Potem mnie wszystko urzekło , masz przepiękny ogród - a te stokrotki, .....soczyście i pięknie powtórze się wiem , ale jestem pod wielkim wrażeniem
Mój ogród na fotografii cz. II
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród na fotografii cz. II
Urzekły mnie te maki jak z jakiejś baśni musiałam kilka razy przetrzeć oczy 
Potem mnie wszystko urzekło , masz przepiękny ogród - a te stokrotki, .....soczyście i pięknie powtórze się wiem , ale jestem pod wielkim wrażeniem
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Bogusiu
Przejrzałam zaległości,pokazałaś śliczne ujęcia ogrodu, a najbardziej urzekły mnie stokrotki,
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie wszystkich moich wspaniałych gości.!
Zapraszam w kazdej wolnej chwili...tych,którzy są ze mną od dawna...i tych, którzy zamierzają do mnie zaglądnąć...
Kazda Wasza Kochani wizyta ...uskrzydla mnie ....i daje wiele radości....
Marysiu.k.55
...przestrzeń duża, możliwości realizacji zamysłów i planów ogrodowych wiele...ale tez dużo pracy i czasami brakuje czasu...wszak trzeba pomysleć też o sobie .
Elu!/ ElleBelle/...śniegu u mnie w nocy sporo przybyło...
Od rana, moje "prywatne służby drogowe"miały co robić.
Mróz w granicach -5C...można wytrzymać.
Majko...pociesz się,ze nie tylko Ty masz słabą wolę w kwestii ogrodowo- kwiatowej.... nie mogę doczekać się wyprawy do szkółki ...aby zrealizowac wypisane w "kajeciku" chciejstwa
....oczywiście będzie to namiastka tych chciejstw...
Myślę,że rozsądek zwycięży....a fundusze pomogą zredukować je do tych najistotniejszych .
Właśnie oczekuję na nasionka...zamówiłam w "Świecie kwiatów"
Dorotko!
...w upalne dni, takie lustro wody w otoczeniu pokaźnego drzewostanu liściasto- iglastego ....to zbawienie.
Super tez sprawa ...do podlewania ogrodu....montujemy tam pompę i podlewamy do woli....
Zimą- atrakcja / jazda na łyżwach/
Andrzeju!...te maki ....to odległa przeszłość....Kupione w ogrodniczym jako maki ozdobne.
Krystianie...no coś Ty....żadna hodowla...żadna uprawa....
Pogoda u mnie znośna..mróz oscyluje w granicach -5C- 8C .najbardziej cieszę się,że drogi są u nas czyste, ponieważ codziennie mam teraz wyjazd.Pozdrawiam!
Zapraszam w kazdej wolnej chwili...tych,którzy są ze mną od dawna...i tych, którzy zamierzają do mnie zaglądnąć...
Kazda Wasza Kochani wizyta ...uskrzydla mnie ....i daje wiele radości....
Marysiu.k.55
...przestrzeń duża, możliwości realizacji zamysłów i planów ogrodowych wiele...ale tez dużo pracy i czasami brakuje czasu...wszak trzeba pomysleć też o sobie .
Elu!/ ElleBelle/...śniegu u mnie w nocy sporo przybyło...
Od rana, moje "prywatne służby drogowe"miały co robić.
Mróz w granicach -5C...można wytrzymać.
Majko...pociesz się,ze nie tylko Ty masz słabą wolę w kwestii ogrodowo- kwiatowej.... nie mogę doczekać się wyprawy do szkółki ...aby zrealizowac wypisane w "kajeciku" chciejstwa
....oczywiście będzie to namiastka tych chciejstw...
Myślę,że rozsądek zwycięży....a fundusze pomogą zredukować je do tych najistotniejszych .
Właśnie oczekuję na nasionka...zamówiłam w "Świecie kwiatów"
Dorotko!
...w upalne dni, takie lustro wody w otoczeniu pokaźnego drzewostanu liściasto- iglastego ....to zbawienie.
Super tez sprawa ...do podlewania ogrodu....montujemy tam pompę i podlewamy do woli....
Zimą- atrakcja / jazda na łyżwach/
Andrzeju!...te maki ....to odległa przeszłość....Kupione w ogrodniczym jako maki ozdobne.
Krystianie...no coś Ty....żadna hodowla...żadna uprawa....
Pogoda u mnie znośna..mróz oscyluje w granicach -5C- 8C .najbardziej cieszę się,że drogi są u nas czyste, ponieważ codziennie mam teraz wyjazd.Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54

Moniko/ Monikwiaty/
...miło mi,że zajrzałaś i cieszę się,że urodą moich kwiatków utrwalonych w obiektywie nasyciłaś swoje oczęta i duszę
Zapraszam w każdej wolnej chwili.
Agniesiu / Kochammmmkwiaty/...witaj
...stokrotki i bratki muszę mieć co roku i w ogrodzie...i w kazdym pojemniku/ donicy, skrzyniach/ przed domem ...bo są bajecznie piękne. Gdy juz tracą na swojej urodzie, przesadzam do ogrodu, w mniej eksponowane miejsce, tam się same wysiewają ...a sadzonki przesadzam gdzie potrzebuję..
Ewuniu7...cieszę się,ze jesteś...stokrotki ...od zawsze darzyłam wielkim sentymentem. Obowiazkowo muszę mieć ich wiosną dużo....bardzo dużo....

