Kochani ...nareszcie moje roślinki doczekały się deszczu......a raczej mżawki...ale mam cichą nadzieję,że trochę więcej go spadnie...
...przydałoby się...
Kasieńko! 
...no i Twoje życzenia spełniły się...deszczyk pada.../ choć niewielki/
Roślinki podlane ....i ja szczęśliwa...
Pozdrawiam serdecznie!
Krystianie ...miło,ze jesteś...
...ale tawuły moją chęć wzrastania w Twoim ogrodzie...wyciąłeś w pień...a one ze zdwojoną siłą zaszczyciły Ciebie
Pozdrawiam
Mariolu!...ja dla każdego kwiatka mam

...i każdy cieszy mnie.
Przy moim areale, te wielkie kwitnące połacie, nie są tragedią... tragedia jest wtedy , gdy przekwitną....i co z nimi wtedy począć...?
...ale radzimy sobie...
Łoboda u mnie rośnie ....bo prawdopodobnie odstrasza nornice...nie wiem czy na pewno tak jest , ale wiem ,że mam ich mniej ...i nie mogę powiedzieć ,że"zżerają" mi cebulki...
Łoboda + łowna kotka ...i nornice nie mają szans...
Miłego popołudnia!
Tereniu / tajka/:...miło,ze jesteś
moja turzyca przetrwała zimę/...ale solidnie ją zabezpieczyłam kopczykiem z liści...
Jednorocznych nasiałam w tym roku ogrom....nie wszystkie mi przetrwały...np. niecierpki tylko dwa ...ale są...
Dzisiaj pojawił się pierwszy kwiat hibiskusa jednorocznego/ po raz pierwszy go wysiewałam/...jest uroczy...i len...o kwiatkach czerwonych, różowych i białych...ewenement...
Miały być czerwone...
Miłego dnia...
Beatko!/ becia/
...większość kwiatków mamy chyba takich samych.
Moje nie są jakieś wyszukane ....rarytaski...są to znane , typowe roślinki.
Pozdrawiam cieplutko i posyłam trochę spokojnego deszczyku
Eluniu/ElleBelle/ dziękuję

za odwiedzinki.
Cieszę się bardzo ,że szałwia nie zawstydziła mnie ...

Teraz będzie sama wysiewała się....zupełnie bezobsługowa...
Posyłam całuski
Ewuniu/ Rewi/
...zwyczajne , najzwyczajniejsze ...ale urodziwe moje kwiatki...bo one wszystkie cieszą oczy...i radują duszę...
Pozdrawiam!