Mój ogród niepokazowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród niepokazowy

Post »

Kochani!
Sprawiliście mi ogromną niespodziankę ;:138
Dziękuję Ani-anabuko1 za nominację do konkursu AF a Wam wszystkim za oddane głosy ;:180 ;:180 ;:180
To dla mnie wielkie wyróżnienie i radość.
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halszko
Gratulacje dla babci, no już widzę jak rozpieszczasz wnusię. ;:136
A i widzę jak niedługo już biega z łopatką i grabkami po ogrodzie. ;:306
Astry, róże, chryzantemy i floksy czarują kolorami.
Kompozycja wrzosowa w pięknej oprawie. ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halszko, nie tylko nieszczęścia chodzą parami, tak samo chadza szczęście. ;:333 Gratuluję wygranej. ;:433
A w ogrodzie cudownie kwitną marcinki, różyczka i hortensja. ;:215 ;:138
Naturalnie nie zapomniałam o chryzantemach tudzież wszelkich innych kwitnieniach zdobiących Twój piękny ogród. ;:63 ;:63

U mnie dzisiaj było cudownie cieplutko, mimo że termometr wskazywał tylko 17 stopni. Słoneczko grzało, wiatru nie było, dzięki czemu odczuwalna temperatura była znacznie wyższa. ;:3 Dużo pracy wykonałam i jestem z siebie dumna. :D
Niech październik okaże się bardziej łaskawy dla nas i naszych podopiecznych. ;:3 ;:3
Pozdrawiam cieplusieńko. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie mili goście!
Słoneczko dziś pięknie świeciło przez cały dzień ;:3 Październik zaczął się zgodnie z Twoimi Lucynko życzeniami pogodny i ciepły ;:138
Oby tak dalej :uszy

Dziękuję Danusiu ;:196 mam taką nadzieję, że będę spędzać czas z wnusią, zwłaszcza jak synowa wróci do pracy, ale to jeszcze trochę.
Na tym pierwszym zdjęciu są właśnie bordowe marcinki, które wyszły jakby były czerwone.

Ewuniu, bardzo dziękuję ;:180 Czas szybko leci to i Twoja wizja szybko się ziści ;:65 Oby tylko zdrowie było :)
Kwiatuszki jesienne kwitną, jeśli będzie ładna pogoda, to jeszcze długo będą cieszyć kolorami.

Lucynko, dziękuję, moją wygraną zawdzięczam Waszym licznym głosom, co jest bardzo miłe chociaż czuję się trochę stremowana ;:7
U mnie praca w ogrodzie jakoś powoli się posuwa, ale może zdążę przed zimą :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie wszystkich gości, dziękuję, że zaglądacie ;:168 Życzę Wam pięknej niedzieli i udanego słonecznego tygodnia.
;:cm ;:cm
Pozdrawiam, Halszka
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Halinko !
Jakie cudne słoneczne zdjęcia roślinek.
Asterki piękniutkie.Ciekawe,śliczne dalijki ;:215
Hortki pięknie się wybarwiły.
Wszystko pyszni sie w słoneczku.
aby taka właśnie jesień nam długo była. ;:108
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Aniu za ciepłe słowa o moich kwiatkach. Miejmy nadzieję, że taka piękna pogoda jeszcze trochę potrwa i będziemy się nią jeszcze cieszyć :tan

Dziś też cały dzień bylo cieplutko i słonecznie ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy i miłego nowego tygodnia ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Halszko, ale te astry cudne. ;:oj

