Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Aniu, u mnie na szczęście juz spokojniej. W pracy powoli wychodzę na prostą, szaleństwo komunijne juz za mną i teraz mogę sobie pozwolić na krótkie chwile wytchnienia. Co dzień jestem na działce. Niestety ostatnie wizyty to ciągle bieganie z konewką, bo susza straszna ale i tak jest fajnie ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, wczoraj zobaczyłam u Ciebie Pastelle i ciągle o niej myślę. .. :roll: Jesteś winna mojego nowego zachorowania ;:131

A jak Twoje powojniki płożące? Oczekuję ich w napięciu :wink:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Pozwól Aniu, że dopowiem słów kilka o Rosarium. Też o nią pytałam, bo wydawało mi się, że to róża z tych wysokich, pnących. Nawet posadziłam ją przy wysokiej pergoli. Okazuje się jednak, że Rosarium jest szeroką, rozłożystą, ale wcale nie najwyższą róża. Jak to możliwe , że ciągle piękniej i piękniej u Ciebie? Jeszcze kilka takich widoków i zapukam osobiście do furtki Twojego ogrodu.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Tak sobie tę Pastelle poogladalam w szkolkach - na każdym zdjęciu ma inny kolor :;230 A tak nawiasem, możesz szkółkom zaproponować swoje zdjęcia pastelli, w wielu przypadkach są bardziej zachęcające niż te ich ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lavender Ice cudonwie wygląda w towarzystwie czosnku i kocimiętki ;:333 . Aniu a czym zasilasz te swoje różyce, moje ciężko regenerują się po zimie. Wspomagałam różnymi środkami ale chyba za słabe. Niektóre nie odbiły jeszcze, a sadzone w tym roku to zupełna porażka, więcej tam róż nie kupię. ;:196
Awatar użytkownika
mirekjm
200p
200p
Od: 20 gru 2011, o 16:40

Post »

Aniu cudne są te Twoje róże , aż Ci zazdroszczę,bo ja mam tylko trzy różyczki ;)
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18

Post »

a propos róż - czy u Was tez atakują róże mszyce - :twisted: nie moge sobie z nimi poradzić ;:145
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, Dolce wygląda jakbyś ją dziurkaczem potraktowała :shock: ;:202 Odkryłaś już winowajcę?
Z tymi czerwonymi to siętak nie zarzekaj ;:224 jest tyle odcieni, np taka Piano, Mr Lincoln albo Astrid Graffin.. uwierz mi byłabyś zachwycona.. poza tym chyba masz już Ascot i to z własnej, nieprzymuszonej woli ;:183 , a to przecież zaledwie krok :;230
ty wiesz, ze moja Pastella to pierwsze kwitnienie ma bardziej na kremowo zielony niż taki różowy.. różem to ona jest ledwo muśnięta. Ciekawe od czego to zależy..

Elusia, dwa dni temu robiłam oprysk na mszyce.. drugi raz w tym sezonie ;:223
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit

Sabinko nie wiem co zżarło Dolce Vitę. :evil: Nie znalazłam żadnych szkodników. Jednak będę bacznie obserwować.
Tak, mam Ascot z własnej nie przymuszonej woli. Skusiły mnie jej falbanki. Ona jednak bardziej w róż jak w czerwień.
Moja Pastella pierwsze kwitnienie ma własnie takie morelowo różowe w tonacji pasteli. A latem w upały kwitnie na prawie biało, no raczej kremowo. :wink: Jesienią znów powtarza dość podobnie jak za pierwszym razem, jednak i tak ciut różowiej. Zdecydowanie to pierwsze kwitnienie najbardziej mi się podoba. ;:215
Skoro zaczynasz lubić białaski to dla Ciebie Swany.

Obrazek

Elusiu u mnie mszyce uprawiają dzikie orgie gdzie tylko się da. :evil: Już ja im ostatnio umiliłam czas zapodając orzeźwiającą mgiełkę. :twisted:

Obrazek

Mirku w takim ogrodzie tylko trzy róże to grzech! Koniecznie musisz sobie sprawić jeszcze kilka. Może coś pachnącego koło domku?

Obrazek

Dorotko -DTJ_1 swoim różom zapodałam wiosną granulowany obornik w okolice korzeni. Nic więcej póki co nie dostały. Muszę jednak na dniach podlać z dodatkiem nawozu do róż.
Pamięć ma strasznie ulotna... :oops: przypomnij proszę co oznacza owe "tam" przy stwierdzeniu o niekupowaniu więcej róż z tego źródła.

Obrazek

Aniu -Ann_85 bo Pastella to rzeczywiście bardzo zmienna panienka. Jak już pisałam wyżej Sabince, ona potrafi kwitnąć za każdym razem innym odcieniem kwiatów.
Uważam, że każdy kto lubi róże powinien mieć Pastellę. To bardzo wdzięczna i nie chorująca róża, kwitnąca kilka razy w sezonie.
Zdjęcie płożących powojników na pewno będą jak tylko te zakwitną. Póki co wystartowały Juuli, Arabella i Ryuan otworzył pierwszy kwiatek.

