Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Witaj Aniu :wit
Na razie pobieżnie przejrzałam wątek, ale widzę że będzie co oglądać, więc będę miała zajęcie na najbliższe wieczorki ;:108
Wpisuję się, abyś mi nie umknęła i idę odkopywać pierwszy "odcinek" ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu witaj , Kwiaty na działeczce prezentują się ładnie i jak zawsze pięknie ich pokazałaś .
Czytam ,że wielkie zmiany u Ciebie :D . Domek z ogródkiem to marzenie nie jednego człowieka .
Życzę szczęścia i zdrowia w nowym miejscu ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Aniu pomału a się odnajdziecie z czasem. ;:196
Człowiek chce zawsze szybko szybko bo do własnego lokum, jak już usiądziesz po tym wszystkim to od razu lżej. ;:333 u mnie remont kuchni czeka aż nie chce mi się myśleć. ;:222
Widać ze kwiatom dogadzasz i nie brak im wody, cudnie kwitną. :tan
Z roślinami kiedy zaczniesz przeprowadzkę na jesień czy wiosną?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulap-Mateuszu Dzięki,Ze wwszystkim zaczynam się oswajać.I cieszyć z tego co mam :D
any57 pisze:Co ja widzę!
Zmiany i to duże u Ciebie ;:oj
Nowy ogród, od nowa projektować - ależ radość :)
sweety pisze:Oj Aniu, Aniu, cóż to jest 10 km?
Ma rację Ania - cóż to 10 km jeśli ma się pracę - ja dojeżdżałem przez 12 lat 43 km w jedną stronę i ... dałem radę.

Tak, tak any57-Andrzeju ; Filemon24-Anitko ; cyganka77-Asiu ; beacia0088-Beatko; Zmiany i to duże u mnie , i dużo znowu tyrania mnie czeka ;:oj
Obym tylko dała radę.Bo zdrowie już nie to , co zaczynałam działkę 10 lat temu ;:198
Do km do pracy już się przyzwyczajam.Mniej czasu na wszystko coraz bardziej odczuwalne. Cóz takie to życie. :)
Ja też co raz podlewam,Inaczej chyba już nie byłoby na co patrzeć. Zapomniałam jak wygląda, jak to w ogóle jest jak pada deszcz ;:222
Dziękuję wam za wszelkie słowa wsparcia ;:196
sweetdaisy-Zuziu Witam cię :wit
Dziękuję za miłe słowa.Jestem ciekawa twojej opinii o mojej działce - ogrodzie.Hmmm do pierwszego wątku d poszłaś.
Wówczas wydawało mi się,ze już mam urządzony ogród.A pod wpływem Forum dużo chciejstw się jeszcze obudziło. Dużo roślin dokupiłam dożo zmian było ;:173

alicjad31-Alu Dziękuję za każde miłe słowo pod względem mojej działki i roślin. ;:196
No tak, wielkie zmiany u mnie.Znowu ogród zaniedbany, i trzeba tworzyć .Obym tylko dała radę :)

Kasiulko17 Tak to jest.Mam dobrze, chcemy lepiej i znowu bałagan,Niczego nie można znaleźć .życie na walizkach workach.ale pomału się przyzwyczajam , oswajam.
Z roślinkami już coś planuję we czwartek ( mam wolne) ukopać i co raz będąc na działce przywozić i dosadzać w nowym ogrodzie .Inaczej nie wytrzymam ;:306

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, przejrzałam wątki i jestem pod wrażeniem zmian od początku działeczki. Od gołej trawy, iglaków, host i żurawek, przez róże, lilie, jeżówki, hortensje, powojniki i liliowce i wiele wiele innych cudeniek posadzonych do dnia dzisiejszego. Pięknie ogród zbudowałaś i pięknie potrafisz go pokazywać ;:333
A teraz widzę że nowy rozdział ogrodowy (i życiowy) otwierasz. Zazdroszczę Ci i nie zazdroszczę ;:198
Zazdroszczę nowego miejsca, możliwości, nowych pomysłów do stworzenia rabat i nasadzeń, jesteś bogatsza o 10 lat praktyki ogrodowej, więc będzie Ci dużo dużo łatwiej.
Nie zazdroszczę natomiast ogromu pracy, zrywania darni, przesadzania, obolałych pleców i zdrętwiałych mięśni i czekania aż ogród podrośnie i dojrzeje jak ten stary, działkowy.
Ale jak to mówią wszystko ma swoje plusy i minusy ;:108
Nic się nie martw, ja do pracy mam 25km w jedną stronę. Nauczyłam się w aucie relaksować przy dobrej muzyce i spokojnie przemyślam w tym czasie różne rzeczy ;:224
A tak w ogóle, to dobrze że tu trafiłam, będę teraz kibicować na nowym miejscu :tan

