Ogród zielonej cz II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej cz II

Post »

Witaj Soniu,wszystko u Ciebie tak szybko kwitnie ,szałwie już przekwitają ,ja jestem w tyle ,ale róż masz taki ciąg, super on wygląda i ściana klematisów też super wygląda i pachnąca lawenda do kompletu,świetnie czuję się w Twoim ogrodzie,pozdrawiam ;:196
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Spokojnie będziesz miała ciemnoniebiesko już ja się o to postaram ;:209
Pięknie jest u ciebie, ja niestety nie widziałam nigdzie białych pelargonii a one takie piękne.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj rabata w całości to jest to :) nawet pelargonia, której na co dzień nie lubię, dodała uroku temu widokowi :)

Trawami jestem zachwycona, pytałam u znajomego ogrodnika, to się uśmiechnął i stwierdził, że kilka tygodni za późno przyszłam, bo trawy rozchodzą się jak świeże bułeczki, wiem już czemu :)
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne rabaty, podoba mi się zestawienie firletki z białymi i fioletowymi kwiatami :D
Biała pelargonia wygląda super ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Wiesiu podziwiam Twoje rozmnażalniki, niesamowite. ;:oj Moje zboczenie na biel sprawia, że od czterech lat na wejściu tylko białe pelargonie.

Zuza dzięki, ;:196 lubię ten fragment ogrodu, bo jest najstarszy, ale już wymaga poprawek. ;:131 Tawuła japońska rośnie szybko i zaczyna dominować, muszę się zastanowić nad zmianą.

Olu niestety słabo dmuchałaś, ;:113 ani kropli deszczu, ale cieszę się, że Twoje rabaty mają się dobrze po deszczu.

Małgosiu lubię bezproblemowe rośliny, szałwia do takich należy. ;:108 W dodatku jest miododajna, więc podwójna korzyść. Ta która nie mieści się w ogrodzie wędruje za płot. ;:306

Obrazek

Martuś wszystko szybciej zakwitło i przekwita. Susza wyjątkowa. ;:202 M w sobotę rozkładał linie nawadniające, bo za dużo do ręcznego podlewania. Miło, że różanki Ci się podobają. ;:196 Chopiny, Artemisy, Flamingo i jedna różowa marketowa rosną z lewej strony tarasu, a okrywowe z drugiej. Obie rabaty obsadzone lawendą.

Obrazek

Obrazek

Anitko dzięki, że o mnie myślisz. ;:196 Nic straconego, we wrześniu jedna sadzonka białej pelargonii z pewnością się znajdzie. :) Na razie na pocieszenie biała Anabelle.

Obrazek

Paulinko dzięki, ;:196 kiedyś zachwycałam się surfiniami i innymi modnymi kwiatami. Po latach wróciłam do niezawodnych pelargonii, ale tylko białe sadzę. Próbowałam dziś robić trochę zdjęć z perspektywy, ale trawnik bez trawy w każdym kadrze. ;:222 Dla Ciebie fragment z wysokimi miskantami i trzema różami, dwie mają przerwę w kwitnieniu, a jedna strajkuje i nie zamierza kwitnąć.

Obrazek

Agnieszko dzięki, ;:196 firletka rozweseliła monotonną rabatę szałwiową. Pewnie w przyszłym roku będzie jej trochę więcej. ;:204 Pelargonie nareszcie kwitną, bo trochę podmarzły w kwietniu.

Chopin się nie poddaje, nadal kwitnie.

Obrazek

Trawa kanarkowa z różami okrywowymi.

Obrazek

Obrazek

Prince Charles

Obrazek

Złocienie na czerwonej rabacie.

Obrazek

Różowy przetacznik nie obraził się, że go podzieliłam na siedem sadzonek.

Obrazek

Maku nie siałam.