Aniu widzisz tam, na zdjęciu poniżej płożący powojnik Arabella?

Obrazek

Ewuś to mnie zdziwiłaś słowami o RU. Ubzdurało mi się że to pnąca. Jeśli chodzi o odwiedziny, to oczywiście serdecznie zapraszam. ;:168

Obrazek

Marlenko najważniejsze, że możesz już oddech złapać. Nawet łapiąc go z konewką w ręce i tak jest przynajmniej niż na stresowej bieganinie. ;:196

Drakiew kaukaska. Ta to dopiero jawnie kpi z zabiegów likwidujących owłosienie. ;:306

Obrazek

Aniu -taruniu trzymam kciuki za Twoje powojniki z grupy Montana. Posadź je proszę w dość zacisznym miejscu. Dzięki za sprostowanie moich informacji o RU. ;:196

Obrazek

Z First Lady jesteśmy umówione na weekend. :wink:

Obrazek

Obrazek

Jeszcze raz Artemis. Jego też uwielbiam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alchymist. Ale smakował zielonej, grubaśnej larwie. Niestety nie nacieszyła się więcej jego smakiem. Odeszła do robaczanego nieba. ;:170

Obrazek

W dzień:

Obrazek

I o zachodzie słońca:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedna z moich niekwestionowanych ulubienic: Pastella ;:167

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Dzięki Aniu za pokazanie Arabelli, rzeczywiście radzi sobie w gąszczu :shock: Muszę coś pokombinować (w związku z brakiem miejsca :roll: ).

Już szukałam Pastelli i Artemisa (chociaz nie jest to najlepsza pora na różane zakupy :? ), to będzie absolutnie ostatni kąt w moim ogrodzie, nie wiem co się będzie potem działo... ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, masz już tyle panienek że aż się prosi o dżemik :lol:
A jakby się pięknie na półeczce prezentowały słoiczki z napisami Pastellowy, Artemisowy, Edenkowy... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

sweetdaisy pisze:Anka, masz już tyle panienek że aż się prosi o dżemik :lol:
A jakby się pięknie na półeczce prezentowały słoiczki z napisami Pastellowy, Artemisowy, Edenkowy... ;:224

Morderstwo!!! :;230
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aneczko wszystkie Twoje róże przepiękne ;:215
Przyznam się, że ja u siebie też czekam na Pashminę i First Lady, pąki są już duże, niebawem powinny się otworzyć :D

Powojnik Arabella bardzo ładny.
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, szał kwitnienia ;:oj Szczególnie u Artemis ;:167 Musiałaś dostać szczególnie udaną sadzonkę ;:108 No i niewątpliwie tej róży bardzo się u Ciebie podoba.
Comte de Chambord też całkiem duża :D Pięknie te wszystkie róże wyglądają, zwłaszcza wśród czosnków Krzysztofa ;:215
Aniu, czy dobrze widzę? Zakwitł Ci Innocenty? Narzekałaś na niego, że wziął i uwiądł... tymczasem czaruje :heja
U mnie dalej kwitnie tylko jedna róża - Old Port :twisted: Trafia mnie już to czekanie ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Elwi kochana Innocenty w tym roku wylazł dwoma pędami ze zdrewniałego kawałka co parę cm od ziemi odstawał. Dzięki temu ma teraz pół pełny kwiat. W kolejce czekają dwa pękate pąki i 4 tyci małe. Wysilił się jak na taką bidę. Przedtem skakałam nad tymi moimi chimerykami jak głupia. Nic to nie dawało. Jak w końcu powiedziałam im "nie to nie" to od razu zaczęły wredoty wyłazić. :twisted:
Z różami mogę Cię pocieszyć. My będziemy płakać z żalu nad zdjęciami Twoich panienek, że to u nas już po pierwszej fali, że znów głównie zielono a Ty będziesz szczerzyć zęby. :D
Wedding Bells też już pękają pączki. ;:65 Tylko nie wiem dlaczego tułacza nadal nie widać. ;:145 Powinien już być.

Jolu na Pashminę i First Lady jestem mocno napalona. Pewnie dlatego, że mają tak skrajne opinie. Jestem ciekawa do której grupy dołączę. ;:224

Zuz ostatnio zamówiłam sobie kawę o różanym aromacie. No pachniała pięknie ale ten różany smak był dla mnie nie do przepicia. Sama nie wiem...
Poza tym moje krzaczki są zbyt małe, by pozbawiać je prawie wszystkich kwiatów. ;:168

Aniu jestem pewna, że decyzji o zakupie Pastelli i Artemisa nigdy nie będziesz żałować. Za to na bank będzie ci żal, że nie masz więcej miejsca na kolejne ich krzaczki. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”