Jeszcze raz od początku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku

Post »

;:3

Misiu - ona rośnie na zamkniętej rabacie i zaczyna "włazić" na inne rośliny.
Będę chciała ją przesadzić na wolną przestrzeń, ale to chyba wiosną?

Elu - dlaczego dziwne pytanie? Zupę warzyłam od 7-mej rano i to w dwóch odsłonach, oddzielnie dla córci, bo się wreszcie wzięła za odchudzanie.
Drugie danie też dwojakie: dla robotników mielone z dodatkiem żółtego sera, a ja i córcia pieczony udziec indyka. :? Mięsko przygotowałam wcześniej, a potem razem z córcią kończyłyśmy obiad. Ona cukinie, sałaty i inne zielska, ja mięsko. I już.
Na marginesie, uwielbiam patrzeć jak Gosia je. Jest do bólu samodzielna pod każdym względem. Widelcem i łyżką włada znakomicie. :;230
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To jest cecha młodszych dzieci. uczy się od brata. One są zawsze do przodu.
Jestem pełna podziwu dla chęci dzieci do pomocy. Mój syn nigdy nie okazywał chęci do jakichkolwiek prac pomocniczych. Taka natura?
Uważaj na tawlinę. Ona potrafi wypuścić kilkumetrowe rozłogi.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Helenko dalej się dzieje ;:333 Małz git facet jest , ciagnie do przodu ;:333
dzieciaki superowe ;:3
Tawlina potfffóooor ...u mojego sąsiada jest na połowie działki , bo on nic nie robi....normalnie czysta rozpacz ;:145 do mnie włażą takimi korzeniami poziomymi jak perz ...masakra ;:145
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Helenko pięknie w twoim ogrodzie, ja się interesuję tylko tymi roślinami ktore Forumowicze przeklinają za ekspansywność więc jak Ci zanadto się rozlezie to na kawaleczek jestem chętna.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Helenko Twoje enenki są sliiiiiiiczne. Rany, jak ja kocham róże ;:131 :lol:
Ty wiesz, że patrząc na tempo pracy Ema - jest szansa, że za miesiąc będziesz miała " mniensko s grylka". Jak do tej pory wędziliście mięsa ? Pytam, bo jeżeli prowizoryczna wędzarnia planowana jest do wyrzucenia - jestem chętna do kupna :oops:
Nie sądzę, żebym miała siłę i chęć coś dobudowywać u siebie. ;:222
A wnuka nadal wykorzystujecie :;230 . Czy chociaż szef płaci mu godziwie ? Czy też "za miskę ryżu" ? :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam niedzielnie, Helenko :wit Z przyjemnością pospacerowałam, nadrobiłam zaległości i zachwyciłam się różami oraz ostróżkami - zjawiskowe i jakie ogromne!
Co do hortensji, to według mnie to rzeczona Anabelle... Kusi mnie, ale boję się pokładania kwiatów...
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helenka z takimi pomocnikami to mąż uwinie się z robotą przed terminem. Uwielbiam dzieciaki w tym wieku są jeszcze takie chętne do wszystkiego, pomocne i ciekawskie później zaczynają mieć fochy , muchy w nosie i wiecznie z czegoś niezadowolone.
Ilość róż spora ale z doświadczenia wiem, że przy dużym ogrodzie jakoś tego nie widać Znów się zdziwisz gdzy przekroczysz setkę.
Ja dopiero zauważam że jest ich spora jak trzeba kopczykować :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na sekundę, dzięki za wizyty ;:196

Jak się uciszy, to sobie odbiję na FO :;230
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słyszycie jak dzwoni? To cisza w moim domu, wnusie wyjechały ;:218 Wrócą za tydzień. :wink:

O tawlinie - słyszałam już, że jest zaborcza. Przy tym jednak pięknie wygląda. Uwijają się nad nią chmary owadów, bo chyba jest miododajna. Jutro spenetruję ją dokładniej.

