Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Marysiu [Maska] - skoro tak uważasz.... Poczekam więc do wtorku. ;:306 ;:306
U nas heliotrop nie jest deficytowy. ;:185 Wystarczy pójść na ryneczek. ;:65 Szczególnie w sobotę. ;:306

Takie niebo pożegnało mnie dzisiaj i takim obrazkiem ja się dzisiaj z Wami żegnam.
Obrazek

Spokojnej nocy, kochani. ;:4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko !!
Cudowne sieweczki a właściwie to już sadzonki ;:63 ;:63 ale tego masz ;:oj
Fuksja pięknie się odnowiła a jak obsypie się kwiatuszkami to dopiero będzie radość ;:333
Lucynko u mnie też dwie chryzantemy przezimowały tylko i nawet nie wiem czy doczekają wiosny , podobnie nie wiem jakie :D jednak chryzantemy trzeba na zewnątrz trzymać i rozmnażać ;:108
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka i słoneczka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Jak to się nie udało, Lucynko jak się udało (ukorzenić) bardzo ładne sadzonki chryzantem :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Że krwawnik urośnie, nie mam wątpliwości :wink: lubię patrzeć na dziki wiosną, wygląda dokładnie tak samo - małe, zieloniutkie paprotki ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Cześć pracy Lucynko!!!
Mylę,że zanim będziesz wysyłać to urosną i zajmą dużo miejsca :tan a tak naprawdę to jak Ci się udadzą sadzonki chryzantem i to są
zimotrwałe to chętnie się nimi zaopiekuję. Będziesz musiała mi napisać jak podać mój adres lub email czy co bo jeszcze w tym temacie
jestem ciemna. :oops:
Do nas przyszła zima.Jest cudownie jak w bajce. Biało wszędzie. Zrobiłam trochę zdjęć i nagrałam filmik. ;:215

Zdrówka życzę. Danuta.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Na działce nie byłam. ;:222 Wystraszyła mnie niepewna pogoda. Niskie chmury, szarobury ranek i choć nie padało, to cały czas straszy deszczem. ;:145
W tej sytuacji, żeby nie umrzeć z nudów, postanowiłam zająć się kolejnymi wysiewami. Całe pół dnia mi to zajęło.
Ponieważ miałam za mało ziemi, wybrałam się do Brico, ale w portfelu miałam zbyt dużo kasy, więc coś nie coś wpadło mi do koszyka. ;:108 Samo! :;230

Obrazek Cebulica dwulistna 'Rosea' i puszkinia.

Orliki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Tygrysówka pawia.

Obrazek Eukomis.

Obrazek Szczawik.

Obrazek Lilie trąbkowe.

Od dawna już informuję M, że nie wolno mnie samej wypuszczać z domu, szczególnie do ogrodniczych. Albo mi jednak nie wierzy, albo jest tak pewny mojej umiejętności ograniczania wydatków, albo zwyczajnie jest pewien, że kasy nam tak czy inaczej nie zabraknie, bo pozwala mi na szaleństwa zakupowe i nawet o koszty nie pyta. :tan Gdyby wiedział, ile kasy poszło na internetowe zakupy..... Ale spoko. Nie wie. ;:306

Tereniu [TerDob] - nie, jeszcze nie sadzonki, za małe i delikatne jeszcze. ;:108
Z fuksji jestem naprawdę zadowolona i ogromnie zaskoczona, że tak ładnie dała się przechować na parapecie. :tan Będą sadzonki. Mam ukorzeniacz, jutro zajmę się ukorzenianiem.
W ubiegłym roku wszystkie sadzonki chryzantem ukorzeniły mi się i one przezimowały na działce. ;:333 Wszystkie żyją. W tym roku poniosłam fiasko. ;:222
Życzenia przyjmuję z wdzięcznością i wzajemnie życzę Ci zdrówka i słoneczka oraz ciepełka. ;:196

Malwinko - w porównaniu do ubiegłorocznych osiągnięć w ukorzenianiu chryzantem tegoroczne wypociny są bylejakie.

Natalko - to niech te paprotki rosną i kwitną. ;:303

Danusiu [danuta z] - trafiłaś w sedno. ;:7
Faktycznie popracowałam sobie dzisiaj solidnie podczas siewów, aż mnie nogi bolą. ;:306
Z chryzantemami cieniutko, ;:174 ale jeśli coś jeszcze się pokaże, głównie na działce, będziemy dzielić. ;:108
Mówisz, że zimę masz.... Ja nie chcę zimy, ;:185!!! więc nawet nie próbuj dmuchać jej w moją stronę. ;:164

Danusiu, prywatnie porozumiewamy się poprzez pw. Na dole pod postem jest taki skrót. Klikamy na niego i ukazuje się okienko, w którym wpisujemy informację, po czym wysyłamy do konkretnej osoby, podając jej nik.
Kochana, zrobimy tak, że ja wyślę do Ciebie pw, a Ty spróbuj mi odpowiedzieć.
O tym, że ktoś wysłał do Ciebie pw, zostaniesz powiadomiona w prywatnej poczcie meilowej.

Dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj z tymi samo wpadającymi do koszyka rzeczami, to też mam problem... :;230 przechodziłam w Lidlu obok półki z nasionami i wpadły mi petunie oraz ślazówka.
Lucynko tygrysówka ma piękne kwiaty, ;:167 a szczawik mam w donicy, tzn. chyba miałam, bo donicę zostawiłam na zewnątrz :roll: On nie lubi gorącego słońca, można z donicą po ogródku biegać :wink:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zakupy wspaniałe poczyniłaś Lucynko ;:63 . Ja wchodzę do ogrodniczego i wychodzę jakoś nie spotykam niczego co chciałabym mieć ;:oj ...Właściwie to chyba za dużo mam tych chabazi i już nawet chciejstw nie mam... ;:131
U mnie niespodziewanie był przepiękny, słoneczny ,bezwietrzny,cieplutki ,no taki wymarzony dzień... Jutro ma padać i chłodno dzisiaj pojechałam właściwie rozsiać nawozy a udało się wiele zrobić! Na noc słyszę zapowiedź opadów deszczu ze śniegiem :roll: ...
Podziwiam Twoje zasiewy ;:108 ja ani jednego ziarenka jeszcze nie posiałam, a obiecuję sobie codziennie.. :oops:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Uf, co za szczęście Lucynko, że u mnie Brico nie ma, a z lenistwa nauczyłam się chodzić do sklepu tylko raz w tygodniu :D W ten sposób oszczędzam na jeden duży wypad co jakiś czas ;:224
A teraz ponapawam się Twoimi zakupami :D
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Cudowne roślinki kupiłaś Lucynko. Niech zdrowo rosną i będą ozdobą Twojego ogrodu.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No wszystko przez ten brak ziemi w domu ;:306 , ale zakupy fajne, orliki super ;:215 u mnie też dziś prószyło Lucynko, ale na szczęście szybko ginęło to białe, nie wypowiem tego słowa, o nie ;:202
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Basiu - to jest nas więcej, którym dziwnym trafem same torebeczki z nasionami, same kapersy z sadzonkami, same cebule kwiatowe tudzież rozmaite akcesoria ogrodowe wpadają do koszyków. ;:306
Tygrysówkę kiedyś już miałam na działce. ;:108 Bardzo mi się podobała, ale później SKS nie pozwolił mi pamiętać o niej. Dzisiaj sama mi wpadła w oko i już jej nie odpuściłam.
Szczawik też mam, ale taki z ciemnymi listkami i białymi kwiatkami. Teraz będą dwa różne. U mnie na skalniaku. Tam jest fragment z półcieniem. ;:333

Maryniu - nie wierzę, że nie masz chciejstw. ;:185 Każda z nas je posiada, tylko nie każda potrafi nad nimi zapanować. Ja nie potrafię. Mam za słabą silną wolę. :;230
Kochana, Ty sobie nie obiecuj, tylko siej, bo później będzie Ci smutno, ;:174 że nic nowego do sadzenia na działkę nie wieziesz. :D

Malwinko - widzisz, gdyby mi ziemi nie brakło, siedziałabym w domu i siała. ;:108
Ale brakło i poszłam. :( Na całość!
Nie przyjemniej byłoby napawać się własnymi nowymi nabytkami ogrodowymi? ;:303

Aguniu [witch] - dziękuję. ;:196
Będę dogadzać swoim roślinkom, żeby dobrze rosły. ;:108

Iwonko [00..] - nie, nie wypowiadaj. ;:185 Ja też na wszelki wypadek buzię na suwak.
Wiesz, na wszelki wypadek kupiłam malutki woreczek ziemi, bo może gdy znowu mi jej zabraknie, to coś jeszcze do koszyka wpadnie.... :;230
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko kupiłaś rzeczywiście śliczne orliki ,u mnie nie ma niestety brico a podczas ostatniej wizyty w mrówce widziałam śliczne piwonie -a raczej puste pudełko po nich. A szkoda były po niecałe 6zł. Nawet na zakupach trzeba mieć szczęście :;230 . A tak poza tym lubię kwiatki z biedronki i już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła coś wybrać ;:65
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

ależ oczywiście Lucynko, że byłoby wspaniale podziwiać własne zakupy, ale nastawiłam się w tym roku (za namową Mamy) na duże rośliny zimozielone, żeby nam tak nie wiało i na roślinki od forumek, a tu trzeba trochę poczekać, aż powystawiają co mają, więc obiecując sobie późniejszą rozpustę łatwiej jest mi sobie odmówić teraz :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko! ach to Twoje Brico :;230
Mam takie orliki kiedyś kupiłam w Auch i ładnie rosną, a jeden sieje się na potęgę ;:215
Dwie pierwsze roślinki mnie zainteresowały, ale niestety jutro jak nie zrobią w końcu pojazdu to mogę sobie pomarzyć o sklepach z roślinami, a mam powód żeby skoczyć do Auch...bo to takie moje brico ;:306
Tygrysówkę dostałam jako gratis od Starkla i ładnie kwitła, ale jeden sezon po wykopaniu wsadzona już nawet nie wyszła :shock: Lelijka ładniusia, niech Ci ładnie rosną Lucynko! dobrej nocy ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”