Kawon ( arbuz ) - część 5
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kawon ( arbuz ) - część 5
To są kubki 0.5l?
-
- 50p
- Od: 16 maja 2012, o 21:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja zawsze sadzę w wielopaletach normalnie w ziemi i bez problemu kiełkują i rosną i wydaje mi się to najwygodniejszy sposób
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Viola K masz ładną rozsadę,moje arbuzy siane do oddzielnych pojemników mają długie łodyżki,stoją na południowym oknie,w ciepłe dni wynoszę je z domu,a mimo to się wyciągnęły,mam wrażenie,że podłoże z Pasłęka jest w tym roku gorszej jakości(strasznie się zasklepia).
Kupiłam mieszankę odmian arbuza. Czy może ktoś już takie uprawiał? Jakie odmiany mogą wchodzić w skład tej mieszanki?

Pozdrawiam Agnieszka
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
Uprawiałem w tamtym roku. W skład tej mieszanki wchodzą: Janosik, Złoto Wolicy, Sugar Baby i (chociaż w to wątpię) Charleston Gray 

Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
axyz1 - Oglądałam w sklepie takie samo opakowanie (chyba) . Wiem,że z boku na opakowaniu dopatrzyłam się składu tej mieszanki .Ale wybrałam rosario .Wczoraj udało mi się kupić jeszcze złoto wolicy .
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Z tej mieszanki urosło mi 2 rodzaje arbuzów: żółty i sugar. Reszty nie dane mi było uraczyć.
Pozdrawiam Jola
-
- 50p
ja też miałem z zeszłym roku tą mieszankę ale bardzo słabe kiełkowanie było wybiło mi tylko kilka nasion
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Tego nie potwierdzę, bo zawsze sadzę po 2-3 nasiona a potem przerywam niepotrzebne z doniczek. Narzekać nie mogę bo z tego opakowania obsadziłam pole 1,5 na 6m. Owoców chwilami mieliśmy dość. Największy miał koło 8. Gdyby nie przygoda z przędziorkami i moją niewiedzą to pewnie byłoby o krzak więcej.
Pozdrawiam Jola
Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Ja wyłożyłam połowę nasion na waciki kilka dni temu. Starałam się wybrać różnorodne nasionka. Jak do tej pory jeden skiełkował i poszedł do ziemi. Reszta mam nadzieję, że pójdzie za jego przykładem. Może to inna odmiana i potrzebuje więcej czasu.
Pozdrawiam Agnieszka
-
- 50p
- Od: 16 kwie 2014, o 22:58
Moje już wystawiają łepki ;))
-
- 50p
a ja nie wiem co robić bo moje arbuzy już kwitną na trzech pojawiły się już owoce i musiałbym je jak najszybciej posadzić niestety te zimne noce mnie przerażają i nie wiem co robić
Jak nie wiesz co robić, to przeczytaj Regulamin forum i zacznij pisać poprawną polszczyzną
Moderator- jokaer.
Jak nie wiesz co robić, to przeczytaj Regulamin forum i zacznij pisać poprawną polszczyzną

Moderator- jokaer.
- Geniodekt
- 500p
- Od: 27 kwie 2014, o 20:45
Póki co pozbywaj się kwiatów i zawiązków.
Kiedy przesadzacie swoje arbuzy do gleby? Po zimnych Zośkach?
Pozdrawiam, Gosia:)