Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
Ja w takie jajkowe doniczki sieję lobelię bo lepiej z nich dzielić siewki ..
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witaj Krysiu. Czy targi w Marszewie odbędą się 3 kwietnia? Dobrze sobie "wyguglałam"? Nigdy tam nie byłam. Może warto jechać. A czy są jakoś inne od tych targów w Opatówku?
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ANIU dobrze guglowałaś
W Opatówku nigdy nie byłam więc porównania żadnego. Wiem, że targi w Opatówku odwiedza ZENIA trzeba by ją zapytać. Ale z tego co wiem to ona z kolei w Marszewie nie była, wniosek z tego jeden ...jedziemy
JULCIA ja też gdzieś dojrzałam i odgapiłam, na razie posiany Heliotrop ale na pewno jeszcze coś wysieję bo kobiałek nazbierałam
W Opatówku nigdy nie byłam więc porównania żadnego. Wiem, że targi w Opatówku odwiedza ZENIA trzeba by ją zapytać. Ale z tego co wiem to ona z kolei w Marszewie nie była, wniosek z tego jeden ...jedziemy
JULCIA ja też gdzieś dojrzałam i odgapiłam, na razie posiany Heliotrop ale na pewno jeszcze coś wysieję bo kobiałek nazbierałam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
leszczyna

I właśnie Zeniu która giełda wieksza i ciekawsza?
Może dojdziemy do wniosku ze trzeba być i tu i tam.

Może dojdziemy do wniosku ze trzeba być i tu i tam.
Krysiu, ale kawał roboty zrobiliście na nowej działce
fiu,fiu
Dalie prześliczne. Moje ukochane kwiatuchy. Ja chce już wiosny!!! 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
leszczyna

Ateno musimy działać co by do końca żywota w remontach nie siedzieć
Ojjjj dalie tez mi się bardzo podobają w tym sezonie będą miały inną miejscówkę i dojdą nowe.
U naszego Grzegorza juz sobie zarezerwowałam kilka jego piękności. Do tej pory miałam przy tarasie bylo mi z nimi dobrze tylko ta jesienno-wiosenna ruina przy tarasie przestała mi się podobać
Przy tarasie posadziłam róże trawy i hortensje co by ich na zimę ni wygrzebywać.
Pozdrawiam
Ojjjj dalie tez mi się bardzo podobają w tym sezonie będą miały inną miejscówkę i dojdą nowe.
U naszego Grzegorza juz sobie zarezerwowałam kilka jego piękności. Do tej pory miałam przy tarasie bylo mi z nimi dobrze tylko ta jesienno-wiosenna ruina przy tarasie przestała mi się podobać
Przy tarasie posadziłam róże trawy i hortensje co by ich na zimę ni wygrzebywać.
Pozdrawiam
Krysiu, przy tarasie też mam róże nostalgia i pnącą lagunę i lawendę. Dalie mają inne miejscówki i co roku przybywają nowe
Zagóerk mi się jakoś zaczął dziwnie kurczyć 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ojej , świetny pomysł z tymi formami od jajek
Muszę spróbować . Ja już trochę posiałam i coś mi tam wyszło--paulownia, katalpa, jakiś powojnik jednoroczny . No i na kolejne czekam jeszcze i chociaż zagladam co godzinę jakoś nie wychodzą
Ja na wiosenny kiermasz jeżdżę do Wrocławia pod Iglice oraz do Wojsławic , no ale ja z wrocławskiego
U mnie dzisiaj biało, zimno , brr. Kiedy to będzie koniec, mój oczar kwitnie i na nim śnieg

Ja na wiosenny kiermasz jeżdżę do Wrocławia pod Iglice oraz do Wojsławic , no ale ja z wrocławskiego
-
leszczyna

