Leśne ranczo nad wodą I.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą I.

Post »

Fantastyczna wycieczka, Madziu! ;:333 ;:333 ;:333
Wycieczkowicze przesympatyczni i tacy uśmiechnięci, szczęśliwi! ;:63 ;:63
Wśród wielu przepięknych obrazów z wyprawy zauważyłam bardzo ciekawą roślinę. ;:108
Nie byłabym sobą, gdyby to właśnie nie przyciągnęło mojego wzroku. ;:185 A mam tu na uwadze te "szczotki do mycia butelek".
Zaiste, ciekawie się prezentują i są takie śmieszne. ;:215
Witaj w domu i własnym ogrodzie! ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madzia fajna wycieczka i piękne widoki ;:215
No i super Babka spogląda tam z tych zdjęć ;:196
Madzia zdjęcia z Mostar ale bluzka z Paryżem ;:oj , czyżby jednak serce do tego miasta bardziej biło czy to tylko przypadek?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ooo, Madziu, zazdroszczę takiego wypoczynku ;:215 Piękne zdjęcia ;:303
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Urlop wspaniały, dobrze, że wstawiłaś zdjęcia, bo chociaż wirtualnie mogłam tam być ;:215 Teraz jest chyba najlepsza pora na zwiedzanie - jeszcze nie ma upałów, przed sezonem, to i mniej turystów. Powiedz, jakie średnie temperatury tam panują o tej porze roku? :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu byliście w pięknej Chorwacji :D Vrboska w maju to dopiero mieliście miasteczko dla siebie,byłam z rodzinką w zeszłym roku i wiem co czujesz:)
Ciężko wrócić do realiów,gdy widziało się tak wiele pięknych miejsc...Sporo zwiedziliście,jechaliście autem,czy to zorganizowana wycieczka?
Gościnność Chorwatów i wiecznie uśmiechnięte buzie oraz "Da...Da...Da..."-potakiwanie ;:306
Dziękuję Ci za wspomnienie ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Madziu. Zazdroszczę takiej wyprawy, ja póki co mogę sobie pomarzyć o jakiejkolwiek :( . No cóż tak to bywa w życiu. Zdjęcia pokazałaś przepiękne ;:333 . Ładna kobieta z Ciebie i masz świetną fryzurę, taka twarzowa, pasuje Ci ;:108 . Czekam na fotki z działki bo na pewno dzieje się sporo. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, odwiedziłaś przepiękny Kraj o ciepłym, wspaniałym klimacie ;:oj Zazdroszczę, wspaniałe wspomnienia przywieźliście ze sobą .... Dziękujemy, że podzieliłaś się z Nami tymi cudnymi widoczkami. Pięknie tam !
Miody mnie zainspirowały ;:137
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu, wycieczka super. Okraszona na dodatek pięknymi fotkami ;:215 .
Dobrze, że odpoczęłaś i naładowałaś akumulatory, to bardzo ważne.
Teraz czekamy na nowinki z rancza ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No Madziula już myślałam, że się tam przeprowadziłaś! :wink: Nie było Cię i nie było. :wink:
Kochana po pierwsze gratuluję zmiany wizerunku. Teraz wyglądasz świetnie! ;:215
Chorwacji zazdroszczę. Pojechałabym i ja ale przeraża mnie ta długa podróż w aucie. :oops: A zapodałaś tak piękne widoki, że trzeba znów rozważyć wyjazd tam.
Bardzo się cieszę, że wypoczęliście i już wyzdrowiałaś. ;:168
Super wycieczka! Uwielbiam zwiedzanie. ;:65
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Madziu, gratuluję urlopu ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Super urlop :) juz podziwiałam fotki na fejsie ;:333
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

