Moje kwiatuszki cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Różnica między nimi jest widoczna dopiero jak stoją koło siebie,a tak to wydają się identyczne.Zaczynają mi kwitnąć chyba wszystkie z jesiennej wymiany. :P Teraz czekam na kwiata z sadzonki od Katriny26 i kwiato-maniaczki :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Dziewczęta
dziękuję w imieniu moich hibków. :P
Moniko
mam 40 sadzonek z tego 30 ukorzenionych.Teoretycznie każda sadzonka to inny kolor ,ale w praktyce może się okazać że kolory powtarzają się.Na obecną chwilę kwitnie 6 sadzonek,u 10 sztuk czekam na rozwinięcie sie pąków.Reszta to maluszki z wiosennej wymiany.
dziękuję w imieniu moich hibków. :P
Moniko
mam 40 sadzonek z tego 30 ukorzenionych.Teoretycznie każda sadzonka to inny kolor ,ale w praktyce może się okazać że kolory powtarzają się.Na obecną chwilę kwitnie 6 sadzonek,u 10 sztuk czekam na rozwinięcie sie pąków.Reszta to maluszki z wiosennej wymiany.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Poczekaj do jesieni
Większość sadzonek mam z wymiany.Kilka przyniósł mi mój M z pracy od znajomych ,kilka -koleżanki z pracy ,reszta kupiona lub "zaszczepiona".(te zaszczepione najszybciej ukorzeniają się i kwitną
)

Większość sadzonek mam z wymiany.Kilka przyniósł mi mój M z pracy od znajomych ,kilka -koleżanki z pracy ,reszta kupiona lub "zaszczepiona".(te zaszczepione najszybciej ukorzeniają się i kwitną

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
U mnie ten o innych listkach rośnie jak szalony,ale nie ma w ogóle kwiatów
Czerwonych też mam kilka ,ale każdy ma inne kwiaty :P i trochę inny odcień czerwieni. 

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Ja używałam drożdży do tej pory.Teraz kupiłam pałeczki do kwitnących roślin działające 60 dni firmy "Zielony Dom"Były w Auchan.
Muszę swoje hibki podlewać 2-3 razy dziennie ,bo stoja na oknie południowym.Podlewam je rano przed pracą a po południu już są oklapnięte
Czy twoje też tak duzo wody potrzebują?
Muszę swoje hibki podlewać 2-3 razy dziennie ,bo stoja na oknie południowym.Podlewam je rano przed pracą a po południu już są oklapnięte

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Chyba i ja spróbuję tych drożdży. Sprawdę jak będę mi hibki po nich kwitły. Obecny nawóz chyba im nie odpowiada, bo większość maluchów pąki zrzuca.
Moje hibki stoją na wschodnich parapetach. Tego dużego podlewam raz dziennie, a te małe co dwa dni. Ale w ubiegłym roku też podlewałam dwa razy dziennie.
Moje hibki stoją na wschodnich parapetach. Tego dużego podlewam raz dziennie, a te małe co dwa dni. Ale w ubiegłym roku też podlewałam dwa razy dziennie.
-
Moje maluchy tez zrzucały pączki,niektóre nadal to robią ,ale reszta już się uspokoiła i mam nadzieję że wreszcie utrzymają te kwiatki do pełnego rozkwitu żebym chociaż kolor zobaczyła 

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków