Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Małgosiu :wit Czarnuszka pięknie wygląda taka delikatna i zwiewna :)
Jeżówki odmianowe przepiękne :)
Jednoroczne ostróżeczki piękniutkie
Przepiękny czas floksów nadszedł
Te Twoje zestawienia kolorystyczne, które zawsze szokują przepiękne są :wink:
Lulcia przepięknie zapolowała do zdjęcia
Niestety f-ik nie pozwala mi na dodawanie więcej zdjęć, dlatego skąpię nimi :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Naprawdę zostaniesz Babcią ? ;:oj
Tak, cynie jasne wymieszaj z kolorowymi i będzie super. Moje tak zrobiłam. Dziś już miałam 2x burzę, wody sporo.
Pozdrawiam - Justyna
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Sobota była deszczowa i burzowa. Cały dzień, z małymi przerwami nawiedzał nas deszcz i nieźle grzmiało. Dopiero wieczorem się wypogodziło. Ogród nieźle podlany, roślinki położone na łopatki :evil: , czeka mnie kolejna podróż z taczką i sekatorem wśród rabat.
Ale ogórki będą ;:63

Marysiu - Uwielbiam kolorowe ogrody. I te poukładane również, gdzie każda roślinka pasuje do drugiej, gdzie styl i wdzięk panuje. Ale nie umiałabym takowych rabat stworzyć, więc mam co mam i cieszę się każdego dnia. Prawie wiersz mi wyszedł ;:224

Aniu - Ja czekam na ścisk ;:108 Bo wtedy będzie tak, jak planowałam....chyba że to znów pójdzie własną drogą :;230

Miłeczko - Jeżówki sadź i już. Moje odmianowe okryłam choinką na zimę ( po co nie wiem bo zimy nie było) i zaznaczyłam szpatułką miejsce sadzenia. Ich nie widać i późno wstają....może wydziabałaś? Ukopię i poślę.

Sylwia - Białej jeżówki nie mam żadnej. Muszę to zmienić koniecznie. ;:108

Paulinko - Zmień hosting ;:196

Justynko - Ano zostanę. We wtorek będzie wiadomo czy babcią czy żoną dziadka, bo młodzi jadą na usg 4 D.Będą pierwsze fotki maluszka. Nasiona cynii zbierasz ze swoich, czy kupujesz?

Mój busz cd.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy te kwiatki ściąć teraz ? Mam je pierwszy raz

Obrazek

Dobranoc
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Już się je ścina. U nas na ryneczku już pełno bukietów sprzedają, można suszyć. Miałam je kiedyś.
Cynie zbieram, choć zdarza się , że dokupię inne odmiany cynii. Ale w tym roku wysiane zostały moje nasionka - taki mix.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu ten kwiatek na rowerze do wyściskania a reszta kwiatków do podziwiania na grządkach. Wspaniały zatrwian ;:215 miałam rok temu ale jakiś taki, pewnie nie lubi gliny ;:222
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, a mnie się te "szokujące" połączenia kolorystyczne bardzo podobają ;:108 Też jestem zwolenniczką kolorów w ogrodzie :) . Wiosna i lato to właśnie najlepszy czas na szaleństwa z kolorami, bo potem z każdym dniem jest ich coraz mniej... przychodzi zima. Jest buro, szaro..no czasem na szczęście biało, ale to jedyne barwy, które widzimy w ogrodzie. I pozostaje nam czekanie do kolejnej wiosny...więc dlaczego mamy sobie tych kolorów żałować? Natura nie skąpi ich nam na szczęście, a potrafi być bardzo pomysłowa... ;:224
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Małgosiu, Twoje zestawienia ogrodowe, zarówno te zamierzone, jak i samoistne, oglądam z uśmiechem. Te kolory dają niesamowitą radość. Lubię je oglądać, jednak w innych ogrodach.
Żółty bardzo lubię, dużo go u mnie, ale w formie krzewów i bylin.
Jednoroczne siałam, ale jak pisałam, teraz już zdecydowanie mniej.
Choć jak patrzę na czarnuszkę, to się zastanawiam, czy nie wrócić znowu do jej siania. Potem sieje się sama. No pomyślę. :wink:
Buziaki zostawiam i idę dalej. Jeszcze muszę posiedzieć u Ciebie... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu ogród kolorowy. ;:oj Najpiękniejszy kwiat ;:167 wyrósł przy jukach. Anabelka ma przepiękną biel i ładny pokrój. Masz spory szpaler hortensji bukietowych, będą teraz pokazywać swoje piękno. ;:215 Jeżówki niezależnie od odmiany, zawsze ładnie i długo kwitną. Różowe szczególnie mi się podobają. Gdybyś chciała zwykłą Albę, to mam sporo siewek. W przyszłym roku zakwitną. Zatrwian świetnie wygląda w suchych bukietach, ładnie trzyma kolor. Gratulacje, ;:196 trzeba się przygotowywać do nowej roli. :D
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Nie będę zbyt oryginalna - też mi się podobają Twoje rabaty.

