Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

A tu, jako ciekawostka, finezja haseł wyborczych, chyba wybory parlamentarne wkrótce. Język co prawda obcy ale wszyscy zrozumieją
Znaczy ...."bordello bum,bum " ;:306 :?:
Bardzo fajna wycieczka....i Praga też ładna....nie byłam,a chciałabym ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu wczoraj ze zmartwieniem stwierdziłam, że większość moich asterków usycha :? a róże coraz to nowe pąki pokazują. jednak w przyszłym tygodniu ma być dużo chłodniej i chyba przyroda przystopuje :(
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Grażynko pojedź! We mnie ta wycieczka wzbudziła refleksję, jak mogłaby wyglądać Warszawa, gdyby nie było tego co było...
Marysiu u mnie ta ostatnia róża, Stephanie Baronin zu Guttenberg, jeszcze kombinuje z pąkami. A reszta już powolutku zasypia...

A tu storczyk na oknie w biurze takie coś wypuszcza... znaczy się, kwitnienie będzie? ;:oj

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Sesja grudnikowa :) Ten ma nietypowy kolor, lekko brzoskwiniowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biały już jest w pełnym rozkwicie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Różowe :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I czerwone:

Obrazek

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też jeden storczyk wypuścił sporo pąków.. ciesze się bardzo. :) .ale drugi coś marniutko ale moze się jeszcze poprawi :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

D-M pisze:U mnie też jeden storczyk wypuścił sporo pąków.. ciesze się bardzo. :) .ale drugi coś marniutko ale moze się jeszcze poprawi :wink:
Mój storczyk to prezent od kolegów z pracy i ze strachem otoczyłam go niefachowa opieką, gdyż był pierwszym w moim życiu :) A mimo to rośnie i wygląda na zadowolonego :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu chłopcy Cię lubią (dali ze szczerego serca) to i storczyki Cię lubią :wink:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu chłopcy mnie zawsze lubili, bo ja taką trochę męską płeć mózgu mam :D W domu wychowywał mnie tata i starszy brat i lepiej mi wychodziło kumplowanie się z chłopakami a potem praca z facetami.Co nie znaczy, że uważam, że "baby są jakieś dziwne" :D

W ogrodzie w ogóle nawet nie wiem, co się dzieje: dwa kolejne weekendy na wsi, w dni powszednie po przyjściu do domu po południu już kompletne ciemności, ograniczam się do zmiatania liści z chodnika. W przyszłym tygodniu wydmuchniemy wodę z systemu nawadniającego i zakręcimy kurek do wiosny. Wczoraj W. pojechał do zaprzyjaźnionego sklepu z cebulami, jak zwykle o tej porze roku, licząc na znaczne przeceny a tu-chała! Jesień długa i ciepła, ludzie wciąż kupują wiosenne cebulowe i ceny spadły niewiele a i wybór znacznie mniejszy niż w ubiegłym roku. Jeszcze zamówiłam 20 krzaków pięciorników różnych: Pink Queen, Red Ace, Day Dawn i Orangeade. Pojadą na wieś i wzbogacą kompozycję szpalerową wzdłuż płotu frontowego. Nie powstrzymałam się i dokupiłam jeszcze dwa zawilce: Rosenschale i Bowles Pink. Eksperymentalnie zamówiłam też coś, co sprzedawca oferuje jako tawułę norweską. Na obrazku wygląda ładnie, zobaczymy, co to za stwór.
A to fragment skalniaka nocą :) czyli gdzieś około 19.00.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu ja z kolei prędzej byłam kumpelą i powierniczką niż ..... mężczyźni na randkach wolą słodziutkie bezradne, a ja taką nigdy nie byłam.
Nawet mój M musiał się przyzwyczaić, że koło mnie zawsze jakiś kolega się kręci :heja
Mam dwa pięciorniki i muszę poczytać jak się je rozmnaża bo wiem że trzeba je ciąć. Tawułę mam podobną i patyki jej dostaniesz jak i pozostałych krzewów do rozmnażania ale na wsi wszystko się zmieści!
A ja też mam zamiar do marketów na przeceny zimowe jechać, bo chciałam jakieś drzewa młodym kupić. Rok temu w Casto były fajne rzeczy m.in duże doniczki skalniakowych po 1,50 i orzechy włoskie po 10 zł!
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Wpadłam napaść oczy grudnikami..i nie zawiodłam się.....!
zuzanna2418 pisze:po przyjściu do domu po południu już kompletne ciemności,
kurcze już nie można było bardziej skomplikować szyfru cyfrowego przy nicku :evil: ;:223

a u mnie leje od samego rana i cały czas jest ciemno :? ..i nawet grabienie odwołane :cry:
Storczunio niewątpliwie zakwitnie!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Czy ja dobrze widzę, na skalniaku ciemiernik, chyba cuchnący. ;:7 . Jeśli się mylę to przez te ciemności. :oops: :;230 . Pytam dlatego że także go mam i nigdy nie wiem czy po kwitnieniu tą kolbę kwiatową ucinać. ;:oj Ładne grudniki, ja mam tylko jednego który póki co nie ma zamiaru kwitnąć. ;:224
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu jeszcze się będę kręcić w poszukiwaniu okazji, dopóki ziemia niezmarznięta- dopóty sadzenia :) A z pięciornikami to pojęcia nie mam: wiele lat ich jakoś nie lubiłam, może dlatego, że rosły w pobliżu budynku mojej pierwszej pracy :D A teraz odkrycie!
Judytko napasaj się, a jak Ci mało, zaraz dołożę :) Na storczunia liczę! U Ciebie to jakiś doniczkowcowy zawrót głowy ;:oj
Zeniu oczy sokole, dobrze widzisz :) Ja go nie obcinam. Miodunki dla Ciebie już przygotowane, dla pewności podoniczkowane są.

Grudników ciąg dalszy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Zuzka hej :wit
Nadrabiam zaległości, przesyłam buziaka ;:79 i lecę czytać i oglądać. Grudniki już luknęłam- boskie!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Faktycznie szleją te Twoje grudniki :heja Mnie szczególnie do gustu przypadł ten różowiutki. Jest ekstra ;:215
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aniu anym fajnie, że wpadłaś :) Gdyby nie grudniki, to już wiele do pokazania bym nie miała.
Aniu sweety różowiutki jest spory, po przekwitnięciu chętnie puszczę Ci kawałek do ukorzenienia.

A tu zimno, mokro i listopadowo...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I rodzinka grudników:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”