Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Post »

Przyjmie się przyjmie to terminatorki. Dzwonki od chodzą mi po głowie i jak tylko widzę jakąś odmianę której nie mam kupuję ;:oj
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Milenko w chłodnym pomieszczeniu fuksja na pewno da radę ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O masz ci los, a ja wczoraj kupiłam 4 małe jałowce Blue Arrow. Mam nadzieję, że raczej nie są chorowite ;:202 ?
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Milenko, sporo wcześniejszych zdjęć już nie udało mi się obejrzeć. Pisze " Obrazek" i tyle. Jak na razie korzystam z fotosika.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

I pewnie się pospieszyłam. Ponieważ w tej chwili już wszystkie zdj. wchodzą i je widzę. I oczywiście pochwale jakość zdjęć i wszystko co na nich uchwyciłaś. Piękne kwiaty( mam na myśli róże). A psina zniewalająca. Mój taki sam był - rozbrajający! :D Uśmiałam się do łez przy zdjęciu pt. słodki sen Licziego". Miło popatrzeć na Wasz ogród.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga - oby, bo na leśnej polanie wyglądały zniewalająco :D
Monia - będę zimować, oby tylko nie rozczarowały mnie jak sundavilla, która dopiero zaczyna kwitnąć.. ;:224
Madziu - ja robię często wszystko na odwrót, więc wycięliśmy wiosną zdrowego jałowca (nie lubię strzelistych), a drugiego takiego samego (chyba przemarznięty) zostawiliśmy ;:306 Pewnie dlatego, że dostęp do tego zdrowego był łatwiejszy :wink: Ten przemarznięty wygląda w tej chwili tak - też pójdzie do kasacji, malina za nim będzie przesadzona i w ogóle w przyszłości cała rabata będzie przemeblowana, bo panuje tam straszny (nawet jak na mnie..) misz-masz:

Obrazek

Mireczko - uff, bo już się wystraszyłam, że nawet zdjęcia z prywatnego serwera się nie wyświetlają ;:oj Teraz pewnie imprezujesz, ja imieniny miałam kilka dni temu, a jutro wybieramy się na wielkiego, rodzinnego grilla na "Anny" :D Dziękuję za miłe słowa ;:196

I dzisiejsze foty :)
Na początek pies, który obszczekuje latające wysoko ważki i samoloty (mieszkamy kilka kilometrów od miejskiego lotniska) ;:185

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwiat Annabelle, który zszokował mnie swoim rozmiarem (a dłoni nie mam najdrobniejszej):

Obrazek

Zwykły berberys ze zwykłą maliną na tle niezwykłego błękitu nieba :)

Obrazek

W tym miejscu 3 miesiące temu rosła trawka :heja

Obrazek

Obrazek

Fuksja stanęła przed drzwiami wejściowymi:

Obrazek

Hortensja Magical Candle trafiła w dołek po jałowcu:

Obrazek

Laguna przy furtce wypuściła długi pęd:

Obrazek

Ogrodówka, kwitnie najbardziej od strony tuj ;:224

Obrazek

Kwitnie moja ulubiona (a mam aż dwie odmiany :D ) hosta:

Obrazek

Na drugą Perovskię nie bardzo miałam koncepcję, zainstalowałam ją między trawami:

Obrazek

Skalniaczek pod sosną wzbogacił się o przypołudnik (sadzony wiosną jasnozielony karmnik ościsty po prawej stronie prawie już zagłuszył swojego ciemnozielonego kolegę):

