Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Witaj, Mary!
Marzec to paskudny miesiąc. Bawi się ludźmi, szczególnie ogrodnikami :;230. A to ich skusi słoneczkiem, a jak się dadzą nabrać, to sypnie im po oczach śniegiem. Raz zanęci ciepłem, a zaraz potem strugnie zimnym wiatrem i walnie ogrodnika z przeziębieniem do łóżka ;:306.
No i ładnym trudno go nazwać ;:224.

Słowem, lepiej "ogródkuj" w domu wśród gęstniejących siewek... ;:224.

Nabrałam ochoty na dereń jadalny. Już czuję smak niepowtarzalnej naleweczki ;:170.

Duża buźka - Jagi
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, ja też się piszę na pierwsze w tym roku forumowe kociołkowanie! :wit
I jeszcze Asia - Lyanna jest z Krk, to może też by się na zlot załapała?

Czytałam, że szalałaś w ogrodzie z narzędziami tnącymi. :D Ja też trochę, ale jeszcze nie wszytko ciachnęłam. (Ale fakt, że u mnie to dopiero zaczyna być coś do cięcia, nie to, co u Ciebie.)
Pytam się mojego M ostatnio: "Jak myślisz, na ile ciachnąć Hakuro?", M: "Ja to bym jej w ogóle nie ruszał", ja: "No tak, ty byś nic nie ruszał... Nie ma takiej opcji!" :lol: :lol: :lol:

Śliczne te floksy i róże, i ten Twój nowy zakup również. Już myślałam, że pod zdjęciem róży Królewny Śnieżki też jest jakaś niezwykła różyczka, ale spojrzałam na listki i zorientowałam się, że to taka fajna pelargonia.

A poczta w złą stronę zmierza. Widzę u nas, że ilość pracowników ograniczają, jakość usług spada z roku na rok, koszty przesyłek w szybkim tempie rosną, ale bank pocztowy zrobili i w naszej placówce zajmuje on miejsce nadrzędne. Jest niezły kontrast: bo są jak zawsze długie kolejki do okienek, gdzie obsługują panie powiedzmy ok. 50. i mają ręce pełne roboty, a na stanowisku bankowym siedzi młoda dziunia, nic nie robi i konwersuje sobie przez telefon radośnie - przy czym wszyscy na sali słyszą, że jest to rozmowa prywatna.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ładne floksy, to są wieloletnie?. Czasami sieję takie jednoroczne floksy. Dobrze Daria pisze, zlot fajna rzecz :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dzień dobry, Marysiu. ;:196
Mnie znowu dzisiaj wymiotło na działkę. ;:65 ;:65
Wprawdzie było znacznie chłodniej niż wczoraj, bo bez słoneczka, ale dało się przeżyć. Zaś podczas pracy nawet gorąco się robiło. ;:333
Z tego co czytam, Ciebie pogoda dziś nie rozpieszczała... ;:131 Cóż, Polska to nie tylko piękny, bo urozmaicony kraj, ale też o zróżnicowanej pogodzie. :)
Jednak nie siedziałaś bezczynnie i też pracowałaś wśród roślinek. ;:63 Ciekawa jestem, czy z tego roślinoholizmu dałoby się kiedyś wyleczyć. ;:306
Miłego wieczoru, Maryś. Odpocznij sobie. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu i u Ciebie zaczyna się wiosenne kwitnienie ;:138 jak to cieszy gdy znajdziemy coś kolorowego ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Jagodo!
Bywają różne marce, ale nie cieszy się dobrą opinią. Wiele razy słyszałam w domu powiedzenie o chorych starszych ludziach....przeżyje marzec, to będzie żył. Ścierają się różne fronty, zmiany częste to cała przyroda to odczuwa i my jej część też :? Lubię wszystkie derenie i nie wiem skąd się to bierze? mam ich parę to i jadalny musiał być. Nalewka trochę mnie zawiodła i raz jedyny piłam naprawdę dobrą zrobioną przez leśników :D a może nastrój jej towarzyszył szczególny :D
Buźka Jagi ;:196

Dario świetnie rośnie nam grupa, bo właściwie nie mieliśmy małopolskiej, ale do maja jeszcze trochę osób się znajdzie ;:215 bo ja widzę takie spotkanie może w weekend majowy ;:204
Muszę przyznać, że starszy ogród to produkuje gałęzi sporo ;:224 Hakuro to trzeba ostro ciąć tak jak każdą wierzbę żeby się zagęściła ;:333
Ja mam różę Królewnę Śnieżkę? ;:131
Moja poczta jest bardzo dobra i nic złego na nią nie powiem jedynie dodam że za dużo biorą na siebie obowiązków tzn na swoich pracowników :uszy

Asiu będziemy w kontakcie, ale myślę o maju ;:215 floksy są byliną :D

Lucynko a ja dzisiaj zostałam w domu ...jakoś uznałam, że tak będzie lepiej :D
Trochę porobiłam porządków rozsadowych. A teraz idę robić ser, bo robi się skrzep ;:333
Lucynko ja wcale nie chcę się leczyć z tego ...holizmu ;:306 jakiś nałóg trzeba mieć a ten najbardziej mi odpowiada :D
Ściskam Cię cieplutko, bo zima idzie Obrazek

Marysiu coś się dzieje, ale ja to muszę jeszcze poczekać. Już nie wspomnę, że może jeszcze pobielić ;:oj
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu.......widząc twoją wiosnę nie pozostaje mi nic innego jak przy następnym obchodzie działeczki tak po kolei moim roślinkom nagadać. ;:306 . Albo dam im jeszcze troszkę spokoju, w końcu to marzec. ;:oj . Zmiany pogodowe odczuwam ja także :uszy . Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Tak, Marysiu, masz Królewnę Śnieżkę. ;:108 To ta Schneewittchen. :) No i ja też ją teraz mam, dzięki Tobie. ;:196
Mój M dojrzał właśnie, że się na kociołkowanie zmawiamy i też by chciał się zabrać. Pyta, czy inne eMy też będą. ;:109 :-D

Z tą pocztą to właśnie jest tak, że pracownicy mają już za dużo na głowie, ale zarząd będzie realizował swoją strategię choćby i "po trupach". Do samych pracowników, listonoszy, pań obsługujących nie mam zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zeniu nie dopinguj roślinek, bo ja je mam pod opieką to zawsze w razie czego mogę zarzucić coś na nie a Ty co?
Poczekaj cierpliwie i ja Cię pozdrawiam ;:168

Dario umawiałyśmy się że przyjedziesz samochodem po większe krzaczki więc zabierz pomocnika, bo mój też będzie :D a może jeszcze jakiś pan się znajdzie ;:219 A widzisz zapomniałam o tłumaczeniu ;:224 Róże od Ciebie są w świetnej formie,bo na innych widzę gałązki do wycięcia, a na Twoich/moich nie ;:215
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Sporo już popracowałaś w ogrodzie. Mnie niestety w tym tygodniu jeszcze nic nie udało się zrobić. Po wczorajszej ulewie nawet tulipany stały dzisiaj w wodzie. Ciągle mam nadzieję, że długoterminowa prognoza pogody nie sprawdzi się i wreszcie chociaż trochę się ociepli i przestanie padać.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,aż się wróciłam poszukać tej dereni,zawsze wracam do mojego wpisu i Twojej odpowiedzi i nie zauważyłam tego zdjęcia ,żeby tylko jakieś duże mrozy nie przyszły,i nie wymroziło tych kwiatuszków,może da się przygiąć do ziemi gałązkę królewny Śnieżki bo mam 6 krasnoludków ,a jednego i królewny nie kupiłam ,bo nie było,czy ja też mogę przyjechać na małopolskie grilowanie ,tylko ja nie mogę 1 maja,bo mam wystawę ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu!

Lidziu na takiej powierzchni są różne miejsca i mokre i całkiem suche. Poza tym mamy bardzo dużo krzewów i drzew, a te wymagają corocznego cięcia...rok temu nie były cięte ;:131 M wczoraj naprodukował popiołu, ja dzień wcześniej też więc będę użyźniać grządki i kompost ;:215 Z porządkowaniem grządek jeszcze się wstrzymuję ;:131

Martusiu muszę przygotować coś do okrycia derenia. Nie zauważyłaś zdjęcia, bo ono było poza Twoim wpisem ale jak zobaczyłam kwiatki to musiałam zwrócić się do Ciebie ;:196 Śnieżkę przygnę a poza tym jak będę cięła to ukorzenię patyczki, bo ona się łatwo przyjmuje ;:333 Małopolskie kociołkowanie zrobimy w dogodnym dla nas wszystkich terminie, a koleżanki na pewno będą chciały poznać właścicielkę tak wspaniałego ogrodu ;:162 więc gotuj się na spotkanie. Ściskam ;:4

Nie ma nic nowego w ogrodzie to coś z poprzedniego sezonu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu nie mam niestety tunelu...a po wczorajszych porządkach pół warzywniaka w gałązkach i ususzonych trawach...czeka, aż ognisko urządzę...tylko ciekawe kiedy, bo znowu dzisiaj mokro ;:14 .

Dario jakbym słyszała swojego męża :lol: nic nie pozwoli ciąć....jakbym go słuchała, to już byśmy w buszu mieszkali ;:306
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Piękne portrety roślin ;:333 . W taki szaro bury dzień jak znalazł. Ja czekam z niecierpliwością na krokusy ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 witam się i idę nadrabiać zaległości ;:65 kiedy ja to zrobię ?? :D
Piękne wspomnienia ;:333 zajrzałam do Twoich siewek są ;:215 ;:215
Miłego dnia życzę ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”