Jeszcze raz od początku cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku cz. II

Post »

Heleno czy Twoje hortensje będą opatulone na zimę... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

A ja wpadłam tylko powiedzieć " jak się masz ? " :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No pewnie Helenka siedzi już w domku a nie w ogrodzie ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Witam ciepło i jesiennie zarazem :wit
Odrabiam zaległości w czytaniu. Przez cały "ogrodowy" sezon nie przeczytałam żadnej książki (za wyjątkiem tych na wyjeździe). :roll:
Dopadło mnie i nie chce odpuścić. :?
Poza tym jakoś tak dziwnie czuję się w swoim wątku, kiedy nic ogrodowego nie mam ani do pokazania ani do zakomunikowania.

Chętnie bym przespała ten martwy okres i obudziła się dopiero wiosną, jak nie przymierzając suseł. :lol: Obrazek

Basiu, Elu - jednym słowem prezentowy obłęd. Dzisiaj kurier dostarczył pierwszą przesyłkę. Pomysł z lunetą i mikroskopem fantastyczny. Adaś jest trochę jeszcze za mały, ale za rok myślę, że będzie w sam raz.

Gosiu - Ty chcesz sobie sprawić takie hortensje, a ja chcę takie datury jak Twoje. :;230 Ten mój pierwszy rok z daturami nie wypadł najlepiej. ;:174

Przemku - miło słyszeć, że nie zamkną nam jeszcze księgarni i bibliotek. ;:224 Jest to jednak niesamowite uczucie, brać do ręki taką nową, jeszcze pachnącą farbą książkę. Przez wiele lat nie korzystałam z biblioteki, teraz wróciłam z przyjemnością.
Gorsze jest jednak to, że jak trafię na jakąś szczególnie pasjonującą, to wszystko inne przestaje istnieć. :oops:

Edwardzie - witam w moim wątku i przepraszam za "niekorzystne" określenie. My kobiety czasami tak mamy. Ponieważ jest fanką grupy lubelskiej, to pozwoliłam sobie na taką swobodniejszą wypowiedź.
Zapraszam do mojego ogrodu. ;:173

Różo - witam serdecznie. Moja przygoda z różami dopiero się zaczęła. Powoli zdobywam doświadczenie, ale długa droga jeszcze przede mną.
Ogoniaste wymiziałam z wielką przyjemnością.

Gosiu - śmieję się z córci, że nie mają litości w końcówce roku. Impreza goni imprezę, a portfel coraz cieńszy. :?

Misiu - tylko ogrodowe muszę dobrze zabezpieczyć. Bukietowe dostaną kołderkę na stopy i dość.

Mariolu - oszczędna jesteś w słowa... :;230

Elu - właśnie z wielkim trudem oderwałam się od książki i sprawdzam co się dzieje na FO. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Heleno!
Pospacerowałem sobie po Twoim ogrodzie i jeszcze nie jednokrotnie do niego wrócę.Jest ciekawie urządzony no i oczywiście bardzo piękny,skorzystam nawet z tego co pasowałoby do naszego ogrodu.Dużo pracy Was to kosztowało ale efekt końcowy jest wspaniały.Zawsze nas cieszy to co uzyskało się własną pracą a pracy włożyliście dużo.Poczytałem sobie o tej roślince o pięknej nazwie żyworódka,będę starał się aby ją pozyskać.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Helenko czytam, że już kurierzy pukają do twoich drzwi czyli prezenty będą!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja Helenko chyba też wrócę do czytania książek, bo odkąd zaczęłam pisywać na FO, na czytanie nie mam jakoś czasu, a koło łóżka urosła mi już spora kupka ciekawych powieści i tak leżą, leżą, a ja ciagle siedzę w necie. Pora to zmienić ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

wanda7 pisze:Ja Helenko chyba też wrócę do czytania książek, bo odkąd zaczęłam pisywać na FO, na czytanie nie mam jakoś czasu, a koło łóżka urosła mi już spora kupka ciekawych powieści i tak leżą, leżą, a ja ciagle siedzę w necie. Pora to zmienić ;:108
skąd ja to znam ;:oj
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

mi też kupka z książkami urosła i trzeba to nadrobić
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Doszłam do wniosku, że jedynym wyjściem, żeby nie popaść w depresję jest oglądanie słonecznych zdjęć.

Tak więc na dobry początek... Obrazek

Edwardzie - dzięki za wizytę. Mam sadzonki żyworódki, ale są jeszcze malutkie. Jeżeli nie znajdziesz do wiosny, to Ci wyślę. One leczniczych właściwości nabierają w wieku ok. 1 roku, choć niektóre źródła podają, że można już z nich korzystać po 6 m-cach. Moje będą miały pół roku gdzieś na przełomie marca/kwietnia.

Marysiu - faktycznie część przesyłek dotarła. :lol: Przejrzałam również ofertę Tchibo ale tam jest straszne spustoszenie (reklama zrobiła swoje). Znam też ich sklep stacjonarny, bo w W-wie mam go po drodze. Niektóre rzeczy maja naprawdę ciekawe i w dobrej cenie.
Pytałaś też, czy żyworódka pomaga. Jak na razie stosowałam ją z bardzo dobrym skutkiem w dwóch przypadkach: przy bólu gardła (moja specjalność) i po wizycie u stomatologa, który pofolgował sobie przy usuwaniu kamienia i piaskowaniu. Żyworódka okazała się zbawienna.

Wandziu, Marysiu i Różo - postanowiłam nieco zwolnić z siedzeniem przed kompem. Zawsze marzyłam, że jak przejdę na emeryturę, to wreszcie poczytam sobie do woli. A tu się okazuje, że cały mój wolny czas zdominował internet. Mówiąc wprost, babcia popadła w uzależnienie. ;:oj

Chyba sobie wyznaczę dni tygodnia, bo obiecywanie, że wejdę tylko na chwilkę, nie ma sensu. Chwilki ciągną się w nieskończoność. ;:223
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

o to tak jak mojemu M też mu czas szybko leci na kompie
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Hela Słoneczniki pikne a i pszczółka z trzmielem ;:224 ...więc obrazek odgania chandrę ;:215 Ja czytam Colasa Breugnona...gada,pije i zajada, kocha kobiety, przyrodę, swą pracę stolarza-artysty,zwalcza zarazę, wojuje ze złoczyńcami i możnymi tego świata........wierząc w piękno życia i przyjaźń między ludźmi.....
-też tak chcę :lol:
Dobrej nocy :wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, tylko nie hele. Nie cierpię tej formy swojego imienia. :evil:
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Helenko ;:196 wiedziałam wiedziałam Normalnie sama do siebie sie uśmiechałam że zareagujesz, zaraz pomyslałam że Nie lubisz takiego "zdrobnienia"..... :;230...nigdy wiecej tak Cię nie nazwę przysiegam
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja już wróciłam. Zaczynam czytanie kiedy kończę na FO, czyli po 23.
Inaczej nie potrafię. FO ciągnie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”