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Milenko spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia oby marzenia spełniały się... ;:196
..fuksja piękna, miałam zimującą w gruncie dwa lata a potem przepadła...a piesio lubi pozować mój ucieka... :)
wspaniałe kamienie na skalniaku...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Zdjęcia pieska są urocze. Wychodzi na nich jak profesjonalny model. Zaskakuje mnie jego lekkość. Annabell faktycznie szokuje rozmiarem kwiatów. Laguna pięknie pnie się ku górze. Widać że dbasz o rośliny z ogromnym sercem :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Psiak uroczy i z gracją pozuje do zdjęcia.Rabatka gdzie rosła trawa bardzo urokliwa a ogród zyskał jeszcze jedno fajne miejsce.bardzo ładnie ;:63
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Naprawde Milenko zachwycają mnie Twoje kwiatki ;:180 ;:180 :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Misiu Kochana, bardzo dziękuję ;:196 Fuksja chyba jest posadzona do bardzo kiepskiej ziemi, bo wczoraj podlana dwa razy, a dziś rano zwieszała się bidula strasznie wysuszona. Słońce ma tylko całe szczęście do ok. 11.
Madziu - mam na niego prosty sposób - jak leży, wołam go po imieniu i natychmiast odwraca głowę, dlatego na zdjęciach jego uszy tak wychodzą :D Dziękuję za miłe słowa ;:196 Wczoraj wróciłam późno do domu, po południu u mnie krótko i podobno intensywnie padał deszcz, więc wieczorem podarowałam sobie podlewanie (poza doniczkowymi i niedawno posadzonymi hortensjami). Niestety rano dalie rozłożyły się na boki :( Czekam teraz, aż schowają się w cieniu i muszę intensywnie je podlać. Mam nadzieję, że powstaną, bo chyba bym się zapłakała ;:201
Joasiu ;:168 właśnie wyżej pisałam do Madzi na temat dalii, oby zregenerowały się po solidnym podlaniu...
Jadzieńko ;:167 dziękuję :wit Ja natomiast zachwycam się Twoimi - ostatnio bardzo przypadł mi do gustu Twój niski, ozdobny słonecznik ;:138

Upały - do tej pory niekłopotliwe i wręcz przyjemne, niestety susza zaczyna być dokuczliwa również i u mnie. Po wczorajszym deszczu zostało tylko marne wspomnienie - ale dobrze, że w ogóle był. W nocy wiał halny; teraz też wieje, choć już zdecydowanie słabiej. Miałam pierwszą od niepamiętnych czasów ciepłą noc (23 stopnie o 2 w nocy). W tej chwili 34 stopnie na termometrze, który parę minut temu schował się w cieniu, ale myślę, że nie ma co narzekać - czytam, że w większości miast w kraju w słońcu ponad 40 ;:oj Dzięki chłodnym nocom w domu jest przyjemnie, zwłaszcza na dole, ale i w górnej części można spokojnie przespać noc ;:108
Na dobre niedzielne popołudnie zostawiam Wam zdjęcie kawałka starego, wiejskiego ogrodu, w otoczeniu którego spędziłam wczorajsze popołudnie ;:7

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Miałaś wczoraj deszcz :roll: to Ci go zazdroszczę bardzo, upalnie i sucho niemiłosiernie, lanie niewiele daje, kwiaty ledwie się otworzą a już opadają. Nastał czas próby naszych ogrodów bo w takie upały łatwo wypadają słabsze rośliny. ;:173
Fajny ten wiejski domek z swojskimi kwiatkami ;:333
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Milenko!
Podepnę się pod przedmówczynie i powiem Ci, ze fuksja jest piękna ;:167 w tym koszyku...
Ogólnie sesja rewelacja...
Ja wczoraj również spędziłam dzień w takich sielskich klimatach u cioci w górach... na chwilę odjechałam od biegnącej rzeczywistości.... Cieszę się, że Ty również miałaś tę możliwość ;:196
Miłej niedzieli Milenko!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Deszcz ;:oj u mnie ziemia zaczyna pękać a podlewam codziennie.Dziś temperatura w cieniu 36 stopni. Drewniany domek może w otoczeniu lasów ,musi być fajny klimat.Pozdrawiam i miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Milenko, Anabel faktycznie zaskakuje rozmiarem kwiatu. Ja mam tegoroczną sadzonkę i na razie póki co tfutfu ładnie się przyjęła. Twoje ogrodówki godne pozazdroszczenia ;:333
Psinę oglądam zawsze z ogromną przyjemnością..niesamowity z niego książę ;:112
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”