Dzika skarpa i nie tylko 2
Re: Dzika skarpa i nie tylko 2
Misiu, ja też za kulkowałam sobie różę, ale jak ona jest, tego nie wiem
miała długie badyle, to dawaj do dołu z nią
poczekamy, zobaczymy 
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu akurat obejrzałam angielski program o ogrodach GW i tam też róże przyginają tylko nazywają to kołkowaniem róż. Ja jedną pnącą przysypałam i ciekawa jestem czy ten pęd potem się ukorzeni? U mnie jest nadzieja na jedną koronę 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje roślinki na skalniaku też chyba wymarzły bo ich przycięłam ,polałam i nie które już się znowu zielenią . Moje korony nie kwitną ale w tym roku ich wysadzę przesuszę i może na drugi rok zobaczę kwiaty .. U mnie tez wiatr mocno wieje , ale teraz już mniejszy i można popracować w ogrodzie bo się zrobiło trochę cieplej i słonecznie .. Wczoraj nadrobiłam zaległości , w ogrodzie siedziałam całe 10 godzin z przerwą na obiad .. Dzisiaj tez już słoneczko ładnie świeci i jak się trochę ociepli idę siać warzywka..
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Misiu dziękuję za odwiedziny,masz piękny ogród trochę go przeglądałam,nie zawsze zostawiam ślad,ale czytam.Piękne korony, u mnie okazały się znów liliami i nie kwitną,a kupiłam te ostatnie na giełdzie ogrodniczej.Słoneczka dużo życzę 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Moich koron też już nie ma. Nie służy im chyba , a inne lilie wypuszczają, nawet znowu mam pełno cebulek przybyszowych.
Pozdrawiam - Justyna
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Misiu...korony cesarskie piękne,, jednak z nich zrezygnowałam. Podobnie ismeny, na dziesięć zakwitają dwie.
. A może ze mnie taka nie ogrodniczka.
. Oj sucho, wszyscy czekają na deszcz a najbardziej roślinki. Życzę zdrówka i dużo deszczu. 
Misiu korona piękna
czym ich karmisz,bo moje bidule.
Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
A i policzyłam je nawet nie spodziewałam się mam ich 30 dużo czy to mało to rzecz względna.
Zakulkowałam czy jak Maryś piszesz że to kołkowaniem się zwie he, he oby tylko był efekt.
ewka17 koron nie podkarmiam chyba że korzystają jak podlewam róże he, he byłyby sprytne ale i tak są leniwce jak z 15 jakie się pokazały jest kwitnących 2 ot co pisałam już o tym ale co ja poradzę że cieszę się bardzo.
Zeniu sucho jest wszędzie wczoraj podlewałam podobno w nocy kropiło...nic nie widać.
Justynko moje lilie też się pokazały choć w zmniejszonej ilości to już sprawka podgryzaczy chyba
mimo koszyczków.
Krystyno nie rozśmieszaj mnie ja piękny ogród he, he chyba że w marzeniach.
Janinko nic tak nie daje zadowolenia jak praca w ogrodzie ostatnio byłam prawie 5godzin matko mimo zmęczenia fizycznego odpoczęłam bardzo .
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kulkowanie to fajna sprawa. Ostatnie zimy pozwalają nam na to, bo róże strzelają długaśnymi pędami i jest wtedy co mocować do ziemi. Oj ten sezon chyba będzie mocno różany 
- maniusika

Posiałam warzywa i kwiaty na rabatach ,część z nich już ładnie powschodziła w szklarni .. Dzisiaj cały dzień zimny i trochę popadało na mój siew . Przynajmniej jutro odejdzie podlewanie .. Aby znowu wróciła ładna pogoda bo przy takiej jak dzisiaj nawet na tarasie nie dało wysiedzieć .. Moje róże tez ładnie wyglądają ,szkoda że wcześniej przed przycinaniem nie wiedziałam o takim sposobie jak kulkowanie .Jutro sprawdzę czy jakąś nie można jeszcze przygiąć do ziemi ..
- lora

Witam poniedziałkowo !
Jagi miło że wpadłaś i pamiętasz o mnie.
Janinko nie przemęczaj się
Bogusiu wyglądaj Ty wiesz kogo
Wandziu
a teraz czas jest na niezapominajki a mam ich bardzo dużo wysiały się wzdłuż irysów na ścieżce o którą przestałam dbać ale to zmieni się a i chwasty są też cudne he, he

dąbrówki do przesadzenia za płot.

o proszę jaki busz na dużej skarpie he, he a wśród zielska znalazłam świecznicę he, he czym ja się chwalę takimi chwastami no cóż tak w życiu bywa czasami nie można wszystkim od razu zając się.

ale pieguski są śliczne

orliki pokazały się

ziarnopłon wszędzie panoszy się ale pozwalam

a teraz zajmuję się bardziej małą skarpą.

DOBREGO TYGODNIA !
- maniusika

Te chwaty też są ładne bo kwitną , mam takie same .. Najgorzej wyrywać mlecze z kępy kwiatów .. U mnie też pełno niezapominajek ,najładniej się wysiały na ścieżkach i teraz przenoszę je koło niekwitnących bylin ..
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Misiu czytam, że jesteś szczęśliwą posiadaczką deszczu, więc ogród jeszcze bardziej Ci się zakwieci.
U mnie nie spadła ani kropla niestety.
Fajnie Ci się niezapominajki wysiały.
U mnie nie spadła ani kropla niestety.
Fajnie Ci się niezapominajki wysiały.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Misiu.....mała skarpa wypucowana a duża poczeka.
. Im większe chwasty tym łatwiej uchwycić.
. A tak na poważnie, pracujemy na działeczce tyle na ile sił starcza nic ponad to.
. U mnie także spadł deszczyk choć nie za wiele. 
- lora

badyli palić a teraz po takiej wodzie z nieba to będę długo suszyła. Oj człekowi nie dogodzi.
Zeniu masz rację pracujemy ile sił na starczy a że czasami poszalejemy he, he to nic tylko byle nie za często.
Tereniu ale poszło do śmieci pomocna dłoń przyszła i to zrobiła nie wiedząc że przesadzam jak ścieżkę mi pomagała czyścic ją to co było na moje połówce to uratowałam, a ścieżka wygląda teraz tak
było.

a tak jest

a na środku usadowiła się dziewanna nie ruszam jej bo ona nie lubi przesadzania
Janinko o dziś po padaniu to chwasty będą szaleć. Moja duża skarpa jest zapełniona teraz jaskółczym zielem tym od kurzajek i nie tylko. Nawet ładnie to wygląda muszę zrobić zdjęcie jak zakwitną wszystkie zielska. Oby tylko na małej ich nie było a tam niech szaleje
Bergenia nawet zakwitła

troszkę kolorków

uwielbiam tutki host.