Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabi , ale te nasze chciejstwa to jest bardzo drogi nałóg z którego nigdy się chyba nie wyleczymy
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu właśnie miałam dziś takie przemyślenia na temat kosztów naszej pasji.andriu53 pisze:Gabi , ale te nasze chciejstwa to jest bardzo drogi nałóg z którego nigdy się chyba nie wyleczymy
Nasionka+sadzonki+nawozy+opryski+woda+opłata roczna za wieczyste użytkowanie gruntu
( w moim przypadku, przy 241 metrów kwadratowych prawie 400zl)
A jeszcze marzy mi się oczko z kaskadą.....................
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój mąż cierpliwie znosi mój nałóg w sklepie chodzi za mną i nosi koszyk, a przy kasie zawsze wyciąga portfel i płaci, od czasu do czasu tylko coś głośno skomentuje. Ja staram się nie liczyć kosztów bo chyba bym się załamała, może wtedy chodziłabym w elegantszych butach i lepiej ubrana :P :P :P ,ale na razie wolę inwestować w ogródek.

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Zosiu bardzo drogi, masz rację, u mnie trwa już piętnaście lat.andriu53 pisze:Gabi , ale te nasze chciejstwa to jest bardzo drogi nałóg z którego nigdy się chyba nie wyleczymy
Ale nie mam innych, nie palę, nie piję, nie używam, to chociaż niech jeden jest.
Aniu ja moich kosztów nawet nie liczę, wole nie wiedzieć ile wydaję.Raczek pisze:Zosiu właśnie miałam dziś takie przemyślenia na temat kosztów naszej pasji.
Nasionka+sadzonki+nawozy+opryski+woda+opłata roczna za wieczyste użytkowanie gruntu
( w moim przypadku, przy 241 metrów kwadratowych prawie 400zl)
A jeszcze marzy mi się oczko z kaskadą.....................
Z wyjątkiem opłaty za działkę, bo na to mam rachunek.
Dorotko wychodzi na to że mamy wyrozumiałych mężów.korzo_m pisze:Mój mąż cierpliwie znosi mój nałóg w sklepie chodzi za mną i nosi koszyk, a przy kasie zawsze wyciąga portfel i płaci, od czasu do czasu tylko coś głośno skomentuje. Ja staram się nie liczyć kosztów bo chyba bym się załamała, może wtedy chodziłabym w elegantszych butach i lepiej ubrana :P :P :P ,ale na razie wolę inwestować w ogródek.![]()
![]()
Mój to nawet sam proponuje wyjazd do ogrodniczego jak mam zły humor, on wie co mi pomoże.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój mąż też nie narzeka
,a od kiedy leczy się u homeopaty w większym mieście to mam regularny dostęp do Obi i Auchana.Ja lecę na roślinki ,a on na jakieś żelastwa i jest o.k
Mam mały ,ale jeszcze nieskończony ogródek i cały czas dokupuję licząc na to ,że się wszystko zmieści.Ale co to będzie jak wszystko podrośnie?? 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Gabrysiu ja już nie mówię o kosztach --jak mój by wszystko wiedział ,to naprawdę by mi pokazał gdzie raki zimują .Bo u mnie to jest tak ,widzę ładny kwiatek ,sto razy oglądam cenę odkładam na półkę i znowu to samo ,w końcu myślę,ach to tylko 8,89 i biorę ,poprawiam sobie nastrój ale że takich paczuszek jest więcej to po wyjściu od kasy zapadam w dołek psychiczny----jak mogłam wydać tyle pieniędzy
już nigdy więcej ,a że mąż nieświadomy ceny nic nie mówi ,to mi lżej na duszy -----do następnego razu
brzydka dzis pogoda chyba wybiorę sie na zakupy 

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Swięta racja Dorotko, ja nie musiałam za bardzo się wysilać, mój to dobry chłop.korzo_m pisze:A ja stwierdzam,że to kwestia wychowania męża, bo mężczyżni nie są tacy żli tylko muszą być odpowiednio oczywiście w odpowiednim momencie (czytaj przed i po ślubie) ukierunkowywani :P :P :P
Po15 roku życia "wyemigrował" od matki, to nauczył się życia.
Ja oczywiście mu pomagałam (ale trochę później
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Co racja to racja a mówi wam to kobieta z 30 - letnim stażem.
Ja nawet nie liczę ile ta choroba mnie kosztuje, bo ogród mam od 40 lat i każdego roku sobie przyrzekam, że to już ostatni raz a potem znów od początku ta sama śpiewka. Jakbym policzyła te koszty, przez tyle lat to chyba bym dostała zawału z wrażenia, że taka jestem bogata
Ja nawet nie liczę ile ta choroba mnie kosztuje, bo ogród mam od 40 lat i każdego roku sobie przyrzekam, że to już ostatni raz a potem znów od początku ta sama śpiewka. Jakbym policzyła te koszty, przez tyle lat to chyba bym dostała zawału z wrażenia, że taka jestem bogata
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Dorotko u mnie jest podobnie. I też ciągle słyszę, zwłaszcza od dzieci, że za bardzo dbam o dom, ogród i dlaczego nie kupuję coś dla siebie. A ja po prostu już tak mam. Kwiatki, roślinki, nawozy, środki ochrony roślin itp.korzo_m pisze:Mój mąż cierpliwie znosi mój nałóg w sklepie chodzi za mną i nosi koszyk, a przy kasie zawsze wyciąga portfel i płaci, od czasu do czasu tylko coś głośno skomentuje. Ja staram się nie liczyć kosztów bo chyba bym się załamała, może wtedy chodziłabym w elegantszych butach i lepiej ubrana :P :P :P ,ale na razie wolę inwestować w ogródek.![]()
![]()
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38