aaa cudownie , zazdraszczam, dodałaś przepiękne foty, na prawde cudnie, zawsze jak moi znajomi jechali do Chorwacji to dodawali jakieś takie nijakie fotki , ale widać że wy wybraliście cudowne okolice i nie marnowaliście czasu ;:333 przepięknie ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Stasiu to prawda, bajkowa była wycieczka. Wciąż nią żyje a już trochę minęło od powrotu. Pokochałam Makarską. I bardzo chętnie bym tam znowu wróciła.
Chris kupuj, kupuj. Nie pożałujesz.
Mati właśnie te wystające z murów kwiaty mnie najbardziej urzekły. Wszędzie takie były. Jak jechaliśmy do jaskini krętymi górzystymi ścieżkami to lawenda i właśnie takie kwiaty rosły masowo. Firletki jak chwasty się roznosiły. Dlaczego u nas takich chwastów nie ma. Nie musiałabym pielić. Miody były przepyszne. No normalnie rewelacyjne w smaku. Łyżką można by jeść. Ja nie lubię miodów ale to były jakieś cud mikstury. Mniiiaaaam. Bardzo ładne zdjęcie profilowe :).
Aniu-anabuko bardzo uśmiechnięci jesteśmy i bardzo zadowoleni.
Grażynko słoiczki zachęcały straszliwie. W ogóle takie ich dekoracje też przemawiały. Ładnie ozdobione słoiczki czy butelki. No cud miód i orzeszki. Te wszystkie oliwy z oliwek.. no fantastycznie. Trochę sił nabrałam ale i zniechęcenia. Mam jakiegoś doła ogrodowego w tym roku.
Wiolu chętnie pojechałabym już na następną wycieczkę. No ale trzeba siedzieć i działką się opiekować. Upały nadchodzą to trzeba jeździć podlewać.
Lucynko szczotki do mycia butelek bardzo mi się podobały. Super się prezentowały. Takie coś innego.
Zuza dzięki. Bluzka z Paryżem była czystą loterią. Wiedziałam, że muszę mieć coś zakrywającego ramiona ze względu na ich meczety. Lubię Paryż ale są miejsca które zdecydowanie bardziej mnie przyciągają. Mogłabym mieć bluzkę z taką Makarską i to zdecydowanie byłby pokaz mojego uwielbienia do tego miejsca ;:167 . A Parii... piękna wieża a reszta to betonowa dżungla. No pomijając Notre Dame .
Moniczko dziękuję :).
Milenko to prawda, to idealny czas na podróżowanie. W ogóle najbardziej lubię wyjeżdżać wiosną i jesienią. Nie tylko ze względu na to że w tym czasie działka nie wymaga aż takiej uwagi ale brak masy turystów do duży plus. Nie lubię przepychu. A o tej porze można sobie spokojnie pozwiedzać. Temperatura kształtowała się pomiędzy 20-26 stopni.
Aniu-Annes oj tak, gościnność Chorwatów jest wspaniała. Uwielbiam ich. I w ogóle te uśmiechnięte twarze.. aż chce się żyć z takimi ludźmi. Vrbovska fantastyczna i faktycznie cała dla nas. Byliśmy na zorganizowanej wycieczce pobytówka pomieszana ze zwiedzaniem. Tak żeby kilka dni odpocząć a i przy okazji sporo zwiedzić. 9 dni to nie dużo ale i tak czuję się wspaniale. I już chcę być tam z powrotem.
Ewelka dziękuję. Systematycznie od stycznia ścinam coraz krócej włosy. Stanęło na tym co jest teraz. Już krócej nie chcę. Czuję się dobrze i jest to idealna fryzura dla mnie. Nie muszę kombinować przed pracą nic tylko wstaję przejadę grzebieniem a one same się układają. Nie wymagają szczotkowania, modelowania niczego. Wystarczy lekko podszyć po kąpieli i tyle. Bardzo wygodne jest to dla mnie.
Asiu dzięki. Czułam się tam jak w raju.
Dorotko na ranczu nic ciekawego. Róże w pąkach, lilie dopiero rosną. Nie ma co pokazywać. Coś tam zaraz wrzucę ale wiesz.. po tym wyjeździe myślami jestem tam a na działce robię wszystko machinalnie.
Aniu-Aneczka a dziękuję Ci bardzo. Trochę w tym Twojej zasługi. Chętnie bym się przeprowadziła :lol: .
Marlenko dziękuję.
Anitko no tak, tam jeszcze ciepłe fotki trafiły :). Jak tam Twoje zdrówko?
Osiu no my to tacy już jesteśmy. Wszędzie gdzie pojedziemy to chcielibyśmy takie miejsce wycisnąć jak cytrynę. Iść wszędzie gdzie się da. Mimo zmęczenia czujemy się wtedy spełnieni. Uwielbiamy zwiedzać. Chorwacja jest cudowna.

No a teraz trochę informacji co na ranczu w trawie piszczy. Kwitnienia tulipanów mnie ominęły. W zeszłym roku Ice Cream pies potrącił i nie rozwinął się. W tym roku jak przyjechałam to już przekwitł. Ojjj ćwiczy cierpliwość ten tulipan. Generalnie za wiele się nie dzieje. Nie było nas tam 3 tygodnie więc wszystko ogarnialiśmy. Kosiliśmy, pieliliśmy, nawoziliśmy itd. I ciągle jeszcze czegoś nie zrobiliśmy. No ale już jest lepiej niż było. Wczoraj wreszcie poleżałam z książką na hamaku. Niestety byłam tak zmęczona że nie poczytałam a zasnęłam. Normalnie w dzień mi się to nie zdarza. Czekam na róże i lilie. Z wiosennych zakupów nie przyjęła mi się Black Baccara ale już dostałam nowy egzemplarz. Póki co dominuje zieleń a oczy cieszą świerki. Jak już wiecie, uwielbiam je o tej porze roku. Liczę że teraz już zostanie szybka kosmetyka i więcej będzie odpoczynku niż roboty. Podjęłam też decyzję że kończę z dosadzeniami. Nie ogarniam tego i muszę przystopować. Ewentualnie w kolejnych latach jakieś nieobsługowe rośliny.

Na razie się nic nie dzieje więc fotki są jakie są.
Goździki przywiezione z Makarskiej ;:167 .

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Madziu, piękna ta wiosna u Ciebie!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Różowe , kwiatowe jest piękne.....i to różnych postaciach, odcieniach, kształtach.
Powojniki masz śliczne.U mnie na razie jeden rozkwita :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”