Obrazek

Mam podobne, ale hortensja zasłania im powoli słońce i czeka mnie niestety przesadzanie. Dziękuję, za ofertę marcinków, ;:196 ale moje zaczynają pokazywać kwiaty.
Piękne pełne zimowity i niesamowita czerwona dalia z żółtym środkiem. ;:oj
Słonecznego tygodnia. ;:3
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Halinko faktycznie masz dużo chryzantem, które sprawiają, że masz pięknie i kolorowo jesienią ;:215
Chociaż wszystkie inne rośliny też jeszcze świetnie się trzymają i ślicznie kwitną ;:333 ale zachwycił mnie ten pełny zimowit jest śliczny ;:138 Nie wytrzymam i też muszę go sobie kupić, do tej pory nie wiedziałam, że takie też są ;:223 , ale kilka już mam tych zwykłych od Stasi :heja
Pozdrawiam ;:167 i życzę ;:3 tygodnia ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halszko, Twoje astry jesienne przecudnie wybarwione i niezwykle bogate w różnobarwne kwiecie. ;:138 ;:138
Domyślam się, że one z tych wysokich. ;:218 W dużym ogrodzie można sobie na takie cudowności pozwolić, działka, niestety, zbyt malutka i nawet ucieszyłam się, że karczownik zeżarł większość korzeni moim marcinkom. :lol:
Po ich usunięciu zrobiło się jaśniej i przejrzyściej na dwóch rabatach. ;:303

Śliczny jest ten pełnokwiatowy zimowit. ;:215 Ja dwukrotnie zapraszałam go do mojego ogródeczka i dwukrotnie powiedział mi: "Nie chcę cię znać". Nie to nie, błagać na kolanach nie będę. ;:185

Pogoda niemal letnia, aż się chce na działeczce przebywać. :tan Oby jak najdłużej tak pięknie słoneczko grzało, ;:3 ;:3 czego Tobie i nam wszystkim życzę z całego serducha. ;:167
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Dziś był przedostatni cieplutki słoneczny dzień. Jeszcze jutro taki ma być, a potem dwa dni deszczu i znów dużo słońca, ale o wiele chłodniej. Przynajmniej tak przewiduje moja aplikacja pogodowa. Mam nadzieję, że nie całkiem się sprawdzi, przynajmniej w części dotyczącej spadku temperatury.

Soniu dziękuję ;:196 To wysoki aster nowobelgijski. Wieczorem kwiatki się zamykają. W słoneczku wygląda na różowy, naprawdę ma odcień lila.
Zimowity kupiłam w zeszłym roku latem (2 cebule) i widzę, że już w przyszlym muszę je rozsadzić, bo po kwiatkach sądząc chyba się rozmnożyły.
Dalia to siewka, a te zawsze są niespodzianką :D

Obrazek

Halinko, chryzantemy powoli się rozkręcają, najbardziej lubię te późniejsze, które rozkwitają kiedy inne kwiaty kończą kwitnienia. Cebule zimowitów kupiłam w malutkim sklepiku tzw.ogrodniczo-zoologicznym, w którym są głównie nasiona, trochę środków ochrony roślin, nawozów i pasza dla zwierząt. Kupowałam w ciemno, bez fotki, bez nazwy i taki mi się trafił rarytasik ;:333
Dzięki za tyle pochwał pod adresem moich pupilek ;:180

Obrazek

Lucynko, dziękuję za miłe słowa ;:196 Rzeczywiście większość astrów mam wysokich, ale nie wszystkie. Te bordowe zaliczyłabym do średnich, mam też niskie, jasny fiolet i różowe.
Czasem tak bywa, że jakieś roślinki nas nie lubią i nie ma na nie rady ;:185
Oby Twoje życzenia pogodowe się spełniły, powtarzaj je często, może zaklęcie zadziała ;:306

Obrazek
Chopin wystrzelił na 2 metry.