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu, białe róże i lawenda...piękny duet ;:333
U mnie też susza...błagam o deszcz. Grilla zrobiłam, kalorie zostały, a deszczu brak :(
Mój Chopin jeszcze śpi....o ile jest Chopinem. Po ostatniej wpadce szkółki mam już powodu do braku wiary :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu dzięki, ;:196 lawenda u mnie wszędzie, nawet w warzywniku ubiegłoroczne siewki. ;:306 Niestety susza już wykończyła mi jednego czerwonego berberysa. Nie dostrzegłam w porę i zrzucił liście. Jutro znowu podlewanie. ;:174

Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Soniu Anabelle na pniu,taką kupiłaś czy sama formowałaś,ślicznie wygląda, ;:215
Chopin rozhuśtał się bardzo,ja jeszcze czekam na kwitnienie swojego,
masz dużo lawendy,dodają lekkości w ogrodzie,moje niektóre stare zdrewniałe już są ale jeszcze ładnie kwitną,siejesz je czy rozdzielasz sadzonki :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Soniu, pięknie wyglądają rabaty z białymi różami. Marzy mi się taki kącik do relaksu z przewagą bieli. Przez kilka pięknych, wiosennych miesięcy mieszkałam w pobliżu parku z ogrodem (UK), którego część stanowił biały zakątek. Zapadło mi to miejsce w pamięć, chociaż minęło juz ponad 10 lat od tamtych chwil. Nigdzie nie odpoczywałam tak, jak tam. Przywołałaś miłe wspomnienia ;:196 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Moja Anabelka jeszcze w pączkach a Twoja już w pełni kwitnienia.
Piszesz o suszy-u nas też była ale na szczęście spadło sporo wody co zapewne pomoże w przetrwaniu roślin .
u mnie z powodu suszy tez berberys zrzucił liście ale najbardziej mi zal nowego iglaka którego nie podlałam po posadzeniu i wysechł na wior przez dwa tygodnie ;:145
Pozdrawiam. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Pięknie. U mnie wdzystko z opóźnieniem kwitnie . Powoli się kwiaty rozwijają.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko Anabelkę sama wyprowadzam na pniu, bo mnie denerwują kwiaty leżące na ziemi. ;:222 Już teraz w trzecim roku ma dorodniejsze kwiaty, ale pień cieniutki, cały czas jest przywiązana do bambusoweg kija. Nie wiem, czy kiedykolwiek będzie mogła samodzielnie rosnąć. ;:218 Lawendę mam z siewu i z ukorzenionych gałązek. Z siewu jest szybciej ładna kępa. Twój Chopin na pewno pokaże swoje piękno. ;:108

Aniu miło, że mogłaś wrócić do ciekawych wspomnień. :) Na razie mam osiem białych róż. :D Tylko Chopiny z ubiegłego roku, pozostałe malutkie, ale mam nadzieję, że w przyszłości zapełnią pustawe rabaty. ;:65 Jest tylko jeden problem, wyjątkowo źle się biel fotografuje. Czasem zastanawiam się, czy nie przesadzam z bielą w ogrodzie, ale podoba mi się najbardziej. Inne kolory też są i trochę równoważą zieleń i biel. ;:131

Ewuniu przykro, że iglak padł. ;:168 Ty jednak masz daleko na działkę, wszystkiego nie przewidzisz. Anabelka ma małe kwiaty, a już dobrze ukorzeniona przez trzy lata, pewnie dlatego szybciej zakwitła.

Martuś dzięki. ;:196 U mnie prawie wszystkie rośliny w pełnym słońcu, to wcześniej ruszają.
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Soniu, a mój Chopin zastrajkował , nie chce zakwitnąć, muszę poczekać.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu większość posiadaczek Chopina cieszy się obfitym kwitnieniem. Twój pewnie dłużej się zbiera. ;:168 Byłam dziś u koleżanki, 10 km od mojej wsi. U niej też dopiero ma pąki.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

W moim porannym obchodzie nie mogę nie wstąpić do Ciebie Soniu. Czekasz na deszcz a u mnie w sobotę "szurnęło" dość ładnie na działce a już w mieście ani kropli...Kwiaty białej róży swany,która przepięknie kwitła zrudziały i smętnie zwisają...Wygląd mało pociągający i ogólnie jakoś tak nagle zrobiło się ...byle jak... :? Wczorajszy widok jakoś mnie sfrustrował ;:131
Mam nadzieję ,że dzisiaj mi się odmieni...
Anabelle na nodze b.ładnie się prezentuje ;:63 ale kijka jej nigdy nie zabieraj a z czasem trzeba będzie go wymienić na grubszy palik . ;:108
Miłego dnia Soniu na jutro zapowiadają nam deszczowy dzień! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”