Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gosiu aż nie wiarygodne że tak to wszystko wygląda :shock: Kureczki urocze :D
Wiesz że u mnie cały czas ostatkiem sił ale kwitnie clematis i ma nowe pączki
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu fuksje masz jeszcze na dworze :shock: :?: I jeszcze roże Ci kwitną :shock: :?:
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Kasiu, Bogusiu., u nas pada deszczyk ale zimno nie jest ok 13° , w dodatku wiatru nie ma co jest wielka rzadkością w naszym regionie. Pierwszy raz się spotkałam z tym ze kamelia kwitnie w grudniu. Różyczki co nie które wypuszczają paki, a fuksje to zostawiam w ziemi . Jak przyjdzie przymrozek to ja przytnę do ziemi i przykryje słomą. No i właśnie tego przymrozku się obawiam, bo na pewno kiedyś nadejdzie i co wtedy z moimi kwitnącymi kwiatkami ? hihi.
Kasiu, klematisa ci zazdroszczę. Postanowiłam na 100% ze już nie kupie żadnego klematisa, ale ciekawa jestem które u mnie przeżyły i jakie zakwitną. byle do wiosny hihi

Zycze Wam szampańskiej zabawy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosia, u nas chyba jednak zima przyjdzie, ale taka leciutka.
Mam nadzieję, że nie zaszkodzi to naszym rózom, bo mają nabrzmiałe pąki.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam cieplutko w zimne popołudnie.

Gosiu no i jaka u was pogoda ?? Z tego co słyszałam to się ochłodziło ? U nas zapowiadają śnieg, ale jak do tej pory nic .
Boje się ze rośliny dostana po uszach. Tak wszystko zaczyna ładnie zakwitać.

Pokazały się krokusy, kilka różyczek, hiacynt ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kurki maja się dobrze, tylko jedna znosi jajka. Gosiu/ Margo wiesz ze ostatnia zakupiona wayandotte ma na imię Margo. ;:224 Jajek nigdy nie znosie bo okazało się ze to chłopak ! :shock: A tak się cieszyłam ze będą czekoladowe jajka. :? Teraz próbujemy go sprzedać .... Juz po kupnie jakoś nam się wydawało ze kura jest jakaś taka dziwna, za duża , za ciężka, no i nie znosi jajek . HA HA teraz wiadomo dlaczego :;230

Obrazek

Obrazek

U nas sklepy ogrodnicze szaleją, zaczęłam kupować gdyż w ubiegłym roku za długo czekałam i na początku wiosny nie było dużego wyboru. Z sadzeniem oczywiście poczekam ale już się ciesze ze będzie kolorowo :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, nie chce się wierzyć, że u Ciebie już prawdziwa wiosna ;:3 Cieszą takie pierwsze kwiaty ogromnie, prawda?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu, i jak cieszą. Za każdym razem jak kwiatek wyjdzie to sobie mowie wiosna tuz tuz .... :tan
Jednak zapowiadają -7°, mam nadzieje ze prognoza się nie sprawdzi. Ja żadnej roślinki nie zabezpieczyłam... :oops:
Awatar użytkownika
Etna
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 13:30

Post »

Śliczny masz ogródek, dalie pokupowane ;:138 Byłam tu już kiedyś, ale nic nie pisałam, teraz będę wpadać na wiadomości z kurnika :uszy
Pozdrawiam Sylwia.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

-7 to nie dramat. U nas było kilka dni temu -30 :roll:
Ja to naprawdę się martwię ;:108
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Piękne dalie kupiłaś ja też się przymierzam ale chyba rozejrzę się za tymi niższymi .Chciałabym wsadzić do donic.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, :wit

Coraz cieplej się u nas robi :tan , mam nadzieje ze wiosna tuz tuz ...

Moniu, pewnie ze w porównaniu z temperaturami w Polsce to u nas jest wiosna :;230 , ale ja się trzęsę o moje różyczki . Jedna angielka padła, variegata di bologna nie wiem czy przeżyje ;:151

Gosiu co masz na myśli pisząc niskie ? W ogrodzie mam jedna ok 40cm i chyba dwie ok 80cm to niskie ? Widziałam w sklepie cudne, skusiłam się na jedna rośnie do 80cm to ta na pierwszym zdjeciu, nawet nie wiem gdzie ja posadzić . Dobrze by było w donicy ale niestety nie mam jednej :( Gdybym miała donice to dalie byłyby w każdym kacie w ogródku ;:224 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Gosiu dalie piękne , będą cieszyć oczy ;:108 ;:108 ................. żeby wreszcie i u nas się ociepliło :?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko :wit . mam nadzieje ze zdjęcia nie kłamią ! Czekam z niecierpliwością na wynik.

Mirko wszyscy marzymy by wiosna nadeszła, brak mi slonca jak nie wiem co ;:3

Przy wiosennych porządkach znalazłam nowe cebulki dalii. :D teraz byle do marca.

Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Jeżeli Ci sie potwierdzą odmiany to będzie pięknie . Nenekazi mam , Seatle mam , zdjęcia nie kłamią one tak wyglądają na żywo , Kelvin Floodlight - miałam ............. taka żółta dalia .............. dla mnie bez szału ,.......... Who Dun It - widziałam w ofercie jakiegoś katalogu , ale cenę mieli taką :shock: :shock: jakby to była co najmniej hortensja odmianowa , .......Lady Darlen- zamówiona :tan :tan

Maxime nie mam ale mam bardzo podobną Garden Festiwal ( trochę bardziej pomarańczowa z żółtą obwódką) - rewelacyjna ;:108 i Shiloh Noelle - zachwyciła mnie w zeszłym roku ogromne kwiaty w pięknym , delikatnym , wrzosowym kolorze ;:108 .............................. jak tu się doczekać ;:65 ;:65 ............. u mnie do sierpnia :wink:
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko, u nas ceny wąchają się od 2 do 3 euro, zależy to niby od jakości i wielkości cebul. Niektóre są sprzedawane z ziemia cena oczywiście jest wyższa, Who Dun It o której piszesz kupiłam w cenie dostępnej czyli +/- 3 e.
Kelvin'a zółtego kupiłam by dodać koloru, mam bardzo mało zółci w ogrodzie :;230

Dalie u nas tez kwitną w sierpniu . Czekam na nie z niecierpliwością, ale z drugiej strony to prawie koniec lata , tak wiec mimo wszystko niezbyt mi spieszno hihi

Mirko byle do ;:3 ;:3 ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”