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocki, a jutro pięknego dnia dla wszystkich miłych gości ;:168 ;:196

Obrazek
Pozdrawiam, Halszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Fajnie kwitną jesienne kwiatki .Z niskich mam chyba tylko białe Marcinki.
Fajny kolorek tego astra,a i motylki go lubią.
Chryzantema ma ładny kolorek.
:wit ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halszko, czy ten rozchodnik ma taki kolor w naturze, czy może aparat się wtrącił ... ? Jeśli rzeczywistość pokrywa się ze zdjęciem, to muszę powiedzieć, że jest śliczny! ;:138 ;:138
Moje wszystkie róże poszybowały bardzo wysoko w górę. :shock: Zapewne jest w tym duża zasługa często padającego deszczu. ;:108
Coraz więcej chryzantem rozkwita w Twoim ogrodzie, ;:303 a każda z nich urodziwa. ;:215
Skoro tak sobie życzysz, to ja Tobie życzę jak najwięcej słoneczka i ciepełka. ;:3 ;:3
Dobrego, słonecznego, miłego weekendu. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Sporo masz przeróżnych astrów Halinko. Ja nie mam wcale, bo jakoś zawsze mi się kojarzyły z łysymi suchymi nogami, ale może to kwestia odmiany, bo u Ciebie ładniutkie w całości. :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Halszko, gratulacje dla babci ;:136 Niech maleństwo zdrowo się chowa. Mam nadzieję, że urośnie kolejna ogrodniczka i odziedziczy po babci zamiłowanie do roślinek ;:108
U Ciebie astrowy zawrót głowy ;:oj Ależ cudnie wyglądają w kępach ;:167 A jaka różnorodność w kolorach ;:224 U mnie większość to fiolety. Muszę koniecznie wiosną zamówić jakieś jasno różowe ;:108
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit :wit

No i stało się! Zgodnie z prognozami jest słonecznie ale zimno. Dziś w nocy ma być 2?C a następna noc 0? ;:oj

Danusiu, dziękuję. Astry bardzo lubię, choć często łapie je mączniak. Na szczęście w tym roku jakoś mu się oparły.

Obrazek

Lucynko, to zdjęcie rozchodnika właściwie dość wiernie oddaje rzeczywistość, może tylko troszkę rozjaśniło barwę kwiatka, który z czasem wydaje mi się coraz ciemniejszy. Jeśli chciałabyś, to mogę ukorzenić parę gałązek i wiosną ci podesłać. Powiem Ci, że zaczynam podejrzewać, że wygląd i wybarwienie rozchodników zależy od podłoża i warunków w jakich rosną. Mam jeden taki, który sobie przywiozłam z jakiegoś wyjazdu. Jak go zobaczyłam to się w nim zakochałam, kwiaty miał bordowe, duże, łodygi grube i sztywne, dość wysokie. Pod koniec pobytu wycyganiłam od właściciela obiektu jeden kwitnacy pęd, z którego zrobiłam kilka sadzonek. Wsadziłam go wiosną w miejscu mocno nasłonecznionym, podłoże wymieszałam z piaskiem. I niestety u mnie wygląda zupełnie inaczej, jest niższy, ma mniejsze kwiatostany, a przede wszystkim jest taki trochę wyblakły ;:174 Zupełnie nie przypomina oryginału ;:185

Ten, który Ci się spodobał w jesiennym słońcu wygląda tak.
Obrazek

Wandziu, w tym sezonie moje astry nawet dość zdrowo wyglądają, ale nie zawsze tak jest.
Czasem też miały podsychające liście na dole :wink:
Gdybyś chciała spróbować przygody z astrami to chętnie się podzielę sadzonkami Wandziu. Teraz już brak miejsca Cię nie ogranicza :D

Obrazek

Dorotko, bardzo Ci dziękuję, być może Twoje przewidywania się spełnią :D
Astrami mogę się podzielić jeśli któreś Ci sie podobają. One lubią być rozsadzane, odmładzane.

Obrazek

Chopin długo pozostaje w pąku
Obrazek

Coraz więcej chryzantem zaczyna kwitnąć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za wszystkie miłe słowa i pochwały, życzę miłym gościom spokojnej nocy i miłego słonecznego weekendu ;:168 ;:162
Pozdrawiam, Halszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”