Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Aniu rewelacyjne te zakupy!!! Fajnie mieć taką giełdę... sama bym sobie takie koło... ;:224
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oj tak, uświadomienie sobie faktu, że jednak nie wszystko da się upchnąć na posiadanej powierzchni boli i to bardzo ;:306 Dobrze, że do Anidy napisałaś, że ten skowronek to róża, bo mi tylko polny wyskakiwał w googlach ;:306
Obyś miała rację z tą szybką wiosną, choć jak patrzę za okno i termometr, to jakoś cienko to widzę :?
Lista róż i powojników ;:oj Pewnie nikt nie przechodzi obojętnie obok twojej działki? ;:183
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu zakupy fantastyczne, a ja tyle razy obiecałam sobie, że wybiorę się na polowanie takich staroci i jakoś nie mogę się wybrać.
Chyba jednak muszę się zmobilizować. Też poszukuję podstawy ze starej maszyny.
Lista Twoich śliczności imponująca ;:oj Mówisz, że masz małą działkę, to gdzie Ty to wszystko pimieściłaś?, bo przecież to tylko część z Twojego cuuudownego ogrodu.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anka, czemu mnie ze sobą na zakupy nie zabrałaś ;:145 ;:145 Koło, stare koło mi potrzebne ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu gapię się zbyt długo na twoje zdjęcia. ;:173 Dolce Vita cudna, ;:oj ale na niej i Pastelli widać chyba opuchlaka. Zacznij wiosną walkę z nimi, bo jak już wiesz, to wyjątkowe szkodniki. U mnie obgryzają pąki i płatki róż. :evil: Larwy jeszcze gorsze, bo korzenie niszczą. Pasikonik śliczny, takie lubię. :D Wyprawa na starocie udana. ;:138 Lustra bardzo mi się podobają w ogrodzie. Jak swoje podrasujesz i powiesisz, będzie świetnie zmieniać przestrzeń. ;:215
PUMA72
200p
200p
Od: 2 maja 2011, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem pod wrażeniem Twojej kolekcji róż i powojników gdzie Ty to mieścisz ja mam dzialkę trochę mniejszą od Twojej i już mam problem ze zmieszczeniem wszystkiego i mam tylko ok. 30 róż, a Twoje zakupy rewelacyjne dzban super i kolo też. Uwielbiam oglądać Twoją dzialkę. Pozdrawiam Anna.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Na starocie jeździmy do Czacza, to chyba jedyne tego typu miejsce w Polsce. Byłaś już tam Aniu? Pewnie tak, ja czekam do wiosny i ruszam na połów. Dzban cudowny, jego cena jeszcze bardziej. Ale Ci się farci ;:138
A skoro tak niesmiało rozmawiacie o letnim spotkanku gdzieś na terenie Wielkopolski, to niesmiało się uśmiecham. Miło by było poznać Was osobiście.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja byłam taka zadowolona ze swoich 70 róż ;:306
Ale na razie nie wcisnę już żadnej, chyba, że mi się koncepcja zmieni

Dziewczyny były organizowane zloty w Sulejowie, koło Piotrkowa Trybunalskiego, ale po pewnych wydarzeniach na forum to się skonczyło.
Potem zloty organizowały inne fora. W zeszłym roku było pod Lublinem
W tym jest pod Wrocławiem.
Jestem prawie na wszystkich :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, koło świetne, nie miałabym gdzie powiesić więc tylko podziwiam u innych, ale dzban ;:oj ;:oj ;:oj cudeńko ;:167 Szkoda, że u nas nie ma takiej giełdy staroci, a jeśli już jakieś bazarki się pojawiają to ceny z kosmosu bo niby wszystko "zabytek" ;:306 Lustro również podziwiam, bo sama kombinuję wstawienie u siebie ;:224 Dowiedziałam się ostatnio o producencie luster w moim mieście i o wyprzedawaniu co jakiś czas tafli lustrzanych o powierzchniach powyżej 2m2 z możliwością pocięcia czy przycięcia.. bardzo się napaliłam.. ;:65
Przeglądałam twoją listę różaną i widzę sporo piękności, które pokrywają się z moimi zapiskami.. tyle, że moje są jeszcze na liście chciejstw.
Napisz jak ci się sprawuje Brother Cadfael . Bardzo chorowałam na tą pannicę, a po przeczytaniu różnych opinii mój zapał nieco zmalał. Jak to jest u ciebie? jesteś z niej zadowolona? Czy faktycznie marudna? A Munstead Wood? Jak jest z tym przypalaniem płatków?
Wybacz jeśli cię męczę, ale póki nie czytam opinii o różach to wybieram po wyglądzie czy zdjęciach z netu, a jak już mi wpadną różne opisy to zaczyna się człowiek motać ;:131 :lol:
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Aniu piękny ten dzban, z przyjemnością postawiłabym go i w ogrodzie, i w domu :) Ale sesję zrobiłaś pasikonikowi! Ale trudno się dziwić, jak model wybrał sobie takie ładne tło :wink:
Ja też jeżdżę po starocie czasem do Czacza, albo na Wrocławski targ staroci w Starym Młynie. Ostatnio upolowałam tam drewniano-mosiężny młynek do przypraw. Mój tato częściej bywa na pchlim targu i też mi czasem coś upoluje. Nawet wolę, jak on jedzie i czegoś szuka, bo ja tam zupełnie tracę głowę i poszłabym z torbami ;:306
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, :wit mianuję Cię "wiodącą upychaczką roślin". Gdzieś Ty to wszytko wsadziła, takie ilości róż i powojników. Klękajcie narody ;:180 Zakupy bardzo udane. Aniu, jak do kawki pączusia dorzucisz to i ja wpadnę na kawusię ;:162 ;:196 Zmieszczę się na ławeczce ?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, widzę, że na wiosnę pojawi sie u Ciebie Geoff Hamilton, który także i mnie się marzy. Ja listę wiosenna już zaplanowałam (to będzie tylko dosadzanie), ale Geoffa powinnam ściągnąć jesienią, kiedy powstać ma nowa rabata ;:183 Będę czekała na zdjęcia i Twoja opinię o tym cudeńku ;:108
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję Aniu..z moim kołem to nie tak łatwo bo M.rozebrał te obręcze a teraz nie ma z czego nowych zrobić..wiercę mu dziurę w brzuchu ale na razie nie da się ...twierdzi że za dużo już wymyślam.. :( tak więc stoi sobie ten rogal na razie w kącie i czeka...jak już tak gawędzimy przy tej kawce to powiedz mi jak tniesz swoje klematisy..zwłaszcza te rozpięte na kracie..??bo moje dwa na pergoli poszły w górę ale na razie mają po klika pędów..czy teraz na wiosnę ściągać je i przycinać czy zostawić???
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko, zakupy - rewelacja ;:215 Taki dzban to i ja bym chętnie przygarnęła ;:108 A do czego Ci nogi od maszyny? Sama posiadam takie, ale pomysłu jak je wykorzystać nie mam. I na razie stoją bezużytecznie :roll:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, dzban zaje...fajny ;:108 A do czego wykorzystasz? Tak myślę że zimą może pęknąć jakby miał stać się całoroczną ozdoba ogrodu, no chyba że sezonową.
Lustro super, sama bym miała kilka pomysłów na nie ;:224
Patrzyłam na Twoją listę różaną i powojnikową i oczom moim pięknym nie wierzę :shock:
Anka, w jakich odstępach Ty sadzisz róże, bo może ja je za daleko od siebie sadzę, może mogłabym jeszcze trochę gdzieś pomiędzy poupychać ;:183 ;:183 ;:183
A powojniki?
No przecie Ty masz ROD jak dobrze pamiętam, a one ograniczone powierzchnie mają z tego co wiem ;:oj
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”