A przetaczniki wyglądają trochę jak tancerki z uniesionymi rękami :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu,
jukki zakwitły u Ciebie wyjątkowo pięknie i obficie.
Podsypujesz węglanem wapnia?
Za to u mnie zakwitły przetaczniki, które dostałam od Ciebie w zeszłym roku.
Sadzonki szkarłatek, które wysiały się w zeszłym roku są coraz większe - już nie mogą doczekać się wycieczki do nowego domu :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Cześć Małgosiu ;:196 Dawno mnie nie było u Ciebie, a bo to foch na ogród i mało czasu na forum.
Duży musisz mieć ogród, skoro dziecię musi przemierzać go rowerem :wink: Ale i przystanków z masą kwiatów dużo. Połączenia kolorystyczne jak najbardziej w moim guście ;:173
Jak w tym roku Anabelka? Jesteś z niej zadowolona? Czy ona rośnie przy świerkach? Bo jeśli tak, to może one hamują jej rozwój, wypijając wodę.
Ile słonecznik ma wysokości? Świetnie komponuje się z ruinką.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ale świetny Twój busz, już niedługo może zobaczę,jak odbierzesz PW. :;230
Połączenia kolorystyczne ;:215 , u mnie też się różnie zdarza. ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Lato wróć ;:174 Pada od kilku dni. Dzisiaj od rana burza na zmianę z deszczem. Snuję się po domu, do ogrodu nie zaglądam. Trawa po pachy, chwasty mnie straszą....Niech mnie ktoś przytuli :(

Justynko - Dziękuję za cenne porady. Jak tylko słoneczko osuszy roślinki, chwytam za sekator i zaczynam żniwa zatrwianowe. Została jeszcze lawenda....zapomniałam o dwóch krzaczkach.
I muszę też koniecznie zebrać nasionka cynii. Będzie mix. :wit

Marysiu - Mój zatrwian rośnie na dobrze odżywionej grządce, bo w pobliżu krzewów różanych a tym nie szczędzę kompostu. Może dlatego tak mu dobrze...mam go pierwszy raz i już wiem, że będzie częstym gościem u mnie. Ładnie wygląda na rabacie. A do tego może zostać modelem całorocznym. Nie przepadam za kurzołapami, czyli suchymi bukietami, ale wykorzystam go do wieńców, wianków i rozdam :D
Posiałam go do kuwetki w kwietniu a w maju posadziłam biedę na rabatę. Fajny kwiatek. ;:333

Dorotko - Ja myślałam, że z biegiem lat będę potrafiła umiejętniej szastać roślinami po ogrodzie, a zwłaszcza podczas komponowania nowych rabat. Wiesz jak to jest, popatrzysz tu, zerkniesz gdzieś...i masz koncepcję. Ale cóż...u mnie zostaje wszystko na etapie koncepcji....reszta jest przypadkiem. Nie mów o zimie....proszę jeszcze nie. Jest tak dobrze ;:196

Izuś - Słoneczniki kojarzą mi się z uśmiechem, takie roześmiane roślinki. Ogród bez nich....nie wyobrażam sobie. One muszą być ;:304

Dorotko Dorkowo - Czarnuszkę w zeszłym roku wydziabałam i miałam zaledwie dwa kwiatki. Tegoroczna została przypilnowana. Zakochałam się w tym niepozornym, a jakże cudnym kwiatku. Już przekwitła i rabatkę zdobią śliczne nadmuchane baloniki. Ucieszyłam się, że zostają w ogrodzie....chociaż ja je na bank dziabnę grabkami. :D

Soniu - Zostałam zaskoczona moją nową rolą, ale już temat opanowany. Nie mogę się doczekać tego małego i pachnącego człowieczka. ;:196
Siewki białej jeżówki chętnie przyjmę pod swój dach. Pogadamy na pw ok? Do tej pory jakoś biała jeżówka nie należała do moich chciejstw. No, ale z czasem człowiek zmienia zdanie. Masz rację, najfajniejsze jeżówki to te stare, fioletowo różowe odmiany. Nie do zdarcia. Bukietówki kocham za bezproblemowość. Są cudne o tej porze roku. ;:215

Sylwia - Dziękuję za miłe słowa. Mi się przetaczniki kojarzyły zawsze z czapkami krasnoludków. Fajna, bezproblemowa roślinka. ;:3

Madzia - Miałam właśnie pisać do Ciebie. W sobotę S biega po Gdańsku, więc jest okazja. Dowiedziałam się wczoraj, bo on sobie też przypomniał nagle. Nie sądził, że czas szybko leci i 1 - szy sierpień tuż tuż. Odezwę się na pw.
Jukki nie podsypywane rosną, ale dostają kompost jak wszystko u mnie.

Edytko - I ja fochem strzelam bo jak nie upały afrykańskie, to pora deszczowa ;:174 . Ale cieszę się, że zaglądasz. Byłam i ja u Ciebie, ale nic sensownego oprócz achów i ochów nie przychodziło mi do głowy, to nie pisałam. Podziwiałam Twoje liliowce, które powoli odkrywam i muszę je jakoś rozsądnie posadzić, bo obecne ich miejscówki nie należą do rozsądnych.
Anabelka w tym roku mnie zachwyciła....może to wina łagodnej zimy, albo cięcia zgodnie z instrukcjami Beatki Czarownicy ;:173 . Muszę Ci powiedzieć, że też myślałam o tym, że źle ją posadziłam. Choinki się rozrosły, będzie problem. Muszę jej znaleźć inne miejsce, bo za chwilę zniknie....albo choinka zostanie obgolona na bonsai ;:136
Słonecznik za murem jest ogromny. Ma chyba ze 3 metry. ;:oj

Dorotko - Fajnie by było jakbyście wracając troszkę z trasy zboczyli i wjechali do mojego buszu. Zuza już się cieszy ;:196

:wit
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Małgosiu :wit Twój busz przepiękny
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu u mnie dzisiaj pogoda była bardzo podobna...Ja Cię przytulę ;:168
Wiem, że do zimy jeszcze daleko, ale ja tylko o tych kolorach...i tak mi się zima skojarzyła :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”