...miło mi,że zajrzałaś i cieszę się,że urodą moich kwiatków utrwalonych w obiektywie nasyciłaś swoje oczęta i duszę
Zapraszam w każdej wolnej chwili.
Agniesiu / Kochammmmkwiaty/...witaj
Ewuniu7...cieszę się,ze jesteś...stokrotki ...od zawsze darzyłam wielkim sentymentem. Obowiazkowo muszę mieć ich wiosną dużo....bardzo dużo....
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Cofnęłam się do Twoich fotografii...przepiękne! To zdjęcie ze stokrotkami urocze, tak już tęsknię do wiosny! 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
To ja się do Ciebie przeprowadzam. 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..a stokrotki przesadziłam na jesieni na nowe miejsce ...Twoje takie śliczne są...
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witaj Bogusiu
Śnieg, śnieg.... Od 5.00 dozorczyni oczyszczała chodniki przed posesją , a już od 7-mej zaczął sypać gęsty śnieżek. Ale taka zima mi się podoba.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Bogusiu, byłam po wiklinę, ale zmarzłam strasznie brrrrr
- bwoj54

Ewuniu/ gajowa/....miło mi,ze byłaś...
Ja już nic nie mówię....za bardzo wyrazałam swoją tesknotę za wiosną ...i co?....zima...brrr...
Mimo wszystko pozdrawiam cieplutko!
Dorotko...bardzo proszę...przeprowadzaj się...czekam
Misiu!/lora/ witaj kochana!
Te wysadzone na stałe miejsce stokrotki w pierwszym roku bedą zawsze dorodne...
...a te, które same się wysiewają...są skromniejsze w barwie i wielkości kwiata, ale też urocze .
Moja zaprzyjaźniona ogrodniczka mówi,ze "wyradzają "się.....dlatego odbiegają jakością od tych macierzystych.
Pozdrawiam cieplutko!
Mirko!/ Mirabelka/....u mnie też co nieco białego leci z góry. Mogłoby juz przestać .....bo pierzynkę roślinki już mają sporą, a nie mam gdzie składować śniegu...
Dzisiaj temp. przyjemna -3C, bezwietrznie...ale i tak nie polubię zimy. Ja jestem z tych"ciepłolubnych". 
Iwonko! witaj kochana ....no to na rozgrzewkę ....polecam herbatkę z rumem. Niestety mój M mówi ,że tu w mojej miejscowości mimo,że jest rzeka ...wikliny nie ma....
Musiałabym pojechać dalej nad Odrę....Spróbuję zrobić tę kulę z pędów winobluszczu albo akebii...a jak nie to kupię ...kosztuje taka o średnicy 50 cm 10-12 zł.Muszę koniecznie zrobić takie różane do dekoracji sali....

Ja już nic nie mówię....za bardzo wyrazałam swoją tesknotę za wiosną ...i co?....zima...brrr...
Mimo wszystko pozdrawiam cieplutko!
Dorotko...bardzo proszę...przeprowadzaj się...czekam
Misiu!/lora/ witaj kochana!
Te wysadzone na stałe miejsce stokrotki w pierwszym roku bedą zawsze dorodne...
...a te, które same się wysiewają...są skromniejsze w barwie i wielkości kwiata, ale też urocze .
Moja zaprzyjaźniona ogrodniczka mówi,ze "wyradzają "się.....dlatego odbiegają jakością od tych macierzystych.
Pozdrawiam cieplutko!
Mirko!/ Mirabelka/....u mnie też co nieco białego leci z góry. Mogłoby juz przestać .....bo pierzynkę roślinki już mają sporą, a nie mam gdzie składować śniegu...
Iwonko! witaj kochana ....no to na rozgrzewkę ....polecam herbatkę z rumem. Niestety mój M mówi ,że tu w mojej miejscowości mimo,że jest rzeka ...wikliny nie ma....
Musiałabym pojechać dalej nad Odrę....Spróbuję zrobić tę kulę z pędów winobluszczu albo akebii...a jak nie to kupię ...kosztuje taka o średnicy 50 cm 10-12 zł.Muszę koniecznie zrobić takie różane do dekoracji sali....
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bogusiu z pędów winobluszczu spróbuj, tylko może czymś usztywnij trochę 
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Czy mogę wysiać stokrotki z nasion? Przyjmą się?
- abcd
- 1000p

- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Bogusiu co za nasionka zamówiłaś ?
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35