P.S.
Aha, a babcina piwonia (bo nie doczytałam w końcu czy znasz jej imię) to Festiva Maxima - też mam taką, bardzo ją lubię ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu pomyśl jak fajnie będzie zakładać nowy ogród, będziesz sadzić rośliny przemyślanie, spokojnie, ach ja tak mówię bo tak myślałam jak się z ogrodem przeprowadzałam, a wyszło jak wyszło i tak ciągle przesadzam, ale teraz mam zastój, na ten sezon tylko odpoczynek, zdrówka i sil Aniu, a pokażesz nam nowy domek i okolice? :wit
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ja cię podziwiam ,nie wiem czy bym dała radę ,ale ty pracowita kobita jesteś i dasz radę .Ogród na pewno bedzie równie cudny i dopracowany jak poprzedni bo kochasz to co robisz a to daje efekty.Ja chetnie będę śledzić twoje prace na nowym bo te poprzednie też warte uwagi ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu coś nam się drogi rozeszły, ale spotkałam Cię u kogoś i postanowiłam wpaść zobaczyć co słychać. I dobrze zrobiłam...takie wspaniałe wieści zmieniłaś miejsce zamieszkania na najlepszą werję i jeszcze w dodatku będziesz tworzyć nowy ogród. Masz zaplecze roślin, sporą wiedzę i białą kartę do zapisania! Nawet Ci trochę zazdroszczę :oops: Czy to budowany dom czy kupiony gotowy? Pytam, bo jak budowany to z reguły teren wokół jest do rekultywowania.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, zrób koneicznie zdjęcie swojemu nowemu ogrodowi
Bardzo chciałabym zobaczyć czym teraz dysponujesz.
Masz już plan?
Ciekawa jestem, czy kiedyś pomyślisz o sprzedaży starej działeczki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani dziękuje za odwiedzinki.Jutro odpowiem, bo dziś już padam ;:19
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja bukietowa LIMELIGHT
Obrazek
Hortensja bukietowa Kyushiu

Obrazek

Vanilka , zniszczona upałami :cry:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

anabuko1 pisze:Z roślinkami już coś planuję we czwartek ( mam wolne) ukopać i co raz będąc na działce przywozić i dosadzać w nowym ogrodzie .Inaczej nie wytrzymam ;:306
I tak trzymaj, wszak "Nie o to chodzi, by złapać króliczka, ale by gonić go". W sumie dobrze, że ogród przy nowym domu do zrobienia. Ile to radości tworzyć nowy ogród. Tylko dawkuj sobie tą radość pomalutku, bez pośpiechu. To ma być przyjemność, a nie harówka. Piękny materiał masz zgromadzony na swojej działeczce. Wiesz które rośliny są sprawdzone, które pokochałaś. Twoje doświadczenie zdobyte na działeczce jest bezcenne. A za kilka lat sama zdecydujesz w którym ogródku lepiej Ci się wypoczywa, może któreś z dzieci weźmie pod swoje skrzydła działkę.
Uwielbiam oglądać Twoje jeżówki i hortensje. Ulubione hortensje wiosną z patyczków rozmnóż to naprawdę jest proste. Jeżówki, liliowce, hosty i żurawki też można dzielić. Będzie pięknie!!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweetdaisy-Zuziu O, przejrzałaś moje wątki.I nawet spodobało ci się.To super.Dziękuje za miłe słowa pod adresem mojej działki i roślin
hosty i żurawki, róże, lilie, jeżówki, hortensje, powojniki i liliowce to grypy roślin, które bardzo lubię i w każdej mam już po trochę odmian.
Tak 10 lat praktyki ogrodowej, może i powinno przydać się w założeniu nowego ogrodu :wink:
:shock: 25km w jedną stronę :roll: To już nieźle!!
To już nic nie mówię.Jest już dobrze :wink:
Och,, bardzo ci dziękuję ;:196 za nazwę mojej babcinej piwonii Festiva Maxima . nawet ądnie.To dla mnie bardzo ważna i sentymentalna piwonijka ;:167