ATENA mój ogród też zaczyna być za mały, mam jeszcze w planie wykopać duże hortensje z ROD ale miejscówkę dla nich mam.
Rodzina zaczyna nosem kręcić, uważają że organizuję im robotę na cały sezon
KAROLACHA ale u Ciebie wysiewy to wyszukane, ja to drobnicę i to nie za wiele wysieję. Póżniej te sadzonki się wyciągają, chwieją na tych cieńkich nóżkach i efektów za dużych nie widzę. Sieję bo wszyscy na forum sieją i czym wam się pózniej pochwalę
U mnie dzisiaj też zimno, w nocy mróz teraz pada deszcz ze śniegiem brrrr
Rodzina zaczyna nosem kręcić, uważają że organizuję im robotę na cały sezon
KAROLACHA ale u Ciebie wysiewy to wyszukane, ja to drobnicę i to nie za wiele wysieję. Póżniej te sadzonki się wyciągają, chwieją na tych cieńkich nóżkach i efektów za dużych nie widzę. Sieję bo wszyscy na forum sieją i czym wam się pózniej pochwalę
U mnie dzisiaj też zimno, w nocy mróz teraz pada deszcz ze śniegiem brrrr
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Krysiu przejrzałam szybciutko Twój watek, ale muszę na spokojnie go zwiedzić i poprzedni watek również
Nie mogłam usiedzieć jednak na miejscu, kiedy zobaczyłam, że masz w ogrodzie akant. Kupiłam w zeszłym roku na targu i nie bardzo wiem jak go pielęgnować, bardzo Cię proszę o pomoc, co prawda nie wiem czy przezimował, ale tak na wszelki wypadek nie zaszkodzi wiedzieć jak dbać o niego w przyszłości/może kupię wiosną jeszcze raz, gdyby nie przeżył/.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, udowodniliście,że jak się chce-to się ma.W krótkim czasie tak pięknie urządzić ogród
Eden-Rose - zjawiskowa
Eden-Rose - zjawiskowa
-
leszczyna

LODZIU jeszcze wiele nam brakuje ale koniec bliższy jak dalszy.
Lada chwila znowu rozkopiemy trochę trawnika i ogrodu podłączamy się do gazu, będziemy ogrzewać dom, gotować i wodę pogrzewać.
Prace rozpoczynamy wczesną wiosną a może jeszcze zimą co by jeszcze odbudować trawnik na lato i dokończyć nasadzenia.
Dziasiaj u mnie zimnica, pada deszcz ze śniegiem ale było kilka dni wstecz przyjemnie i pognałam do ogrodu, trawy porządkowała i po przycięciu z przerażeniem odkryłam w gąszczu trawy takie siedlisko

tutaj na zdjęciu ich wiele nie ma zanim zdążyłam przynieś aparat to mi pozwiewały ale było czerowno
DEYSY miło , że zawitałaś do mnie zapraszam na zwiedzanie.
Akant wyhodowany od nasinoka tym bardziej cieszy, warunków szczególnych mu nie zapewniałam więc przeciwnie koleje losu przechodził bo był dwukrotnie przesadzany i zawsze dobrze to znosił.
W niedzielę byliśmy w UNIJOWIE zarzywając kąpieli solankowych pod gołym niebem

Przyjemnie jest ale tłumy są przerażające
Lada chwila znowu rozkopiemy trochę trawnika i ogrodu podłączamy się do gazu, będziemy ogrzewać dom, gotować i wodę pogrzewać.
Prace rozpoczynamy wczesną wiosną a może jeszcze zimą co by jeszcze odbudować trawnik na lato i dokończyć nasadzenia.
Dziasiaj u mnie zimnica, pada deszcz ze śniegiem ale było kilka dni wstecz przyjemnie i pognałam do ogrodu, trawy porządkowała i po przycięciu z przerażeniem odkryłam w gąszczu trawy takie siedlisko

tutaj na zdjęciu ich wiele nie ma zanim zdążyłam przynieś aparat to mi pozwiewały ale było czerowno
DEYSY miło , że zawitałaś do mnie zapraszam na zwiedzanie.
Akant wyhodowany od nasinoka tym bardziej cieszy, warunków szczególnych mu nie zapewniałam więc przeciwnie koleje losu przechodził bo był dwukrotnie przesadzany i zawsze dobrze to znosił.
W niedzielę byliśmy w UNIJOWIE zarzywając kąpieli solankowych pod gołym niebem

Przyjemnie jest ale tłumy są przerażające
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Krysiu solankowe kąpiele
super . Muszę się i ja wybrać, tylko jak tu wygospodarować trochę czasu. Muszę pomyśleć
.Idę zwiedzać dalej
. Dzięki za informacje o akancie. Bardzo jestem ciekawa czy przezimuje.