kochana uwierz mi, ze jakbys mieszkala gdzies blisko mnie to bym Ci we wrzesniu przywiozla
Moja mała kolekcja
Re: Moja mała kolekcja
- valdessa_kane
- 500p

- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie kolorki i płatki śliczne karbowane! Mężowi pokazałam i też zachwycony 
wow
u nas rzeczywiście, spotkać takiego gdzieś w sklepie jest niemożliwe.
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jadę na giełdę w czwartek, tam są z holandii storczyki to może sobie odkuję
Kochane jutro obiecalam sobie zrobic przeglad storczy. Czyszczenie, przesadzanie, pryskanie na robale tych na poddaszu i zreszta calej reszty chyba tez bo albo juz mam zwidy albo znalazlam robaki na kaktusach w zupelnie innym pokoju... i jak znajde na storczach na dole to wszystko idzei do pryskania....
Mam wiec pytania:
1. Botaniki powinnam wsadzic do szklarenki? Spagnum do nich czy lepiej kora? Bo jednego będę przesadzac.
2. Czym czyscicie liscie? Zwykla odstana woda? I wacikiem?
3. Mam mozliwosc "lapania" deszczowki i czytalam gdzies, ze jest dobra do podlewania. Prawda to czy nie?
Chyba tyle na razie
Za pomoc obiecuje obfotografowac to co mamna gorze i powklejac jutro wieczorkiem :P
-- 20 sie 2013, o 20:38 --

-- 20 sie 2013, o 20:39 --
Piekne storcze tam byly, ale nie będę z Polski do Holandii wiozla 
-- 20 sie 2013, o 20:40 --
To jutro bedziemy ogladac nowosci 
Mam wiec pytania:
1. Botaniki powinnam wsadzic do szklarenki? Spagnum do nich czy lepiej kora? Bo jednego będę przesadzac.
2. Czym czyscicie liscie? Zwykla odstana woda? I wacikiem?
3. Mam mozliwosc "lapania" deszczowki i czytalam gdzies, ze jest dobra do podlewania. Prawda to czy nie?
Chyba tyle na razie
Za pomoc obiecuje obfotografowac to co mamna gorze i powklejac jutro wieczorkiem :P
-- 20 sie 2013, o 20:38 --
Moj TZ tez bylvaldessa_kane pisze:Jakie kolorki i płatki śliczne karbowane! Mężowi pokazałam i też zachwycony
-- 20 sie 2013, o 20:39 --
Ja bedac w Polsce kupilam identycznego tylko z 3 pedami ( moj ma tylko 2) w LMCiku pisze:wowu nas rzeczywiście, spotkać takiego gdzieś w sklepie jest niemożliwe.
-- 20 sie 2013, o 20:40 --
UuuuCallanthe pisze:jadę na giełdę w czwartek, tam są z holandii storczyki to może sobie odkuję
Loli co do botanikow to ciezko powiedziec ,ladnie rosna i w drobniejszej korze z dodatkiem seramisu i w spagnum tez.Ja mam ostatnio moja magiczna mieszanke botanikowa ,drobniutka kora ,seramis ,perlit i odrobina spagnum.Rosna rewelacyjnie!!!Wiec polecam.Liscie czyszcze sokiem z cytryny z woda.Wacikiem .Lub odstanym piwem 
To ja mam jakiegoś pecha. Zawsze jak jestem w LM to nic ciekawego nie ma.
Piwa mi szkodaactus pisze:Loli co do botanikow to ciezko powiedziec ,ladnie rosna i w drobniejszej korze z dodatkiem seramisu i w spagnum tez.Ja mam ostatnio moja magiczna mieszanke botanikowa ,drobniutka kora ,seramis ,perlit i odrobina spagnum.Rosna rewelacyjnie!!!Wiec polecam.Liscie czyszcze sokiem z cytryny z woda.Wacikiem .Lub odstanym piwem
-- 20 sie 2013, o 20:54 --
Ja czasem bedac w Polsce cos spotykamCiku pisze:To ja mam jakiegoś pecha. Zawsze jak jestem w LM to nic ciekawego nie ma.
wsadz do mieszanki jak masz mozliwosc.Naprawde polecam,przynajmniej u mnie sie to sprawdza.Ja leje pol na pol.Lyczka piwka zalujesz? 
No jak maly lyczek to moge poswiecicactus pisze:wsadz do mieszanki jak masz mozliwosc.Naprawde polecam,przynajmniej u mnie sie to sprawdza.Ja leje pol na pol.Lyczka piwka zalujesz?
- valdessa_kane
- 500p

Ta proporcja to na piwo czy na cytrynęactus pisze:wsadz do mieszanki jak masz mozliwosc.Naprawde polecam,przynajmniej u mnie sie to sprawdza.Ja leje pol na pol.Lyczka piwka zalujesz?
Cytryne 
- valdessa_kane
- 500p

Jak masz zakurzone liscie np