Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
Irenko jestem wielkim łasuchem ,więc poczęstowałem się jednym " pycha palce lizać"
Pozdrawiam Zenek
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz Irenko ja to taki łasuch ,że najchętniej to bym wszystkie talerze dla siebie zgarnęła
. Wyglądają smakowicie . ,ale 1 się poczestuję . Daleko Twoja praca poszła ja w tym roku jakos nic nie robię nie mam veny . Wnuki mnie nie namawiają ,więc ja sama hmmm tylko upiekę sernik z brzoskwiniami na święta i nic więcej .

Te pierniczki piekłam z przepisu Joli Graj, są smaczne, kruche i miękkie, nie muszą dłużej leżeć, żeby zmiękły.
Romciu "chciejstwa" na różne rośliny to też mam, tylko nie da się tego zrealizować, za mała działka. Dziękujemy z córką za buziaczki a do częstowania zapraszam.
Basiu częstuj się, gdyby naprawdę tak można było to byłoby fajnie.
Gabuniu też zbierałam się od kilku dni ale w końcu zabrałyśmy się z córką i zrobiłyśmy około 120 sztuk, zapach to rzeczywiście był, pachniało jeszcze dzisiaj.
Zenku myślę, że większymi łasuchami są mężczyźni, mój M. może jeść trzy razy dziennie słodkości, co do pierniczków są naprawdę dobre.
Jadziu było co robić, żeby te talerze napełnić, też lubię słodkości a M. przebija wszystkich, bardzo lubi. Nie będę wiele szykowała na święta bo nie ma kto tego zjeść, moja rodzina jest mała. Upiekę jeszcze tylko tort hiszpański i powinno wystarczyć a gości nie spodziewam się.
Romciu "chciejstwa" na różne rośliny to też mam, tylko nie da się tego zrealizować, za mała działka. Dziękujemy z córką za buziaczki a do częstowania zapraszam.
Basiu częstuj się, gdyby naprawdę tak można było to byłoby fajnie.
Gabuniu też zbierałam się od kilku dni ale w końcu zabrałyśmy się z córką i zrobiłyśmy około 120 sztuk, zapach to rzeczywiście był, pachniało jeszcze dzisiaj.
Zenku myślę, że większymi łasuchami są mężczyźni, mój M. może jeść trzy razy dziennie słodkości, co do pierniczków są naprawdę dobre.
Jadziu było co robić, żeby te talerze napełnić, też lubię słodkości a M. przebija wszystkich, bardzo lubi. Nie będę wiele szykowała na święta bo nie ma kto tego zjeść, moja rodzina jest mała. Upiekę jeszcze tylko tort hiszpański i powinno wystarczyć a gości nie spodziewam się.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No proszę...gdzie nie zajrzeć -wszędzie pierniczki
u mnie też-też z przepisu Joli
Twoje bardzo smakowicie wyglądają

Twoje bardzo smakowicie wyglądają

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Irenko
mniam, mniam, ale pyszności

Grażynko okres piernikowy w pełni ale ty z twoimi piernikami przebijasz wszystkie, to małe arcydzieła, ile godzin je robiłaś?
Halinko ten przepis Joli jest bardzo dobry, pierniczki smakowite, zdradź co ty będziesz piekła.
Halinko ten przepis Joli jest bardzo dobry, pierniczki smakowite, zdradź co ty będziesz piekła.
- HalinaK
Irenko
Kochana ... hmmm, jakby to powiedzieć, ja nie lubię kuchni
kulinarnie produkuje się moja mam, ojciec i syn 
Ja, już wolę zająć się sprzątaniem, zakupami.
Kuchnię mamy malutką więc mówię, że tam już nie ma miejsca dla mnie

Ja, już wolę zająć się sprzątaniem, zakupami.
Kuchnię mamy malutką więc mówię, że tam już nie ma miejsca dla mnie

Halinko ty masz dobrze, my dzisiaj z córką robiłyśmy pierogi z kapustą i grzybami.
Za oknem tęgi mróz, za kilka dni święta, żeby umilić ten czas trochę wpomnień, wiosenne i letnie portrety.

Za oknem tęgi mróz, za kilka dni święta, żeby umilić ten czas trochę wpomnień, wiosenne i letnie portrety.

- HalinaK
Irenko
pięknie dziękuję za cudne zdjęcia Twojego ogrodu 

- JAKUCH
IRENKO co jest na ostatnim zdjęciu coś jakby kwiat groszku . Bardzo mi sie podoba ,a ten bordowy ciemiernik obłęd . Zresztą nie będę się powtarzać ,gdyż dobrze wiesz co chce powiedzieć . Miód na serce w ten mrozny wieczór . Dla Twojej rodzinki a dla Ciebie w szczególności dużo zdrówka przede wszystkim na nadchodzace Święta i w przyszłym sezonie tyle pięknosci ,żebyś nam pokazywała .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Irenko cudne wiosenne kwiaty , aż cieplej się robi od ich koloru .cudnie Ci kwitną ciemierniki i tawułki , szczególnie tawułki na tych zdjęciach mają piękne kwiatostany .
Ciasteczka pyszne .
Genia
Ciasteczka pyszne .
Genia
Halinko miło mi, że te fotki sprawiły trochę radości i dodały ciepła.
Jadziu serdecznie dziękuję za życzenia a zwłaszcza za zdrówko, ostatnio męczy mnie przeziębienie. Kwiatek, o który pytasz to jest tojad, jest byliną, specjalnych warunków nie wymaga, rośnie wszędzie.
Geniu chciałoby się, żeby tak było. Zdjęciami staramy się urozmaicić te ponure i zimne dni. Moje ciemierniki są wieloletnie, więc krzaki mają wiele kwiatów, tawułki też mają sporo latek i tworzą duże bukiety.
Jadziu serdecznie dziękuję za życzenia a zwłaszcza za zdrówko, ostatnio męczy mnie przeziębienie. Kwiatek, o który pytasz to jest tojad, jest byliną, specjalnych warunków nie wymaga, rośnie wszędzie.
Geniu chciałoby się, żeby tak było. Zdjęciami staramy się urozmaicić te ponure i zimne dni. Moje ciemierniki są wieloletnie, więc krzaki mają wiele kwiatów, tawułki też mają sporo latek i tworzą duże bukiety.
- JAKUCH
Dziekuje Irenko . Wiesz ,ze przyniosłam sobie nasionka tojadu od znajomej . Musze wysiac na wiosnę tak sie cieszę ,ze będe mieć
gdyz bardzo mi sie podoba

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jadziu one łatwo się rozmnażają a kolory mają bardzo żywe i długo kwitną.
Grażynko ten link się nie otwiera.
Wszystkim moim miłym gościom z okazji świąt Bożego Narodzenia składam życzenia miłości, spokoju, wszelkiego dobra, abyśmy dla siebie nawzajem byli pełni życzliwości i zrozumienia, a także życzenia wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.

Grażynko ten link się nie otwiera.
Wszystkim moim miłym gościom z okazji świąt Bożego Narodzenia składam życzenia miłości, spokoju, wszelkiego dobra, abyśmy dla siebie nawzajem byli pełni życzliwości i zrozumienia, a także życzenia wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.