Kochane, witajcie po południu
Jak zwykle dzień minął mi bardzo szybko, ale i przyjemnie

Pawełek już zdrowy i to najbardziej mnie cieszy

Odbyliśmy obiecaną wycieczkę do Muzeum Wojska Polskiego, polecam nie tylko dla chłopców, bo zbiory bogate i ciekawe. Ponieważ dla każdego musi być coś miłego, wstąpiliśmy do ogrodniczego

Roślin coraz więcej, pojawiły się iglaki, rododendrony, azalie, ale kupować będę dopiero pod koniec kwietnia. Były piękne duże oczary i mnóstwo róż, ale w tym roku nie jestem zainteresowana tymi roślinami. Na pocieszenie kupiłam kilka hiacyntów i żonkili, jutro zrobię zdjęcia. Dzisiaj M robi porządki w moim komputerze, a tam mam całe archiwum i nie chcę robić bałaganu na laptopach.
Lilu, dziękuję za odwiedziny

Nigdy nie opiekałam w ten sposób cebuli, muszę koniecznie spróbować.
Grażynko, muszę być zorganizowana, bo wszystkie sprawy domowe są na mojej głowie
M gotuje świetnie, niestety, nie ma czasu...
Cynthio, tęsknię za przebywaniem całymi dniami w ogrodzie...powoli zaczynam się dusić w domu
U mnie było słonecznie, ale ciągle zimno...
Halinko Kochana, bardzo mi miło

Mam nadzieję, że niebawem dłużej porozmawiamy

Zwłaszcza że tyle jest tematów do omówienia

Pisanie rozmowy nie zastąpi, chociaż telefonicznej...
Dziękuję Ci bardzo za informacje o ziołach

Muszę koniecznie wysiać/posadzić, bo własne jednak najlepsze.
Wisienko, cieszę się, że wszystko się wyjaśniło

Zarówno tawuły, jak i tawułki są bardzo atrakcyjne i warte uprawy.
Nasiona kolendry mają lekko pomarańczowy smak i zapach, natomiast świeże liście i łodygi są dość specyficzne i trudno mi je jednoznacznie zdefiniować. Musisz sama spróbować

Wisienko, francuskie szampany są wytrawne

Zdarzają się półwytrawne, ale to rzadkość. Pamiętam, że na którąś z sylwestrowych imprez w czasach studenckich przyniosłam szampana. Wszyscy się krzywili, nikomu nie smakowało, całą więc butelkę wysączyłam sama
Langwedocję uwielbiam nie tylko dlatego, że to kraj rodzinny mego ojca, ale ze względu na wspaniały klimat średniowiecznych miasteczek i pokatarskich zamków. Jak tylko odzyskam swój komputer, wkleję zdjęcia.
Trzeba pomyśleć o wycieczce