iwona0042-Iwonko;beacia0088 Witajcie !! ;:196
M<am nadzieję,ze dam radę ze wszystkim i z ogrodem nowym też.
Teraz muszę trochę ukopać, podzielić, rożnych roślin do nowego ogrodu.
Nie wszystko mam duże.Raczej większość.mała i średnia .Oprócz host.Ale co da się to podzielę.
Dziś już kupiłam trochę tulipanów, krokusów i narcyzków do nowego ogrodu :heja
Nic Jeszcze nie wymyśliłam, ani rabat. Cos tam jest,To trzeba to przekształcić. co i jak.Wiem,że hosty posadzę i to sporo.I hortensji.

Maska-Marysiu Witam cię serdecznie.Widzisz u mnie i zmiany i czasu bark na wszystko.I jeszcze nowy ogród .Trzeba zrobić. Bo ten co jest to taki nijaki.a ja nie mogę na takie zieleńce patrzeć. Kolorów chce tak jak powietrza i rożnych roślinek,żeby popatrzeć i inaczej dzień rozpoczynać ;:108 ;:108
Marysiu to dom już istniejący, mający kilkanaście dobrych lat.Także i remonty też trochę będą z czasem.Czyli znowu harówka ;:222
zaplecze roślin już trochę mam a i wiedzę ogrodowa jakaś już nabyłam,To jakoś mam nadzieję,że pójdzie dobrze :)

Margo2-Gosiu Zrobię, zrobię .I pokaże , co tam jest . ;:173
Codziennie sie po nim przechadzam i myślę , co tu i jak stworzyć.Co kupić. gdzie dosadzić.Na razie nic konkretnego jeszcze w palach nie mam.ale jakieś myśli już są. :D
Nie wiem, czy pomyślę o sprzedaży starej działeczki,.Chciałabym ja mieć.To idealne miejsce na odpoczynek ( na razie większość na pracę ) .Teraz czasu brak.ale może kiedyś.Z dala od miasta,I nie tak strasznie daleko ( 21 km) I patki słychać i ciszę i żabki kumkające i bocianki mogę obserwować.I różne owady.I niebo jest tam bardziej gwiaździste niż w mieście. ;:167

a_nie-Alu Zaciekawiłaś mnie i to bardzo tymi patyczkami z hortensji..Nigdy tak nie robiłam.Oj teraz to by mi sie przydało ich rozmnożyć, jak się da i to dużo.przydałby mi się ich dużo do nowego ogrodu.A mam ponad chyba 12 odmian.
Ale kiedy te patyczki wkładamy do ziemi.Na wiosnę ?? I od razu do ziemi?? Czymś przykrywam , czy jak ??
Kurcze zielona jestem w tej kwestii. :oops:

Kurcze jesień pomału się chyba zbliża, marcinki zaczynają kwitnienia :roll:
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aniu wszystko u Ciebie przepięknie kwitnie ,tak to prawda jesień zbliża się wielkimi krokami ;:108 Fajnie ,że trochę prac przeprowadzkowych masz za sobą ,ale widzę ,że już planujesz swój nowy ogród ;:173 to dobra oznaka ;:138 powiem Ci ,że o wiele większa przyjemność jak codziennie możesz zerknąć na kolorowy ogród ,a nie tylko wtedy gdy jedziesz nadziałkę,przyniesie Ci on jeszcze więcej radość :D tym bardziej,że masz już praktykę w zakładaniu i prowadzeniu ogrodu :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, ze wszystkim dasz sobie radę. Radość tworzenie od nowa- bezcenna!
Ja tez swoje hortensje próbuje ukorzeniać, akurat wiosną, gdy ścinam stare pędy kwiatowe, wkładam patyczki do ziemi. Miałam ukorzenione 4 patyczki, miały śliczne zielone listki. I lipcowe upały upaliły trzy z nich, a jedne został. Mam nadzieje, że przeżyje!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Aniu nawet nie do pomyślenia by wszystkie rośliny na raz przewieść. ;:185 Tworząc nowe rabaty wpadniesz na działkę i będziesz miała jak w sklepie. ;:306 zabierzesz dane gatunki i na nowy teren. ;:306 Odnajdziesz się szybko, do wspaniałych miejs przyzwyczajamy się dość ekspresowo.
Ogród jak zwykle cudnie i też widzę ;:224 ze marcinki mi zaczynają..
Jesień nadchodzi. ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”