Ogród zielonej cz II
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej cz II
Witaj Soniu,wszystko u Ciebie tak szybko kwitnie ,szałwie już przekwitają ,ja jestem w tyle ,ale róż masz taki ciąg, super on wygląda i ściana klematisów też super wygląda i pachnąca lawenda do kompletu,świetnie czuję się w Twoim ogrodzie,pozdrawiam 
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Spokojnie będziesz miała ciemnoniebiesko już ja się o to postaram
Pięknie jest u ciebie, ja niestety nie widziałam nigdzie białych pelargonii a one takie piękne.
Pięknie jest u ciebie, ja niestety nie widziałam nigdzie białych pelargonii a one takie piękne.
-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj rabata w całości to jest to
nawet pelargonia, której na co dzień nie lubię, dodała uroku temu widokowi 
Trawami jestem zachwycona, pytałam u znajomego ogrodnika, to się uśmiechnął i stwierdził, że kilka tygodni za późno przyszłam, bo trawy rozchodzą się jak świeże bułeczki, wiem już czemu
Trawami jestem zachwycona, pytałam u znajomego ogrodnika, to się uśmiechnął i stwierdził, że kilka tygodni za późno przyszłam, bo trawy rozchodzą się jak świeże bułeczki, wiem już czemu
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne rabaty, podoba mi się zestawienie firletki z białymi i fioletowymi kwiatami
Biała pelargonia wygląda super
Biała pelargonia wygląda super
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wiesiu podziwiam Twoje rozmnażalniki, niesamowite.
Moje zboczenie na biel sprawia, że od czterech lat na wejściu tylko białe pelargonie.
Zuza dzięki,
lubię ten fragment ogrodu, bo jest najstarszy, ale już wymaga poprawek.
Tawuła japońska rośnie szybko i zaczyna dominować, muszę się zastanowić nad zmianą.
Olu niestety słabo dmuchałaś,
ani kropli deszczu, ale cieszę się, że Twoje rabaty mają się dobrze po deszczu.
Małgosiu lubię bezproblemowe rośliny, szałwia do takich należy.
W dodatku jest miododajna, więc podwójna korzyść. Ta która nie mieści się w ogrodzie wędruje za płot.

Martuś wszystko szybciej zakwitło i przekwita. Susza wyjątkowa.
M w sobotę rozkładał linie nawadniające, bo za dużo do ręcznego podlewania. Miło, że różanki Ci się podobają.
Chopiny, Artemisy, Flamingo i jedna różowa marketowa rosną z lewej strony tarasu, a okrywowe z drugiej. Obie rabaty obsadzone lawendą.

Anitko dzięki, że o mnie myślisz.
Nic straconego, we wrześniu jedna sadzonka białej pelargonii z pewnością się znajdzie.
Na razie na pocieszenie biała Anabelle.

Paulinko dzięki,
kiedyś zachwycałam się surfiniami i innymi modnymi kwiatami. Po latach wróciłam do niezawodnych pelargonii, ale tylko białe sadzę. Próbowałam dziś robić trochę zdjęć z perspektywy, ale trawnik bez trawy w każdym kadrze.
Dla Ciebie fragment z wysokimi miskantami i trzema różami, dwie mają przerwę w kwitnieniu, a jedna strajkuje i nie zamierza kwitnąć.

Agnieszko dzięki,
firletka rozweseliła monotonną rabatę szałwiową. Pewnie w przyszłym roku będzie jej trochę więcej.
Pelargonie nareszcie kwitną, bo trochę podmarzły w kwietniu.
Chopin się nie poddaje, nadal kwitnie.

Trawa kanarkowa z różami okrywowymi.

Prince Charles

Złocienie na czerwonej rabacie.

Różowy przetacznik nie obraził się, że go podzieliłam na siedem sadzonek.

Maku nie siałam.

Zuza dzięki,
Olu niestety słabo dmuchałaś,
Małgosiu lubię bezproblemowe rośliny, szałwia do takich należy.

Martuś wszystko szybciej zakwitło i przekwita. Susza wyjątkowa.

Anitko dzięki, że o mnie myślisz.

Paulinko dzięki,

Agnieszko dzięki,
Chopin się nie poddaje, nadal kwitnie.

Trawa kanarkowa z różami okrywowymi.

Prince Charles

Złocienie na czerwonej rabacie.

Różowy przetacznik nie obraził się, że go podzieliłam na siedem sadzonek.

Maku nie siałam.

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Soniu, białe róże i lawenda...piękny duet
U mnie też susza...błagam o deszcz. Grilla zrobiłam, kalorie zostały, a deszczu brak
Mój Chopin jeszcze śpi....o ile jest Chopinem. Po ostatniej wpadce szkółki mam już powodu do braku wiary
U mnie też susza...błagam o deszcz. Grilla zrobiłam, kalorie zostały, a deszczu brak
Mój Chopin jeszcze śpi....o ile jest Chopinem. Po ostatniej wpadce szkółki mam już powodu do braku wiary
- cyma2704

Małgosiu dzięki,
lawenda u mnie wszędzie, nawet w warzywniku ubiegłoroczne siewki.
Niestety susza już wykończyła mi jednego czerwonego berberysa. Nie dostrzegłam w porę i zrzucił liście. Jutro znowu podlewanie.