Gosiu - już wiem dlaczego byłam zawsze do przodu. Jestem najmłodsza w rodzinie (jakkolwiek to obecnie brzmi). :;230
Dzieciaki nie odstępują dziadka na krok, a ja podziwiam jego cierpliwość. Jak długo będą takie zainteresowane, nie wiem. Na razie jest bardzo zabawnie, starają sie bardzo, szczególnie Adaś i o dziwo słuchają dziadka. :lol:

Dorotko - wezmę się za tawlinę, tylko powiedzcie, jesienią czy wiosną? Ciemna jestem. ;:174
Muszę przyznać, że M się stara. Przez ten deszcz nic nie mógł robić. Najpierw szukaliśmy fachowca. Jedyny, któremu ufaliśmy, wyjechał zarabiać na chleb. Co do reszty, nauczeni fatalnym doświadczeniem, odpuściliśmy sobie. M mężnie podjął się wykonać to samodzielnie. ;:63

Olgo - moim zdaniem, tawlina pasowałaby do Twojego ogrodu. Jak tylko wezmę się za przesadzanie, będę o Tobie pamiętać. ;:173

Mariolu nabieram co raz większego przekonania do róż. Obiecałam jednak sobie, że z kolejnymi zakupami wstrzymam się do przyszłego roku. Chcę zobaczyć jak przetrwają zimę te, które mam. :?
O wędzarni możemy pogadać... Obrazek
Adaś ryżu nie lubi, ale pierogi i owszem. ;:224

Aguniado - Ostróżki faktycznie wyrosły ogromne. Też będę musiała je przesadzić, zabierają zbyt dużo miejsca.
Co do Anabelle. Oprócz tej nowo odkrytej, mam jeszcze jeden spory krzaczek. Bezwzględnie wymaga podparcia. Kwiaty są tak ogromne, że nie da się inaczej, ale warto ją mieć. ;:333

Moniko - masz rację z maluchami. Teraz jest najpiękniejszy czas. W końcu to dla nich (na stare lata) zmieniliśmy miejsce zamieszkania. :;230
Nie tylko róże giną na takiej powierzchni. Teraz już co nieco widać, ale dwa lata temu jak zaczęłam sadzić pierwsze roślinki, wyglądało to żałośnie. :?

Postaram się później wstawić kilka aktualnych zdjęć. :wit
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Helenko witaj w klubie zagubionych. :D Mam ten sam problem z różami, tylko o ile pamiętam u Ciebie wnuczki zaszalały, a mnie sama sobie to kuku zrobiłam. Tragedia, mam spis, ale teraz trzeba dopasować odpowiednią róże do tej łamigłówki. ;:202 Ostróżki piękne. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko dzisiaj przy pomocy córci biegałam po ogrodzie z laptopem (tam mam nazwy i opisy) i usiłowałam coś ustalić. :;230 Trochę się udało.
Muszę jeszcze zaczekać, bo w necie z reguły są prezentowane róże w pełni rozwinięte, moje niektóre są na etapie pąków.
Nigdy więcej takiego gapiostwa ;:185

Obiecane obrazki:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Dzisiaj była cudowna pogoda. Dlaczego ma być znowu zimno?!

Władziu - pozdrowienia ode mnie i wszystkich "robotników" Obrazek
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Ta pierwsza róża ;:167 liliowe piękne , a ostróżki giganntyczne ;:333
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Mi tez się tawlina podoba,lubię takie dzikie rośliny
ale mnie rozbawiła budowa,więcej osób do pomocy nie było?(gdzie kucharek sześć...) :lol:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dzięki, Heleno :!:
Właśnie o takie widoczki mi chodziło. Jest w nich życie, klimat, scenki rodzajowe z udziałem utalentowanych aktorów ;:215 . To lubię, lubię... zatem proszę o więcej ;:173

Serdeczności - Jagoda
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Helenko, wracam i ja ze spotkania z wnukiem, tylko że ja muszę jechać, żeby go zobaczyć...nie urządziłam się tak mądrze, jak Ty :wink:
Maluchy super...jak wszystkie maluchy :D

W Twoim ogrodzie - na ostatnich zdjęciach - już nie widać wcale śladów burzowych zniszczeń, wręcz przeciwnie - wszystko świeże i kwitnące; pięknie ;:138

Ewidencja róż u mnie też szwankuje...Wydaje mi się zawsze, że wszystko zapamiętam i zdążę zapisać "jutro"...Może w sumie nie jest tak źle, ale mam bałagan na jednej rabacie; pozostałe jakoś ogarnięte. I tez ostatnio biegałam po ogrodzie z laptopem :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”