Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Już kwitną irysy, Aguś? Ty,i w kolorze ciemnej fuksji jestem wręcz oszołomiona - przepiękne!
Fiołeczki i u mnie się panoszą wszędzie ;-) niedługo zacznę je pielić ;-)
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Agnieszko pięknie prezentują się Twoje irysy, widzę że zgromadziłaś ich sporo /kolorystycznie/, nasze dopiero nieśmiało pokazują pąki.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Powoli ogrody zaczynają się przygotowywać do irysowych i liliowcowych pokazów .U Ciebie przysłowiowy
iryskowy zawrót głowy ;:138 . U mnie też powoli się pokazują pączki choć takich pokazów nie będzie bo wielu odmian nie mam coś tam coś tam dla urozmaicenia ale zauważyłam ,że te żółte najpopularniejsze, które miałam od zawsze - zginęły. Zakwitł dosłownie jeden pąk na pojedynczym kłączu
może nornice się nim zainteresowały , muszę sprawdzić... :evil:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu jeszcze wczoraj było upalnie i słonecznie. Dziś już jest zimno...... te skoki temperatur z dnia na dzień są aż nieprawdopodobne :roll:

Eluniu bardzo lubię iryski, faktycznie bywają w przeróżnych pięknych kolorkach :D Chętnie dosadziłabym jeszcze kilka odmian, bo bardzo je lubię nawet jak nie kwitną. Te szablaste listeczki są atrakcyjne przez cały sezon :D

Januszu u mnie odwrotnie, do tej pory upały, a dziś bardzo się ochłodziło.... oby popadało, bo sucho jest niesamowicie....
Mam nadzieję, że Twój liliowiec pięknie zakwitnie :D

Aniu faktycznie już większość tulipanów przekwitło, pozostały teraz tylko te najpóźniejsze...... przez upały poszło to bardzo szybko.... ale na szczęście ciągle zakwitają inne rośliny, więc wciąż jest bardzo kolorowo :D
Mam dwie odmiany liliowców bardzo wczesnych, kwitnących w maju, pozostałe są zdecydowanie późniejsze...letnie :D

Dorotko ja również najbardziej lubię te niskie odmiany irysków, wysokie też są piękne i mam ich sporo, ale jednak zdecydowanie serce oddałam niskim :lol:

cd za chwilę :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iryski masz super. ;:215
No i chyba jako pierwsza na forum rozpoczęłaś gruntowy sezon liliowcowy. ;:138
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko a u nas sobota i niedziela było zimno a dziś zrobiło się troszkę cieplej , niby padało 2 dni ale ziemia wcale nie jest mocno podlana.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku widać że kilka host będzie ciekawych, mają listeczki z jasnymi obwódkami, a pozostałe mają okrągłe liście i są takie w niebieskim odcieniu.... na razie jeszcze to maluszki, dopiero wyszły z ziemi , ale mam nadzieję, że już w tym sezonie będzie coś widać...
Jak irysek, zakwitł???

Jadziu dziękuję ;:196
U mnie też na razie kwitną te niskie iryski, ale już dziś widziałam pąki na jednej kępie wyższych :D

Kasiu sporo mam drzewek owocowych, są rozrzucone po całym ogródku i wkomponowane w rabaty :D Już większość przekwitła, jeszcze tylko jabłonie i grusza mają kwiatuszki :D A dziś doszłam do wniosku, że wykopię swój wielki krzak migdałka...... w tym roku niewiele ponad tydzień cieszyłam się jego kwiatami, a tak to cały sezon stoi wielki zielony krzaczor.... szkoda mi na niego miejsca.....
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam ;:196

Jolu zgadzam się całkowicie co do irysków :D ..... ich listeczki też są śliczne i są pięknym tłem dla innych roślinek. Ja też chcę jeszcze dosadzić kilka innych odmian :D Najbardziej lubię te niskie odmiany....chociaż i wysokie są piękne :D

Wandziu ja dla odmiany uwielbiam zółte kwiaty i mam ich bardzo dużo w ogródku , dalekie są mi znowu wszelakie różowości .... ale i takie u mnie się znajdą :wink: :lol:
U mnie niektóre też jeszcze w pąkach, a kilka odmian w ogóle nie będzie kwitło, sadzone w zeszłym roku maluszki .... mam nadzieję, że ładnie nabiorą masy przez sezon i w przyszłym roku pokażą kwiatuszki :D

Aguś i ja jestem zachwycona tym iryskiem. Mam go pierwszy sezon i jestem oczarowana kolorkiem :D
Ja dziś też już troszkę fiołeczków musiałam usunąć, czyściłam skalniak, bo w błyskawicznym, tempie zarósł..... a przecież niedawno był robiony :roll:

Zenku faktycznie troszkę odmian irysków się nazbierało...... jeszcze nie wszystkie kwitną, a część w ogóle nie zakwitnie, są zbyt małe.... a bardzo jestem ich ciekawa.....

Maryniu faktycznie z różnych zakątków ogrodu wyglądają iryski :D Bardzo je lubię , nawet jak nie kwitną :D
Mam nadzieję, ze Twój przetrzebiony przez nornice irysek przez sezon wzmocni się i pięknie zakwitnie za rok....

Grażynko bardzo mnie cieszą te pierwsze kwiatuszki na liliowcu.... już niedługo pokaże się mój ulubiony zestaw..... żółte liliowce i niebieskie chabry.... lada chwila :D

Geniu u mnie odwrotnie, po upałach dziś wielkie ochłodzenie.... a deszczu nadal ani kropli :roll: Sucho jest potwornie....
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agness przepiękne masz odmiany irysków. I pięknie je ujęłaś na zdjęciach ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Teraz jak pokaże sie słonko to i moje wyższe irysy też już zakwitną także i liliowce bo juz w blokach startowych stoją gotowe do pokazu swych pięknych kwiatów .Masz mnóstwo tych niziutkich irysków
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

Aga,

niskie iryski piękne, zwłaszcza te żółte i ciemno fioletowe boskie, muszę takie zdobyć ;:65 :heja :wit.
Joasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ale masz piękny zbiór Irysów ja mam te wysokie i one później kwitną ,razem z piwoniami kolory masz obłędne
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga u Ciebie jest zdecydowanie cieplej bo już zakwitł Ci pierwszy liliowiec moje tej odmiany jeszcze w pąkach i będzie gorsze kwitnienie niż w ubiegłym roku.
Iryski niskie królują teraz w ogrodach, mam u siebie dwa odcienie niebieskiego, bardzo ładnie wyglądają na tle trawnika.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko bardzo lubię te małe iryski, żałuję tylko, że tak szybko przekwitają..... ale im większa kępa tym dłużej nas cieszy kwiatuszkami :D

Jadziu mam kilkanaście odmian niskich irysków, ale bardzo chętnie posadziłabym więcej, bo naprawdę są urocze i pięknie zdobią ogród, a jednocześnie fajnie wyglądają w nogach wyższych bylin.... nawet jak nie kwitną....

cdn :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś cudne iryski ...moje duże to jeszcze paków nie mają... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu żółtych odmian irysków mam najwięcej, już dziś zakwitły 2 kolejne :D A te ciemne to i mnie oczarowały, mam je pierwszy rok :D

Martusiu moje wysokie jeszcze nie mają pąków.... dziś widziałam u takich średnich, że już coś się kluje :D

Jolu u mnie cały czas niesamowite upały i susza :roll: Jedynie wczoraj był zimny dzień, a dziś znów gorąco..... rośliny rosną i kwitną na wyścigi, błyskawicznie wszystko nadrobiło wiosenne spóźnienie....
Wczesnych liliowców mam 2 odmiany, jeden jeszcze czeka z kwitnieniem, ale na szczęście oba mają mnóstwo pąków :D Ciekawe jak będzie z tymi późniejszymi...

Misiu moje wysokie też nie mają pąków, jeszcze troszkę czasu przed nimi :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”