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Soniu Anabelle na pniu,taką kupiłaś czy sama formowałaś,ślicznie wygląda,
Chopin rozhuśtał się bardzo,ja jeszcze czekam na kwitnienie swojego,
masz dużo lawendy,dodają lekkości w ogrodzie,moje niektóre stare zdrewniałe już są ale jeszcze ładnie kwitną,siejesz je czy rozdzielasz sadzonki
Chopin rozhuśtał się bardzo,ja jeszcze czekam na kwitnienie swojego,
masz dużo lawendy,dodają lekkości w ogrodzie,moje niektóre stare zdrewniałe już są ale jeszcze ładnie kwitną,siejesz je czy rozdzielasz sadzonki
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Soniu, pięknie wyglądają rabaty z białymi różami. Marzy mi się taki kącik do relaksu z przewagą bieli. Przez kilka pięknych, wiosennych miesięcy mieszkałam w pobliżu parku z ogrodem (UK), którego część stanowił biały zakątek. Zapadło mi to miejsce w pamięć, chociaż minęło juz ponad 10 lat od tamtych chwil. Nigdzie nie odpoczywałam tak, jak tam. Przywołałaś miłe wspomnienia
.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Moja Anabelka jeszcze w pączkach a Twoja już w pełni kwitnienia.
Piszesz o suszy-u nas też była ale na szczęście spadło sporo wody co zapewne pomoże w przetrwaniu roślin .
u mnie z powodu suszy tez berberys zrzucił liście ale najbardziej mi zal nowego iglaka którego nie podlałam po posadzeniu i wysechł na wior przez dwa tygodnie
Piszesz o suszy-u nas też była ale na szczęście spadło sporo wody co zapewne pomoże w przetrwaniu roślin .
u mnie z powodu suszy tez berberys zrzucił liście ale najbardziej mi zal nowego iglaka którego nie podlałam po posadzeniu i wysechł na wior przez dwa tygodnie
Pozdrawiam. Ewa
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Pięknie. U mnie wdzystko z opóźnieniem kwitnie . Powoli się kwiaty rozwijają.
- cyma2704

Grażynko Anabelkę sama wyprowadzam na pniu, bo mnie denerwują kwiaty leżące na ziemi.
Już teraz w trzecim roku ma dorodniejsze kwiaty, ale pień cieniutki, cały czas jest przywiązana do bambusoweg kija. Nie wiem, czy kiedykolwiek będzie mogła samodzielnie rosnąć.
Lawendę mam z siewu i z ukorzenionych gałązek. Z siewu jest szybciej ładna kępa. Twój Chopin na pewno pokaże swoje piękno.
Aniu miło, że mogłaś wrócić do ciekawych wspomnień.
Na razie mam osiem białych róż.
Tylko Chopiny z ubiegłego roku, pozostałe malutkie, ale mam nadzieję, że w przyszłości zapełnią pustawe rabaty.
Jest tylko jeden problem, wyjątkowo źle się biel fotografuje. Czasem zastanawiam się, czy nie przesadzam z bielą w ogrodzie, ale podoba mi się najbardziej. Inne kolory też są i trochę równoważą zieleń i biel. 
Ewuniu przykro, że iglak padł.
Ty jednak masz daleko na działkę, wszystkiego nie przewidzisz. Anabelka ma małe kwiaty, a już dobrze ukorzeniona przez trzy lata, pewnie dlatego szybciej zakwitła.
Martuś dzięki.
U mnie prawie wszystkie rośliny w pełnym słońcu, to wcześniej ruszają.
Aniu miło, że mogłaś wrócić do ciekawych wspomnień.
Ewuniu przykro, że iglak padł.
Martuś dzięki.
- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Soniu, a mój Chopin zastrajkował , nie chce zakwitnąć, muszę poczekać.
- cyma2704

Wiesiu większość posiadaczek Chopina cieszy się obfitym kwitnieniem. Twój pewnie dłużej się zbiera.
Byłam dziś u koleżanki, 10 km od mojej wsi. U niej też dopiero ma pąki.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
W moim porannym obchodzie nie mogę nie wstąpić do Ciebie Soniu. Czekasz na deszcz a u mnie w sobotę "szurnęło" dość ładnie na działce a już w mieście ani kropli...Kwiaty białej róży swany,która przepięknie kwitła zrudziały i smętnie zwisają...Wygląd mało pociągający i ogólnie jakoś tak nagle zrobiło się ...byle jak...
Wczorajszy widok jakoś mnie sfrustrował
Mam nadzieję ,że dzisiaj mi się odmieni...
Anabelle na nodze b.ładnie się prezentuje
ale kijka jej nigdy nie zabieraj a z czasem trzeba będzie go wymienić na grubszy palik .
Miłego dnia Soniu na jutro zapowiadają nam deszczowy dzień!

Mam nadzieję ,że dzisiaj mi się odmieni...
Anabelle na nodze b.ładnie się prezentuje
Miłego dnia Soniu na jutro zapowiadają nam deszczowy dzień!