Zenku Twoje wrzosy długie lata będą Cię z pewnością cieszyły, gdyż posadziłeś je na słonecznym stanowisku, no i nie za gęsto.
Moje do południa miały cień od sosen, które porosły wysokie, w dodatku bardzo się zagęściły.
Czy lawenda właśnie teraz kwitnie?
Tajka rzeczywiście wrzosy nasze rosną w pełnym słońcu i podłoży dla kwaśnolubnych. Lawenda kwitnie w dalszym ciągu , i dzisiaj jej się przygladałem że jeszcze wypuszcza dalsze kwiatostany.
Witaj Geniu miło nam że odwiedziłaś nasz ogród w którym kolory jesieni prezentują kolorowe iglaki i wrzosy,a nie barwne kwiaty.
Witajcie również Agnieszko, Tajko i Aniu w naszym ogrodzie , miło nam że zaparezentowana rabata ciągle powiększana podoba się również wam. Będzie to dla nas zachęta do dalszego jej rozbudowy wiosną przyszłego roku.
Aniu sosenka o którą pytasz miała być jedną z najmniejszych miniatur wśród kosodrzewin ,lecz okazało się że jest to coś innego.
Asterki piękne! A ja właśie sobie zakupiłam ciemno-fioletowe z dużym żółtym oczkiem. Tylko w sklepie wydawały mi się takie wysokie ale takie nie są... ale i tak śliczne
Witaj Izo w naszym ogrodzie miło nam że nas odwiedziłaś,aktualnie w ogrodzie kwitną właśnie marcinki które mamy jeszcze w białym kolorze.
Kwiaty te doskonale ożywiają ogród właśnie o tej porze roku ,musimy jeszcze zdobyć inne kolory o formie niskiej.
Witaj Aga dziękuję za odwiedziny i miłe slowa, w ogrodzie zapanowała jesień i wiele roślin przygotowuje się do zimy. Z dnia na dzień ogród traci na swojej świetności,lecz przebarwiajace się krzewy jeszcze nadają mu kolorytu.
modrzewie i sosny rosnące na działce z wolna przyjmują barwy jesieni