Witajcie!
Na działce nie byłam.

Wystraszyła mnie niepewna pogoda. Niskie chmury, szarobury ranek i choć nie padało, to cały czas straszy deszczem.
W tej sytuacji, żeby nie umrzeć z nudów, postanowiłam zająć się kolejnymi wysiewami. Całe pół dnia mi to zajęło.
Ponieważ miałam za mało ziemi, wybrałam się do Brico, ale w portfelu miałam zbyt dużo kasy, więc coś nie coś wpadło mi do koszyka.

Samo!

Cebulica dwulistna 'Rosea' i puszkinia.
Orliki.

Tygrysówka pawia.

Eukomis.

Szczawik.

Lilie trąbkowe.
Od dawna już informuję M, że nie wolno mnie samej wypuszczać z domu, szczególnie do ogrodniczych. Albo mi jednak nie wierzy, albo jest tak pewny mojej umiejętności ograniczania wydatków, albo zwyczajnie jest pewien, że kasy nam tak czy inaczej nie zabraknie, bo pozwala mi na szaleństwa zakupowe i nawet o koszty nie pyta.

Gdyby wiedział, ile kasy poszło na internetowe zakupy..... Ale spoko. Nie wie.
Tereniu [TerDob] - nie, jeszcze nie sadzonki, za małe i delikatne jeszcze.
Z fuksji jestem naprawdę zadowolona i ogromnie zaskoczona, że tak ładnie dała się przechować na parapecie.

Będą sadzonki. Mam ukorzeniacz, jutro zajmę się ukorzenianiem.
W ubiegłym roku wszystkie sadzonki chryzantem ukorzeniły mi się i one przezimowały na działce.

Wszystkie żyją. W tym roku poniosłam fiasko.
Życzenia przyjmuję z wdzięcznością i wzajemnie życzę Ci zdrówka i słoneczka oraz ciepełka.
Malwinko - w porównaniu do ubiegłorocznych osiągnięć w ukorzenianiu chryzantem tegoroczne wypociny są
bylejakie.
Natalko - to niech te
paprotki rosną i kwitną.
Danusiu [danuta z] - trafiłaś w sedno.
Faktycznie popracowałam sobie dzisiaj solidnie podczas siewów, aż mnie nogi bolą.
Z chryzantemami cieniutko,

ale jeśli coś jeszcze się pokaże, głównie na działce, będziemy dzielić.
Mówisz, że zimę masz.... Ja nie chcę zimy,

!!! więc nawet nie próbuj dmuchać jej w moją stronę.
Danusiu, prywatnie porozumiewamy się poprzez pw. Na dole pod postem jest taki skrót. Klikamy na niego i ukazuje się okienko, w którym wpisujemy informację, po czym wysyłamy do konkretnej osoby, podając jej nik.
Kochana, zrobimy tak, że ja wyślę do Ciebie pw, a Ty spróbuj mi odpowiedzieć.
O tym, że ktoś wysłał do Ciebie pw, zostaniesz powiadomiona w prywatnej poczcie meilowej.
Dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę.