Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7
Aniu rewelacyjne te zakupy!!! Fajnie mieć taką giełdę... sama bym sobie takie koło... 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Oj tak, uświadomienie sobie faktu, że jednak nie wszystko da się upchnąć na posiadanej powierzchni boli i to bardzo
Dobrze, że do Anidy napisałaś, że ten skowronek to róża, bo mi tylko polny wyskakiwał w googlach
Obyś miała rację z tą szybką wiosną, choć jak patrzę za okno i termometr, to jakoś cienko to widzę
Lista róż i powojników
Pewnie nikt nie przechodzi obojętnie obok twojej działki? 

Obyś miała rację z tą szybką wiosną, choć jak patrzę za okno i termometr, to jakoś cienko to widzę

Lista róż i powojników

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu zakupy fantastyczne, a ja tyle razy obiecałam sobie, że wybiorę się na polowanie takich staroci i jakoś nie mogę się wybrać.
Chyba jednak muszę się zmobilizować. Też poszukuję podstawy ze starej maszyny.
Lista Twoich śliczności imponująca
Mówisz, że masz małą działkę, to gdzie Ty to wszystko pimieściłaś?, bo przecież to tylko część z Twojego cuuudownego ogrodu.
Chyba jednak muszę się zmobilizować. Też poszukuję podstawy ze starej maszyny.
Lista Twoich śliczności imponująca

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anka, czemu mnie ze sobą na zakupy nie zabrałaś
Koło, stare koło mi potrzebne 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu gapię się zbyt długo na twoje zdjęcia.
Dolce Vita cudna,
ale na niej i Pastelli widać chyba opuchlaka. Zacznij wiosną walkę z nimi, bo jak już wiesz, to wyjątkowe szkodniki. U mnie obgryzają pąki i płatki róż.
Larwy jeszcze gorsze, bo korzenie niszczą. Pasikonik śliczny, takie lubię.
Wyprawa na starocie udana.
Lustra bardzo mi się podobają w ogrodzie. Jak swoje podrasujesz i powiesisz, będzie świetnie zmieniać przestrzeń. 

Jestem pod wrażeniem Twojej kolekcji róż i powojników gdzie Ty to mieścisz ja mam dzialkę trochę mniejszą od Twojej i już mam problem ze zmieszczeniem wszystkiego i mam tylko ok. 30 róż, a Twoje zakupy rewelacyjne dzban super i kolo też. Uwielbiam oglądać Twoją dzialkę. Pozdrawiam Anna.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Na starocie jeździmy do Czacza, to chyba jedyne tego typu miejsce w Polsce. Byłaś już tam Aniu? Pewnie tak, ja czekam do wiosny i ruszam na połów. Dzban cudowny, jego cena jeszcze bardziej. Ale Ci się farci
A skoro tak niesmiało rozmawiacie o letnim spotkanku gdzieś na terenie Wielkopolski, to niesmiało się uśmiecham. Miło by było poznać Was osobiście.

A skoro tak niesmiało rozmawiacie o letnim spotkanku gdzieś na terenie Wielkopolski, to niesmiało się uśmiecham. Miło by było poznać Was osobiście.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja byłam taka zadowolona ze swoich 70 róż
Ale na razie nie wcisnę już żadnej, chyba, że mi się koncepcja zmieni
Dziewczyny były organizowane zloty w Sulejowie, koło Piotrkowa Trybunalskiego, ale po pewnych wydarzeniach na forum to się skonczyło.
Potem zloty organizowały inne fora. W zeszłym roku było pod Lublinem
W tym jest pod Wrocławiem.
Jestem prawie na wszystkich

Ale na razie nie wcisnę już żadnej, chyba, że mi się koncepcja zmieni
Dziewczyny były organizowane zloty w Sulejowie, koło Piotrkowa Trybunalskiego, ale po pewnych wydarzeniach na forum to się skonczyło.
Potem zloty organizowały inne fora. W zeszłym roku było pod Lublinem
W tym jest pod Wrocławiem.
Jestem prawie na wszystkich

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, koło świetne, nie miałabym gdzie powiesić więc tylko podziwiam u innych, ale dzban
cudeńko
Szkoda, że u nas nie ma takiej giełdy staroci, a jeśli już jakieś bazarki się pojawiają to ceny z kosmosu bo niby wszystko "zabytek"
Lustro również podziwiam, bo sama kombinuję wstawienie u siebie
Dowiedziałam się ostatnio o producencie luster w moim mieście i o wyprzedawaniu co jakiś czas tafli lustrzanych o powierzchniach powyżej 2m2 z możliwością pocięcia czy przycięcia.. bardzo się napaliłam..
Przeglądałam twoją listę różaną i widzę sporo piękności, które pokrywają się z moimi zapiskami.. tyle, że moje są jeszcze na liście chciejstw.
Napisz jak ci się sprawuje Brother Cadfael . Bardzo chorowałam na tą pannicę, a po przeczytaniu różnych opinii mój zapał nieco zmalał. Jak to jest u ciebie? jesteś z niej zadowolona? Czy faktycznie marudna? A Munstead Wood? Jak jest z tym przypalaniem płatków?
Wybacz jeśli cię męczę, ale póki nie czytam opinii o różach to wybieram po wyglądzie czy zdjęciach z netu, a jak już mi wpadną różne opisy to zaczyna się człowiek motać

Przeglądałam twoją listę różaną i widzę sporo piękności, które pokrywają się z moimi zapiskami.. tyle, że moje są jeszcze na liście chciejstw.
Napisz jak ci się sprawuje Brother Cadfael . Bardzo chorowałam na tą pannicę, a po przeczytaniu różnych opinii mój zapał nieco zmalał. Jak to jest u ciebie? jesteś z niej zadowolona? Czy faktycznie marudna? A Munstead Wood? Jak jest z tym przypalaniem płatków?
Wybacz jeśli cię męczę, ale póki nie czytam opinii o różach to wybieram po wyglądzie czy zdjęciach z netu, a jak już mi wpadną różne opisy to zaczyna się człowiek motać

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Aniu piękny ten dzban, z przyjemnością postawiłabym go i w ogrodzie, i w domu
Ale sesję zrobiłaś pasikonikowi! Ale trudno się dziwić, jak model wybrał sobie takie ładne tło
Ja też jeżdżę po starocie czasem do Czacza, albo na Wrocławski targ staroci w Starym Młynie. Ostatnio upolowałam tam drewniano-mosiężny młynek do przypraw. Mój tato częściej bywa na pchlim targu i też mi czasem coś upoluje. Nawet wolę, jak on jedzie i czegoś szuka, bo ja tam zupełnie tracę głowę i poszłabym z torbami

Ja też jeżdżę po starocie czasem do Czacza, albo na Wrocławski targ staroci w Starym Młynie. Ostatnio upolowałam tam drewniano-mosiężny młynek do przypraw. Mój tato częściej bywa na pchlim targu i też mi czasem coś upoluje. Nawet wolę, jak on jedzie i czegoś szuka, bo ja tam zupełnie tracę głowę i poszłabym z torbami

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Aniu,
mianuję Cię "wiodącą upychaczką roślin". Gdzieś Ty to wszytko wsadziła, takie ilości róż i powojników. Klękajcie narody
Zakupy bardzo udane. Aniu, jak do kawki pączusia dorzucisz to i ja wpadnę na kawusię
Zmieszczę się na ławeczce ?
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko

- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Aniu, widzę, że na wiosnę pojawi sie u Ciebie Geoff Hamilton, który także i mnie się marzy. Ja listę wiosenna już zaplanowałam (to będzie tylko dosadzanie), ale Geoffa powinnam ściągnąć jesienią, kiedy powstać ma nowa rabata
Będę czekała na zdjęcia i Twoja opinię o tym cudeńku 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Dziękuję Aniu..z moim kołem to nie tak łatwo bo M.rozebrał te obręcze a teraz nie ma z czego nowych zrobić..wiercę mu dziurę w brzuchu ale na razie nie da się ...twierdzi że za dużo już wymyślam..
tak więc stoi sobie ten rogal na razie w kącie i czeka...jak już tak gawędzimy przy tej kawce to powiedz mi jak tniesz swoje klematisy..zwłaszcza te rozpięte na kracie..??bo moje dwa na pergoli poszły w górę ale na razie mają po klika pędów..czy teraz na wiosnę ściągać je i przycinać czy zostawić???

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aneczko, zakupy - rewelacja
Taki dzban to i ja bym chętnie przygarnęła
A do czego Ci nogi od maszyny? Sama posiadam takie, ale pomysłu jak je wykorzystać nie mam. I na razie stoją bezużytecznie 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Anka, dzban zaje...fajny
A do czego wykorzystasz? Tak myślę że zimą może pęknąć jakby miał stać się całoroczną ozdoba ogrodu, no chyba że sezonową.
Lustro super, sama bym miała kilka pomysłów na nie
Patrzyłam na Twoją listę różaną i powojnikową i oczom moim pięknym nie wierzę
Anka, w jakich odstępach Ty sadzisz róże, bo może ja je za daleko od siebie sadzę, może mogłabym jeszcze trochę gdzieś pomiędzy poupychać

A powojniki?
No przecie Ty masz ROD jak dobrze pamiętam, a one ograniczone powierzchnie mają z tego co wiem

Lustro super, sama bym miała kilka pomysłów na nie

Patrzyłam na Twoją listę różaną i powojnikową i oczom moim pięknym nie wierzę

Anka, w jakich odstępach Ty sadzisz róże, bo może ja je za daleko od siebie sadzę, może mogłabym jeszcze trochę gdzieś pomiędzy poupychać

A powojniki?
No przecie Ty masz ROD jak dobrze pamiętam, a one ograniczone powierzchnie mają z tego co wiem