ajak ci sie nie podoba takie okreslenie to sobie uzywaj innego 
a swoja droga to ja tez sie poswiecilam dla ciebie i nawet nie wiesz ile czasu poswiecilam zeby znalezc na mojej klawiaturze ć
nie smiejcie sie czasami ale to naprawde dla mnie wyczyn poszukac polskich liter
a swoja droga to ja tez sie poswiecilam dla ciebie i nawet nie wiesz ile czasu poswiecilam zeby znalezc na mojej klawiaturze ć
nie smiejcie sie czasami ale to naprawde dla mnie wyczyn poszukac polskich liter
- Storczykowa

ja mimo zdartych literek nie mam problemu z szukaniem liter. a na kilku klawiszach już w ogóle nie ma literki, bo zdarły się przy pisaniu. ale to, że ta nazwa jest poprawna, nie zmienia faktu, że mi się nie podoba i że mnie razi. ale jeszcze bardziej rażą mnie te "mućki","seledynki", "malinki" itp.
a tak poza tym u moich storczyków wszystko ok. 11-12 Phal. puszcza 1 lub 2 pędy, 1 pęd puszcza też żółta Vanda. jestem z nich bardzo zadowolona. z roku na rok jest coraz więcej kwitnień i coraz mniej padających storczyków. kwitnie mi teraz 9 Phalaenopsisów, 12 puszcza pędy, 8 nie ma pędów, a 2 są marniutkie. jednemu chyba jakieś robale podgryzły łodygę z liśćmi, a drugi to ten, co go B. latem przelała. jest przykryty przeźroczystą doniczką dla zwiększenia wilgotności. jednemu z moich miniaturowych Phal. który był już usychający i prawie bez korzeni, bardzo pomogło przykrycie doniczką. obecnie ma sztywne liście i puszcza sporo korzeni.
a tak poza tym u moich storczyków wszystko ok. 11-12 Phal. puszcza 1 lub 2 pędy, 1 pęd puszcza też żółta Vanda. jestem z nich bardzo zadowolona. z roku na rok jest coraz więcej kwitnień i coraz mniej padających storczyków. kwitnie mi teraz 9 Phalaenopsisów, 12 puszcza pędy, 8 nie ma pędów, a 2 są marniutkie. jednemu chyba jakieś robale podgryzły łodygę z liśćmi, a drugi to ten, co go B. latem przelała. jest przykryty przeźroczystą doniczką dla zwiększenia wilgotności. jednemu z moich miniaturowych Phal. który był już usychający i prawie bez korzeni, bardzo pomogło przykrycie doniczką. obecnie ma sztywne liście i puszcza sporo korzeni.
tu nie chodzi o zdarte literki ale o fakt ze nie uzywam polskiej trzcionki i nie z wygody ale z innych powodow,komputer nie tylko ja uzywam ale tez i moje dzieci a one musza niestety pisac po angielsku wypracowania i inne takie tam wiec nie moge im ciagle "mieszac"w klawiaturzeStorczykowa pisze:ja mimo zdartych literek nie mam problemu z szukaniem liter. a na kilku klawiszach już w ogóle nie ma literki, bo zdarły się przy pisaniu.
Storczykowa pisze: ... ale to, że ta nazwa jest poprawna, nie zmienia faktu, że mi się nie podoba i że mnie razi.

To ja chyba nie umiem
Storczykowa pisze:nie ma czegoś takiego jak "ćmówki" . ja znam Phalaenopsisy i nie używam żadnych głupich nazw.bobi pisze:Śnieżko, wszystkie cztery nowe, przepięknej urody![]()
Cambria niesamowita ... nie jestem tak odważna, aby wyjść poza ćmówki
Pozdrawiam, Baśka
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Marto, Basia nie śmieje się z Ciebie tylko z tego sobiemarta c pisze:no i wiedzialam ze bedzie ktos się smial
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa

aha. ja mam normalną klawiaturę, czasem ogonków przy literach nie piszę, bo piszę bardzo szybko i często mi się za słabo jakiś klawisz wciśnie.marta c pisze:tu nie chodzi o zdarte literki ale o fakt ze nie uzywam polskiej trzcionki i nie z wygody ale z innych powodow,komputer nie tylko ja uzywam ale tez i moje dzieci a one musza niestety pisac po angielsku wypracowania i inne takie tam wiec nie moge im ciagle "mieszac"w klawiaturzeStorczykowa pisze:ja mimo zdartych literek nie mam problemu z szukaniem liter. a na kilku klawiszach już w ogóle nie ma literki, bo zdarły się przy pisaniu.
- Storczykowa

- Storczykowa

no to co? ja nie lubię zmieniać swoich przyzwyczajeń. a poza tym to temat o moich storczykach a nie o używanych przeze mnie wyrazach.bobi pisze:Storczykowa pisze:ja lubię słowo "sobie" i używam na codzień.no to masz przechlapane
, bo ten zwrot nie za dobrze świadczy o osobie posługującej się nim
... i to już wszystko, z mojej strony, na ten temat
W takim stylu mozemy dyskutować w nieskończoność,tylko po co?
Udzielam ostrzeżenia użytkownikowi Storczykowa
za naruszanie podstawowych naszych zasad:
,wg Regulaminu forum,
cyt..... :
II. Obowiązki użytkownika
§ 2. Użytkownik zobowiązany jest w szczególności do:
c) zachowywania, podczas wypowiadania się na forum, kultury osobistej, w tym NET-ykiety oraz przestrzegania zasad pisowni i ortografii........
O stylu rozmowy nie będę rozmawiać ,o jakości porad również.
Wystarczy za wszystko ,określenie postawy :
impertynencja
wg definicji niegrzeczność, arogancja, zuchwalstwo, grubiaństwo.....;
No cóż...każdy wiek ma swoje prawa- Storczykowa miała okazję potwierdzić,ze potrafi
rozmawiać z osobami dorosłymi.Długi czas ,,aby się dostosować już minął.
Niestety, ignoranctwo przeważa.
Udzielam ostrzeżenia ze stosownym wpisem administracyjnym
Liczę na radykalną poprawę stylu oraz ograniczenie komentarzy w galeriach forumowiczek.
W przeciwnym razie nie będzie sensu bywania razem,
gdy każda uwaga nic nie będzie oznaczała i gdy wszystko najlepiej się wie.
Zuchwałość jest dobra ale na tym portalu nie potrzebna.I nie zawsze się opłaca.
.
moderator JOVANKA
dn.20.10.08
Udzielam ostrzeżenia użytkownikowi Storczykowa
za naruszanie podstawowych naszych zasad:
,wg Regulaminu forum,
cyt..... :
II. Obowiązki użytkownika
§ 2. Użytkownik zobowiązany jest w szczególności do:
c) zachowywania, podczas wypowiadania się na forum, kultury osobistej, w tym NET-ykiety oraz przestrzegania zasad pisowni i ortografii........
O stylu rozmowy nie będę rozmawiać ,o jakości porad również.
Wystarczy za wszystko ,określenie postawy :
impertynencja
wg definicji niegrzeczność, arogancja, zuchwalstwo, grubiaństwo.....;
No cóż...każdy wiek ma swoje prawa- Storczykowa miała okazję potwierdzić,ze potrafi
rozmawiać z osobami dorosłymi.Długi czas ,,aby się dostosować już minął.
Niestety, ignoranctwo przeważa.
Udzielam ostrzeżenia ze stosownym wpisem administracyjnym
Liczę na radykalną poprawę stylu oraz ograniczenie komentarzy w galeriach forumowiczek.
W przeciwnym razie nie będzie sensu bywania razem,
gdy każda uwaga nic nie będzie oznaczała i gdy wszystko najlepiej się wie.
Zuchwałość jest dobra ale na tym portalu nie potrzebna.I nie zawsze się opłaca.
.
moderator JOVANKA
dn.20.10.08
- Storczykowa

no pewnie