Moje marzenia -maniusika część IV
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część IV
Ja swoje róże już okopczykowałam, ty Janeczko masz ogródek pod nosem więc możesz to zrobić w każdej chwili.
. U mnie śnieżek rano był i zaraz się zmył.
Pozdrawiam. 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie cały czas jest trochę śniegu i ogród wygląda jaśniej .. Trochę mnie połamało na święta więc nawet mało co córce pomagałam a u ortopedy mam dopiero być po nowym roku .
Jednak córka ma nowego pomocnika nawet fartuszek znalazł w mojej szufladzie po mamie .

Basia z Adasiem składają zabawki od Mikołaja

a najstarsi wnukowie objadają choinkę z pierniczków .

nasza choinka ubiera w tym roku przez Adasia pod okiem Babci ..
Wszystkim ogrodniczkom życzę dużo zdrowia i aby nadchodzący rok był dla nas łaskawszy i przyniósł nam tylko szczęśliwe dni i dużo ,dużo zdrowia ..
Jednak córka ma nowego pomocnika nawet fartuszek znalazł w mojej szufladzie po mamie .

Basia z Adasiem składają zabawki od Mikołaja

a najstarsi wnukowie objadają choinkę z pierniczków .

nasza choinka ubiera w tym roku przez Adasia pod okiem Babci ..
Wszystkim ogrodniczkom życzę dużo zdrowia i aby nadchodzący rok był dla nas łaskawszy i przyniósł nam tylko szczęśliwe dni i dużo ,dużo zdrowia ..
- Zuzia111

Wspaniali wnukowie i pomocnicy.
. Janeczko..tobie także w Nowym Roku dużo zdrowia, obfitości w domu i w ogrodzie. 
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko,witam noworocznie.Po pracach ogrodowych, przygotowania świąteczne - musiałaś sporo pierniczków zrobić dla takiej gromadki wnuków
pozdrawiam.
- maniusika

Chinka stoi już objedzona nawet z cukierków . Trochę leżało luzem w salaterce to ich nie ruszali ,chyba z choinki lepsze .
U mnie trochę popadało śniegu ale wiatr mocno wieje i on może zrobić więcej szkód niż mróz . Oglądam nasionka i planuję nowe zakupy krzewów .. W tym roku mam zamiar kupić prusznika i ołownika. Może mi się uda n forum ..
U mnie trochę popadało śniegu ale wiatr mocno wieje i on może zrobić więcej szkód niż mróz . Oglądam nasionka i planuję nowe zakupy krzewów .. W tym roku mam zamiar kupić prusznika i ołownika. Może mi się uda n forum ..
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko jak tam byłaś u ortopedy , mam nadzieję , że czujesz się lepiej
u ciebie śnieg to dobrze dla roślinek, u nas za to wieje , ale śniegu nie ma .
Widzę, że zakupy już zaplanowane do ogrodu
u ciebie śnieg to dobrze dla roślinek, u nas za to wieje , ale śniegu nie ma .
Widzę, że zakupy już zaplanowane do ogrodu
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Janeczko ale fajna gromadka u Ciebie, no to i choinka musiała zostać objedzona ze słodyczy, pogoda fisiuje, u nas wieje strasznie ale śniegu nie ma, jednak na noce mrozek przychodzi, ja zakupy na razie tylko nasionkowe robię, a potem okaże się co jeszcze, wszystkiego dobrego Janeczko i zdrówka na ten Nowy Rok 
- maniusika

Iwonko dziękuję za życzenia ..
Bożenko od jesieni nawala mi kręgosłup i chodzę po lekarzach aby mnie wykurowali na wiosnę . Miałam już rezonans ale czekam na opis będzie pewnie za dwa tygodnie bo lekarz przyjeżdża co piątek a ten znowu wolny ..
Zawsze pogodę miałam słabą wszędzie padało a u mnie susza a teraz się odmieniło , mocno popadało i nawodniło moje roślinki a teraz pada śniegi okrywa je ładnie .. Tylko ten wiatr mocno daje się we znaki bo córka musi odśnieżać aby zawieść wnuka do szkoły ..
Bożenko od jesieni nawala mi kręgosłup i chodzę po lekarzach aby mnie wykurowali na wiosnę . Miałam już rezonans ale czekam na opis będzie pewnie za dwa tygodnie bo lekarz przyjeżdża co piątek a ten znowu wolny ..
Zawsze pogodę miałam słabą wszędzie padało a u mnie susza a teraz się odmieniło , mocno popadało i nawodniło moje roślinki a teraz pada śniegi okrywa je ładnie .. Tylko ten wiatr mocno daje się we znaki bo córka musi odśnieżać aby zawieść wnuka do szkoły ..
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Janeczko wzajemnie dziękuję za życzenia , dziękuję na wiosnę się przypomnę o truskaweczki tylko kilka jak wtedy 
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika

Zeniu będę truskawki przesadzać na nową rabatę bo na tej już mają za gęsto bo nie wycinałam nowych sadzonek . Miała wziąć je córka ale poszła do pracy i powiedziała że te co ma to jej wystarczą , A jak wnuki chcą podjeść do ich przywiezie do babci aby sobie pojadły i nie tylko truskawek ale i malin, poziomek które owocują do samej zimy .. U mnie nadal biało i słonecznie ..
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Janko, moje roślinki nareszcie przykrył śnieg.Miejmy nadzieję,na przezimowanie naszych roślin w dobrej
kondycji. Do wiosny coraz bliżej.
kondycji. Do wiosny coraz bliżej.
- Zuzia111

U mnie także właśnie zaczął padać śnieżek.
Może do rana utworzy się choć mała pierzynka, do tej pory było bez niej i mroziło. 
- maniusika

U mnie też pada i śnieżek ciągle leży nawet go sporo . Też ładnie przykrył roślinki i ich zabezpiecza przed mroźnym wiatrem ,który zawsze u mnie hula i on najwięcej robi szkód ..
Przyszły mi nasionka , teraz tylko dokupię ziemi specjalnej do siewu i na początku lutego posieję begonię , gazanie i niecierpka .. Te nasionka długo siedzą w ziemi i aby zdążyły ładnie zakwitnąć trzeba ich przynajmniej dwa razy flancować . Flancowanie będzie już w szklarni jak będzie cieplej ..
Przyszły mi nasionka , teraz tylko dokupię ziemi specjalnej do siewu i na początku lutego posieję begonię , gazanie i niecierpka .. Te nasionka długo siedzą w ziemi i aby zdążyły ładnie zakwitnąć trzeba ich przynajmniej dwa razy flancować . Flancowanie będzie już w szklarni jak będzie cieplej ..
- Zuzia111

Janeczko..z chwilą siania poczujesz już wiosnę.
. Ja niestety nic nie sieję z braku miejsca na parapetach a i szklarni nie mam.
. Trudno..na wiosnę poczekam ciut dłużej a w między czasie pocieszę się jakimiś zakupami w sklepach bądż w szkółkach.
. Korcą mnie chryzantemy od Zbi_41 tylko z tego co wiem one póżno kwitną, wtedy kiedy już nie mieszkam na działce. Czy więc warto. 
- maniusika

Zeniu warto bo jak będziesz ostatni raz na działce możesz ich ściąć do wazonu i będziesz widziała jak kwitną . Też mam takie późne i mimo że mam ogród wokół domu one ładniej wyglądają w wazonie ..Na rabatce mało kiedy się rozwijają ,chyba że jesień jest długa jak w tamtym roku .